Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: България е в несвяст, управлявана от партизаните на Сорос,които ще я доведат до гибел

Откъде-накъде европейците ще плащат по-тежки режийни и ще живеят по-зле, защото ЕК и лидерите на Германия и Франция са клекнали и са свалили гащите на американците и провеждат политика в ущърб на Европа?

Автор:
Лора Борисова

- Г-н Марков, снощи Урсула Фон дер Лайен си тръгна от Будапеща с празни ръце. Не успя да убеди премиера Виктор Орбан да подкрепи петролното ембарго срещу Русия. Защо?

- Снощи наблюдавах по телевизията срещата на Орбан с Урсула фон дер Лайен в резиденцията „Кармелита” край Буда. Той ѝ показа от терасата красотата на Будапеща, след това самата среща беше отразена - очевидно беше много студена и напрегната. На вечерята присъстваше и външният министър на Унгария Сиярто.  Както е известно, унгарският премиер Виктор Орбан отказа да гласува шести пакет от санкциите спрямо Русия. Нарече енергийното ембарго „атомна бомба” за унгарската икономика и изрично заяви, че унгарският народ не може да плати цената на руско-украинската война. Орбан категорично заяви: „Това не е наша война. Унгария получава 65% от петрола си от Русия. Хранилищата ни са пригодени изключително за руски петрол, ще ни трябват години наред и стотици милиарди флоринта, за да преустроим енергетиката си“.

Затова Орбан оповести, че ще наложи вето на искането на ЕС. По този причина снощи Усрсула фон дер Лайен спешно кацна в Будапеща. Разговорите нямат особен медиен отзвук, освен казаното от Фон дер Лайен, че имат известен напредък и ще се търсят по-нататъшни контакти и разговори, а от страна на външния министър на Унгария бе казано само че ще има видео среща в разширен формат на Урсула със съседните страни – централноевропейска. Вероятно той има предвид Хърватска, Словакия, Чехия, Австрия. Общо взето, студена и безрезултатна среща.

Унгарският премиер има ясна позиция и по още един въпрос, а именно санкциите върху руския патриарх Кирил. Той счита, че е недопустимо да се налагат политически санкции на духовни лица – било то патриарха, било папата или ако щете арменския поп.

- Унгария смята, че санкциите срещу Русия не работят, но не успява да убеди в това партньорите си в ЕС. Дали с течение на времето позициите няма да се сближат пред общите икономически трудности, които пораждат тези канкции?

- Позицията на Унгария е известна много отдавна – санкциите не работят. Те са все едно да отидеш на лов и да се гръмнеш в крака. Унгария осъди агресията на Русия в Украйна, прие 700 000 бежанци и е солидарна с ЕС, но ще наложи вето на енергийните санкции, които са на гърба на унгарците. Тук ще кажа още нещо - Орбан, за разлика от другите европейски лидери, няма никаква амбиция да се харесва на новата американска администрация, неговите амбиции са били винаги да бъде харесван от своя народ, на когото служи и затова беше избран пак на 3 април с космическите над 2/3 за четвърти пореден път и с над 3 милиона избиратели.

ЕС в лицето на сегашното ръководство на ЕК и лидерите на двете водещи държави Франция - Макрон и Германия -Шолц имат историческа вина за случващото се в Украйна. Те очевидно нямат авторитет пред американската администрация в лицето на Байдън, Блинкен и Виктория Нюланд да кажат ясно, че ЕС не е военен съюз, нито идеологически, за да се намесва в тази война и особено пък да налага санкции върху Русия, които на практика рефлектират върху гражданите на Европа.

- Всички виждат, че Европа е станала силно зависима от политиката на САЩ, която обаче не е в интерес на европейците. Защо лидерите на ЕС търпят това?

- За съжаление, сте права. Ние, държавите от Европейски съюз, станахме колония и провинция на САЩ. В момента няма държавници от ранга на Хелмут Кол, на Тачър, на Митеран, та дори и от ранга на Саркози и Меркел, които не биха допуснали тази война. Ето един пример, германският вицеканцлер Роберт Хабек от „Зелената партия” призовава германците да карат колите си по-рядко, да се отопляват вси по-малко, изданието „Билд” излезе с призив и да се къпят по-малко. И въпросът е: Що за санкции са тези, при които санкциониращите държави в лицето на Германия, Франция и всичките европейски държави ще пестят гориво и няма да се къпят, докато санкционираните, тоест руснаците ще си се къпят, ще си карат колите и ще си стоят на топло? Нещата са добили идиотски размери, защото ако НАТО намери за добре, ако има сили и кураж - да вземе да освободи Украйна, а ако не може – всичките напъни за изпращането на оръжия само удължават агонията на тази война. И това го казвам не само аз, това го казва един изключителен политик, аналогов, като Вацлав Клаус – Клаус е два пъти президент на Чехия и два пъти премиер, невероятен ерудит. Казва го дори и Сергей Станишев, който е лидер на ПЕС, че в тази война няма невинни.

