Украинските политици продължават да правят бизнес с Русия, но обвиняват целият свят, че подпомагали руската армия. От днес Украйна спира транзита на руски газ за Европа


На снимката: Активисти на "Грийнпийс" протестираха като нарисуваха руски петролен танкер в Балтийско море. Според еколозите търговията с руски петрол продължава войната

Правителството в Киев следи движението на товарни кораби в руските пристанища и готви искове срещу компаниите, развиващи бизнес, свързан с Русия. Самото украинско правителство обаче не се отказва от бизнеса с Русия и продължава да транзитира за Европа руски газ. То обаче обвинява европейците, че правят "кървав бизнес" с Русия, пише руският в. "Независимая газета", като се позовава на германския всекидневник "Велт".

Исковете, готвени от Киев, едва ли ще имат юридическа перспектива според "Велт", защото доставките, превозът и преработката на горива от Русия не са формално забранени в ЕС. Екипът на украинския президент също разбира това, предпочитайки шумния и емоционален натиск върху онези, които не подпомагат както трябва с пари и оръжия киевския режим, заявява "Независимая газета".

Украинската правителствена група за проследяване на танкери се опитва да формира допълнителен обществен натиск чрез сайта blood-oil.today, разказва "Велт". Сайтът показва с колко самолети, танкове, ракети и автомати са помогнали да се въоръжи руската армия всички останали страни с изключение на самата Украйна, която също развива бизнес с Русия. За да изчислят оръжейния еквивалент на бизнеса, воден от всяка държава, украинските експерти делят стойността на изнасяните руски горива на цената на един условен самолет, ракета, танк или автомат.

Изчисленията им сочат, че Великобритания е помогнала руската армия да получи 466 танка, 37 бойни хеликоптера или 700 000 автомата АК-47. САЩ пък са съдействали руските войски да бъдат въоръжени с 279 танка, 10 бойни самолета и 22 хеликоптера.

Така, според логиката на администрацията в Киев, само САЩ и Великобритания допълнително са въоръжили армията на Русия със 745 танка. Което в пъти надхвърля всички западни доставки на бронирана техника за Украйна.

Доколкото няма твърда забрана за превоз на руски петрол, много страни продължават с този бизнес. Русия изнася през своите пристанища за денонощие близо 4,5 милиона барела суров петрол на стойност около 509 милиона долара, показват данните от мониторинга на тази дейност, цитирани във "Велт". Срещу евентуална европейска забрана за транзитиране на руски петрол се обявява по-конкретно Гърция, която разполага с голям танкерен флот, уточнява "Независимая газета". 

Украйна спира транзита на руски газ за Европа през ключова станция в Луганск

От днес сутринта се прекратява транзита на газ за Европа през разпределителната станция "Сохрановка" в Луганска област.

Украинският газов оператор съобщи, че прекъсването е наложено от извънредни обстоятелства и засяга доставките на почти една трета от руския газ за Европа.

Причината е, че руски войници са окупирали компресорна станция в Луганска област. Планът на украинците е да пренасочат газовия поток през компресорна станция „Суджа”. От „Газпром” са коментирали, че такова пренасочване е технологически невъзможно. Не е ясно дали това ще доведе на спиране на доставките.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Украинските политици продължават да правят бизнес с Русия, но обвиняват целият свят, че подпомагали руската армия

Украйна спира транзита на руски газ за Европа през ключова станция в Луганск - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!