Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Превозвачите блокират България! Цената на горивата ще падне с 0.60 лв за литър...

Истината е че ако се изпълнят исканията на превозвачите цените на горивата ще поевтинеят с около 60 стотинки за литър! Може и с малко повече, но това е въпрос на прецизни изчисления от страна на собствените на бензиностанции. 

Причината министерски съвет да не се съгласява с исканията за премахването на акциза и биокомпонента на горивата в този момент на Световна криза е непонятен за българските граждани и особено за транспортният бранш, който е най - силно зависим от цените на горивата. 

Според наши източници протестите на превозвачите ще спрат едва, когато властта изпълни исканията им, защото все повече хора разбират, че от цените на горивата и транспортните услуги зависят цените на всички стоки и услуги, а те както знаем в последните няколко месеца буквално се покачват за часове...

По последна информация колони от камиони и автобуси вече са блокирали входно - изходни точки в София, Пловдив, Бургас, Варна и още няколко големи града в страната.

Още в ранни зори часа десетки тирове и камиони задръстиха на входа на София откъм магистрала "Тракия", при парк "Врана", предаде Би Ти Ви. Превозвачите днес излизат на голям национален протест с искане за за мерки срещу поскъпването на горивата и ТОЛ таксите.

Минути след 08:00 ч. на „Цариградско шосе” в София вече се подреди дълга колона от превозни средства. Очакваше се малко по-късно да тръгнат към Министерския съвет. Ще блокират от бул. „Мария Луиза” до бул. „Г.С.Раковски”. Тези автобуси и камиони, които няма да могат да влязат на протеста, ще направят протестно шествие от „Цариградско шосе” до „Ботевградско”, посочва NOVA.

По-късно протестиращи превозвачи блокираха движението от парк "Врана" по булевард "Цариградско шосе" в посока центъра на София.

Въпреки предварителната уговорка със СДВР камионите да стигнат до сградата на Народното събрание, полицията не е допуснала превозните средства.

„Напрежението продължава да расте. Г-н Събев и г-н Караджов наливат масло в огъня. След вчерашните им изказвания има самоорганизиране на протести в много градове, където такива не бяха обявени. Вълната е тръгнала, протестът ще е мащабен днес”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според нея с намаляването на акциза на горивата и премахването на биодобавката, горивата ще поевтинеят с между 40 и 50 стотинки.

Относно тол системата Милтенова каза, че промени в средата на годината, ще доведат много фирми до фалити.

Всичките шест входа на Пловдив са блокирани от тежкотоварни камиони.

На "Асеновградско шосе" се пропускат автомобили през най-лявата лента. Така се е образувала дълга колона.
Очаква се в протеста в града да се включат 300 камиона.

„Продължаваме да искаме оставката на трима министри. Видяхте какво се случи при опита за разговори”, заяви Илия Костурски, член на УС на Съюза на международните превозвачи.

Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи, повежда колоната към Министерския съвет.

„Днес ще бъдем до 22 ч. на жълтите павета. В цялата страна ще има протести, така че очакваме да се види колко е обединен транспортният бранш и как поради некомпетентността на един министър на транспорта целият бранш е тук“, обясни той в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви.

„Към момента никой не се е свързал с нас. Ние очакваме диалог, но диалог, при който да има конструктивизъм, а не общи приказки, а не обещания и намерения“, добави той и посочи, че решението за среща в Министерския съвет днес трябва да бъде взето с консенсус от протестиращите.

„Към момента ние сме поставили ясно нашите искания. Излизаме на протест, защото бяхме засегнати – бяхме обвинени, че сме шантажори. Бяхме обвинени, че че ние искаме да дискредитираме правителството“, каза още Йордан Арабаджиев.

Миналата седмица част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата.

Протестът е втори за последните десетина дни. С действията си превозвачите припомнят, че част от коалиционното споразумение е финансиране на нерентабилните линии. Те настояват цените на горивата да бъдат регулирани посредством намаляване на акциза и премахване на биодобавката.

Те настояват още и да не се разширява на толтаксуването.

В София протестът ще продължи до 22 часа. През следващите дни ще има протести в страната. На 18 май автобусите спират да превозват пътници.

Ето какво заявиха пред БНР недоволни шофьори:

"Не можеш да плащаш за нещо, което не получаваш…То го няма, не че не го получаваш. Плащаш за нещо, което не съществува и го няма…Положението не е тежко, не е критично, просто е плачевно. Това е ужасен ужас, не знам в кой век живеем. Сигурен съм, че в момента по време на война в Украйна пътищата са три пъти по-добри отколкото в България…Пътят от София до Видин отнема 5 часа – за 200 км…Не е проблем да плащаш за нещо, но да го получиш".

Междувременно таксиметровият бранш ще решават кога и как да се включат в националния протест на транспортния сектор.

Няколко синдиката се събират днес на среща, за да обсъдят въпроса. От бранша настояват за помощ от държавата, отново заради високите цени на горивата.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Превозвачите блокират България! Цената на горивата ще падне с 0.60 лв за литър....

Протестът започна: Колони от тирове и камиони блокират София и големите градове

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!