Не може ЕС да се превръща в бухалка и да се занимава със страни извън ЕС, каквито са Русия, Украйна и САЩ, а да не се грижи за живота, здравето и най-вече за благосъстоянието на европейските граждани.

Откъде-накъде европейците ще плащат по-тежки режийни и ще живеят по-зле, защото ЕК и лидерите на Германия и Франция са клекнали и са свалили гащите на американците и провеждат политика в ущърб на Европа? Америка казва, че иска да отслаби Русия, но отслабва и Европа. Режийните разходи ще са непосилни за милиони европейци.

- Това не е война нито на ЕС, нито на НАТО. Защо насила ни набутват в нея?

- И аз питам – защо взимаме страна в една война, която не е война на ЕС, не е война и на НАТО. Чл 5 от договора за НАТО, целият договор е 14 члена, не може да бъде приложен в случая. Русия и Украйна не са членки на НАТО. Защо Западна Европа допусна тази война, защо не стана посредник между Путин и Зеленски, преди да избухне? Ние, българите, не сме идиоти, макар че сме най-бедни. Няма как да не си спомним, че през 2014 г. в Украйна беше извършен жесток преврат – майдана, финансиран от Джордж Сорос, с помощта на телевизията CNN и американката администрация, начело с Байдън и Виктория Нюланд. Тогава Виктория Нюланд, същото, с която снощи се е срещнал нашият премиер Кирил Петков, излезе и изрече фразата: „Майната му на ЕС”. Тогава се оказа вярно, че синът на Байдън е бил в голяма енергийна компания на Украйна с по 50 000 долара месечна заплата. Той го признава в своята книга, в която казва, че е изхарчил тези пари за дрога, алкохол и мацки. Нима ние, българите, не си спомняме за публикуваната среща на Джорд Сорос, на която присъства и българинът Иван Кръстев, с американския посланик в Киев Джефри Пайет и чертаеха планове на практика как да управляват Украйна. Тогава Виктория Нюланд извика: „Не искам Клийч”, тоест не иска Кличко за премиер, а иска „Яц”, тоест Яценюг. На срещата при Сорос те категорично отхвърлят по-нататъшната политическа кариера на Тимошенко. Пред очите на цял свят американците се опитаха да направят украинците своя колония, която да бъде противопоставена на Русия, вкараха там, както се вижда днес, и биологични лаборатории, и специалисти. И сега се получава следният цинизъм за Украйна, аз го казах и Епицентър.бг беше отразил моето изявление във Фейсбук, „прелъстена и изоставена”. Украйна беше прелъстена през 2014 г., беше й внушено, че ще стане западна демокрация, че ще влезе в ЕС, в НАТО – нещо, което не се случи. Още 2014 година те загубиха Крим и той стана братовчед на Косово, а сега ще загубят Луганск и Донбас.

- Само че, нашият вицепремиер Асен Василев заяви, че Украйна ще спечели тази война и затова ние трябва да ѝ помогнем!

- Какви са тия приказки, че Украйна щяла да спечели войната – е, как ще спечели? Ще превземе Москва, Сан Петербург или какво ще се случи? Удължаването на войната е в ущърб на украинския народ, ще има още повече жертви, а страната ще бъде изцяло разрушена. Войната е между Русия и САЩ, но с украински войници. На чужд гръб и 100 ракети са малко.

- Но в Русия е погазено международното право, казват европейските лидери, не смятате ли така?

- Очевидно, западноевропейските лидери заедно с техните американски началници с Байдън живеят в паралелен свят и не отчитат реалностите, които са налице. Защо българската общественост и НПО-тата не реагираха толкова болезнено, когато пак по желание и най-вече по настояване на сенатор Байдън през 1999 г. за 78 дни беше разгромена Сърбия, бяха изпочупени мостовете, беше съборена сградата на телевизията, загинаха журналисти, обстрелвани бяха влакове, загинаха деца, жени, без да има санкция на ООН. Това също беше едно погазване на Международното право, не може една война да е законна, когато я правят американците и незаконна, когато я правят руснаците – в случая тя наистина е незаконна и наистина агресия. Да не говорим за войната в Ирак, че публично либералните медии ни лъжеха и ни лъжеше самият Тони Блеър, който после взе да си ръси пепел по главата, обяснявайки, че Садам имал химическо оръжие, пък после се оказа, че нямало.

- На този фон как изглежда българската  външна политика?

- Всичко в тази държава е вече менте. Българският парламент гласува едно ужасяващо решение, защото бил получил среднощно писмо от украинския президент Зеленски. После се оказа, че такова писмо нямало, а било писано от посланика в София. Големият въпрос пред българската парламентарна демокрация е – знаете ли какво правите? Вземете и заседавайте наново! Ако Зеленски наистина е написал писмо – ок. Но ако няма писмо от Зеленски, няма как волята на украинския президент да бъде заместена и равностойна на волята на един министър, посланик и т.н. Почвам да се питам, когато президентът Байдън похвали президента Радев и включи в похвалата и Кирчо Петков, намеквайки, че той ще ни управлява за в бъдеще – дали наистина Байдън е писал това писмо да ни поздравява за Триморието или пак го е писал някой посланик? Почнах да се питам дали утре пък няма Пендаровски да ни напише писмо не да ремонтираме танкове, а да си ремонтираме историята?

