Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За първи път! Украйна спира транзита на руски газ към Европа през “Сохрановка”... Рязко се е увеличила цената на газа на европейските борси

От сряда сутринта се прекратява транзита на газ за Европа през разпределителната станция "Сохрановка" в Луганска област. Украинският газов оператор съобщи, че прекъсването е наложено от извънредни обстоятелства и засяга доставките на почти една трета от руския газ за Европа. 

Украинският газов оператор информира, че от 7 часа (съвпада с московско време) на 11 май 2022 г. газът няма да се приема в газотранспортната система на Украйна в разпределителната станция "Сохранивка“ поради форсмажорни обстоятелства, които правят невъзможно по-нататъшното транспортиране на газ през "Сохрановка" и граничната компресорна станция "Новопсков", които са под контрола на Руската федерация, съобщава ТАСС. 

Причината е, че руски войници са окупирали компресорна станция в Луганска област. Предупреждението е, че доставките могат да спрат още в сряда. 

Планът на украинците е да пренасочат газовия поток през компресорна станция „Суджа”. 

От „Газпром” са коментирали, че такова пренасочване е технологически невъзможно. Не е ясно дали това ще доведе на спиране на доставките.

Украинците са обявили форсмажорни обстоятелства заради окупираната станция. Това се случва за първи път от началото на войната. Рязко се е увеличила цената на газа на европейските борси. 

ГТС Украйна" заяви, че не може да извършва операции в газокомпресорната станция в Новопсков поради "намесата на окупационните сили в техническите процеси". Компресорната станция Новопсков се намира в района на Луганск в Източна Украйна, окупиран от руски сили и сепаратистки бойци. 

Според ръководителя на оператора на украинската газова система Сергей Макогон причината за обяваване на форсмажор е, че руските окупационни сили са започнали да вземат от транзита за ЕС и да го изпращат за подкрепяните от Русия сепаратистки региона в източната част на страната. 

Това е първият компресор в газопреносната система на Украйна в Луганска област, транзитен маршрут за около 32.6 милиона кубически метра газ на ден, или една трета от руския газ, който отива в Европа през Украйна, съобщи "ГТС Украйина". Капацитетът ще бъде прехвърлен към станция "Суджа", през която преминават останалите количества за ЕС. 

"За да изпълни изцяло задълженията си за транзит към европейските партньори и при спазване на условията на споразумението, е възможно временно да се прехвърли неналичен капацитет от точката за физическо взаимно свързване "Сохранвка" към точката за физическо взаимно свързване "Суджа", разположена на територия, контролирана от Украйна", се казва в изявление на газовия оператор, цитирано от Ройтерс. 

"Газпром" заяви пред Ройтерс, че пренасочването на количествата през "Суджа" е технически невъзможно. Според компанията няма никаква промяна върху контрола върху компресорната станция и обявяването на форсмажорни обстоятелства не е необходимо. 

Декларацията за форсмажорни обстоятелства е първата от началото на войната и доведе до поскъпване на природния газ в Европа през следобедна търговия до над 100 евро за мегаватчас, според юнските фючърси на нидерландския газов хъб TTF. Преди новината цента беше около 92-93 евро за MWh, а по-рано през деня дори падна за кратко под 90 евро.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: За първи път! Украйна спира транзита на руски газ към Европа през станция “Сохрановка”в Луганск

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!