Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайският елит е платил около $31 милиона на Хънтър и Байдън



Над 100 метода за изтезания, използвани в китайската затворническа система

За тези, които се чудят защо Джо Байдън е толкова мек към Китай, помислете за това което никога не е докладвано като разкритие, а именно как семейството на Байдън сключи 5 сделки с Китай на обща стойност около $31 млн., уредени от лица с преки връзки с китайското разузнаване, като някои от тях достигат до самия връх на китайското разузнавателна шпионска агенция.

Всъщност всяка известна сделка, на която семейство Байдън се радваше с Пекин, беше постигната с любезното съдействие на лица с шпионски връзки. И Джо Байдън лично се възползва от чуждестранните сделки на своето семейство.

Какви са тези сделки? И кои са хората, които помогнаха те да се случат за Байдън?

Ето, Ви сега, няколко ключови факта за сделките на семейство Байдън за повече от $5 млн. с хора от китайското разузнаване.

Сделка № 1: Bohai Harvest RST 
Изплатени: Приблизително $20 млн.

През 2018 г. аз бях първият, който съобщи за участието на Хънтър Байдън в китайския инвестиционен фонд, наречен Bohai Harvest RST (BHR). Хънтър дори представи своя баща на изпълнителния директор на компанията през декември 2013 г., когато бащата и сина отлетяха заедно за Пекин с Air Force 2.

През октомври 2019 г. адвокатът на Хънтър Байдън Джордж Месирес каза, че Хънтър ще се оттегли от борда на BHR, без да получи каквато и да е възвръщаемост на своите инвестиции или разпределение сред акционерите.

Това, което екипът на Байдън не успя да обърне внимание, е факта, че Хънтър Байдън все още притежава дял от инвестиционния фонд, за който се твърди, че е 10%.

Когато за първи път докладвах за връзките на Хънтър Байдън с Китай през 2018 г., екипът на Байдън отрече, че те съществуват. Тогава те абсурдно твърдяха, че неговият дял в инвестиционния фонд BHR е само $420 000.

Стивън Каплан, който провежда изследвания по въпросите в областта на частния и джойнт венчърния капитал, предприемаческото финансиране, корпоративното управление и корпоративните финансии в бизнес колежа към Университета на Чикаго, каза, че един частен капиталов фонд с управление на $2 млрд. обикновено генерира такси през своя живот за стотици милиони долари.

„Трудно е да си представим, ако не и неразбираемо, че 10% дял в тази икономика струва само $420 000“, написа Каплан в имейла си. „Разграничението, което изглежда правят, е, че капитализират управляващото дружество с $4,2 млн., дори ако фондът управлява $2 млрд. Стойността на това управляващо дружество вероятно е далеч над $4,2 млн., ако те управляват $2 млрд.“. 

Каплан посочи за справка две големи публично търгувани компании за частен капитал, като и двете имат пазарна стойност от около 10% от активите под тяхно управление. Използвайки това като груб ориентир, това би довело стойността на дела на Хънтър Байдън по-близо до $20 млн., каза той.

Преди два месеца адвокатът на Хънтър Байдън каза, че е продал своя дял в капитала, но не разкри колко е спечелил.

Но с любезното съдействие на имейлите на Хънтър Байдън на неговия изоставен лаптоп, сега познаваме двама от ключовите лица, които осъществиха тази сделка. И те по това време имаха много тесни връзки със самия връх на китайското разузнаване.

Китайски магнат на име Че Фенг, известен като „Суперпредседателят“, изигра ключова роля за осъществяването на тази сделка, като запозна Хънтър и неговите партньори с големите китайски инвестиционни фондове, подкрепяни от държавата. Хънтър видя големите пари и както той написа в един имейл до своя бизнес партньор Девън Арчър: „Вече не вярвам в лотарийните билети, но вярвам в суперпредседателя. Мисля, че това е горната граница на небето". 

Кой е всъщност Че Фенг?

По едно време той беше бизнес партньор на тогавашния заместник-министър на държавната сигурност в Китай, което е китайското КГБ.

Съобщава се, че този човек е бил директор на Бюро № 8 на министерството, което се занимава с чужденците със своя разузнавателен апарат, включително репортери, дипломати и бизнесмени. Съобщава се също, че той е ръководил разузнавателните операции за Северна Америка.

Друга ключова фигура в сключването на тази инвестиционна сделка беше Джао Ксюеджун (известен като Хенри Джао) от Harvest Fund Management. Джао е служител на комунистическата партия. („Мисията на нашата партия е да донесе щастие на хората и да съживи нацията за хората“, казва той.)

Но по-тревожното е че по това време Джао беше бизнес партньор с Лицин, дъщерята на бившия министър на държавната сигурност Джия Чунванг.

Накратко, той отговаряше за шпионажа, вътрешното и задграничното разузнаване на Китай. Джия беше известен по време на своя мандат с разработването на китайската стратегия за „дълбоководните риби“ (Chendi yü) за разработването на хиляди специални агенти на чужда земя.