- Правителството е раздирано от скандали,  по нито една тема партньорите не могат да се разберат. До кога смятате, че ще издържи тази коалиция?

- България е в несвяст. България е една ужасно изглеждаща държава, тотално изгубила своя суверенитет, историческа памет и управлявана от хора от „Америка за България”, които нямат представа от държавност, от политика, от нищо. Това е едно упражнение на партизаните на Сорос, на „Америка за България” и на кръга „Капитал”, което ще доведе България до гибел и ние няма да можем да се оправим. Къде тръгна този Кирчо и за какво ходи в Македония? За да подмени нашата история с една самолетна линия, която априорни беше смешна и вече е преустановена! За какво ходи в Киев? За да се щракне със Зеленски и да се направи на герой.? Като е толкова мъжествен, да вземе автомата, па да иде доброволец – нашата Конституция позволява доброволци. Какви са тия глупости да изпращаме военна техника на украинците, когато руснаците изрично казват, че го считат това като участие във войната. Когато питат Олаф Шолц дали изпращането на оръжие е участие във войната – той казва, че няма дефиниция за това, важно е как го третира агресорът. Ама агресорът е Русия, утре ще тръгнем с някой кораб да им носим нещо, ще го потопят в Черно море и сме приключили. Извинявайте, ама цар Борис по време на Втората световна война ни предпази от конфликт с руснаците и успя да ни предпази, сега ние се набутваме, защото сме по-големи католици и от папата.

- Премиерът Кирил Петков се хвали от САЩ, че е получил страхотна подкрепа от американците за борбата си с корупцията. Тук обаче визитата му е предмет на остра критика. Вашата оценка?

- Предишната визита на наш министър-председател в САЩ беше на Бойко Борисов. Как го посрещнаха? Посрещна го Тръмп, с музика, с военни почести, българските журналисти махаха на Тръмп и той им махаше. Всички влязоха в Овалния кабинет, снимаха се пред камината на президента. Още си спомням думите на Тръмп към Борисов: „Поздравявам България, поздравявам ви, Борисов, Германия трябва да се учи от вас”. Той имаше предвид бюджетните разходи в областта на отбраната. Сега, да отидеш там и да те подхвърлят оттук-оттам на този или на онзи чиновник, е най-малко жалко за страната ни.

Защо е така?

- Защото сме си свалили гащите - колкото повече си сваляш гащите, толкова повече ти го вкарват. Ние тотално сме изгубили суверенитет, не се ползваме с никакво уважение. И пак давам за пример Орбан. Как може лидерът на една малка държава да си държи за нацията, Урсула му дойде на крака! А наш Киро го разкарват по кабинетите на треторазрядни чиновници! Ние с какво можем да се похвалим, освен да чакаме някой да ни потупа по рамото. И тук е изключителната вина на президента Радев, защото той размаха юмрук, той се съюзи с НПО-тата на Сорос, за да му докарат някоя и друга хилядарка на площада, толерираше ги, отгледа ги тия Кирчовци, Кокорчовци и днес България, най-бедната в Европа, е страна с 20 лв. кашкавал, с 16 лв. сирене  - ошашавена, уязвена отвсякъде! Много зле ще свършат нещата в близките месеци, ако тези хора не си отидат час по-скоро.

- Ще се приеме ли предложението на Франция и Холандия да отпадне правото на вето в ЕС? Това е важен въпрос  за бъдещето на Съюза.

- Да, има предложение от страна на Франция и Холандия да отпадне правото на вето, тоест решенията да се вземат от държави като Германия, Франция, Холандия за сметка на останалите по-малки, основно бивши източноевропейски страни. Тази идея е налудничава, тя иска да разбие на практика ЕС и по идеологически причини страните, в които господстват неолиберални правителства, да командват и оказват натиск включително и икономически, върху страни, в които правителствата са консервативни и християнски като Полша, Унгария, доскоро беше така и със Словения. Мисля, че това още повече ще доведе до проблеми в самия ЕС, тъй като с такава промяна на Лисабонския договор поне две държави като Полша и Унгария няма да допуснат.

Чакам с голямо нетърпение парламентарните избори във Франция на 12-ти юни е първият тур и съм се докарал дотам, знаете, че съм десен човек, че симпатизирам на Льо Пен, но този път стискам палци на Меланшон. Защото трябва радикална промяна в някои от големите страни в Европа, за да може наистина Съюзът да дойде на себе си, да изостави този неолиберален идиотизъм, който прати на кино  християнския характер на Европа, който ислямизира, африканизира и изправя Западна Европа да бъде управлявана от етнически партии като „Африканско лято”, „Арабска пролет” и т.н. Така че не мисля, че опитът за такава реформа ще бъде успешен.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Георги Марков: България е в несвяст, управлявана от партизаните на Сорос,които ще я доведат до гибел

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!