Джао също беше ключовата фигура в биснес перспективите на Байдън в Китай. Неговият фонд участва в BHR, където Хънтър Байдън получи място в борда. Бизнесът, който той съоснова с Джия Чунванг и с Harvest Global Investments, също фигурира в сделка №2.

Сделка №2: Burnham Asset Management 
Изплатено: $5 млн.

Хънтър Байдън имаше друга компания, наречена Burnham Asset Management. Според съдебните документи, подадени от недоволните инвеститори, Harvest Global е изпратил на Burnham $5 млн.

Целта на това плащане е неясна, но може да е замислена като инвестиция в бизнеса на Хънтър.

Според имейлите, получени от лаптопа на Хънтър Байдън, Джао може да е изпратил и други пари.

„Хенри остава ангажиран също така да накара нещо да заработи и за себе си и Хънтър извън този въпрос на Burnham, както беше споменато по-горе. Той има няколко интересни идеи“, пише бизнес партньорът Джеймс Бълджър Джао е предложил на Хънтър и на неговите бизнес партньори така да структурира сделката, от която според тях ще бъдат „вкарани парите директно в нашите джобове“.

Сделка № 3: Екипът на Хънтър и китайската компания ‘Dragon Head’
Изплатено: $188,000+

Хънтър Байдън беше съосновател на фирма, наречена Rosemont Realty, и още през 2011 г. той търсеше китайски купувач.

Rosemont Realty притежава търговски сгради в САЩ.

Първоначално той нямаше късмет, но след това той и партньорите му получиха „една непоискана оферта“ от базирана в Хонг Конг фирма, наречена Gemini Investments, за да купят фирмата му.

Какво е Gemini? Компанията се контролира от нещо, наречено тогава „Китайско-океанска земя“, която също имаше за председател ръководителя на China Ocean Shipping Corporation (COSCO).

Японските правителствени агенции съобщават, че „китайските разузнавателни служби са тясно свързани“ с COSCO. Някои учени на запад наричат COSCO „петата ръка на китайския флот“.

От своя страна президентът Си нарече тази компания „главата на дракона за Китай“ заради стратегическите й дейности в Европа.

Хънтър заработи още по-тясно с COSCO в опит да закупи гръцката национална железница.

Колко спечели Хънтър Байдън от китайската сделка, която пое Rosemont Realty? Невъзможно е да се знае. Но имейлите разкриват поне за едно плащане от приблизително $188 000 от Rosemont Realty към Хънтър Байдън.
Той също така запази дела си в тази компания, след като китайското ръководство пое управлението.

Сделка №4: CEFC China Energy
Изплатено: $6 млн.

Йе Джианминг, богат китайски бизнесмен и ръководител на CEFC China Energy, предостави $6 млн. на семейство Байдън, според разследването на Сената за дейността на Хънтър.

В началото на 2017 г., един месец след като баща му напусна поста си като вицепрезидент, Хънтър Байдън работи за Йе като съветник, а братът на Джо Байдън, Джеймс получи част от средствата, които Йе прехвърли на Хънтър.

$5 млн. пристигат под формата на опростим безлихвен заем. Етично погледнато, заемът е по-лош от паричен подарък за семейството на един политик, тъй като заемодателят винаги може да си поиска парите обратно, ако получателят на средствата не постъпва така както му се харесва.

Кой точно е Йе?

Йе Джианминг някога беше на ръководна позиция в Китайската асоциация за международни приятелски контакти (CAIFC), която се финансира директно от китайското военно разузнаване.

Корпоративните документи на CEFC потвърждават нейната самоосъзната роля в развитието на националната енергийна стратегия на Китай. Близките отношения на Йе Джианминг както с китайското военно разузнаване, така и с правителството не могат да бъдат надценени.

Сделка № 5: CEFC’s Patrick Ho
Изплатено:$1 млн.

Хънтър Байдън получи още повече пари в отношенията си с CEFC и с Йе Джианминг.

През 2017 г. един от „върховните лейтенанти“ на Йе Джианминг, Патрик Хо, беше арестуван по обвинение за подкуп от ФБР за предлагането на пари на африкански служители в замяна на енергийни сделки.

Той незабавно се обади на Джеймс Байдън, брата на Джо Байдън, и търсеше Хънтър Байдън.

Хънтър скоро беше нает от CEFC да бъде адвокат на Патрик Хо въпреки малкия му опит в наказателните дела. CEFC плати на Хънтър такса от $1 млн.. Според изтеклото аудио, получено от RealClearPolitics, Хънтър нарече Патрик Хо „проклетият шпионски шеф на Китай“.

Тези сделки са достатъчно обезпокоителни и са токсични от факта, че всяка една от тях е станала възможна от индивидуалните връзки, които понякога са стигали до най-високите нива на китайското разузнаване.

Но има и един любопитният факт, че през 2014 г. Хънтър Байдън предприема една необичайната стъпка да каже на Тайните служби, че не иска да има защита, когато пътува в чужбина. Това искане става малко след като той започна да прави сделките си с Пекин.

Парите, които Хънтър Байдън получава от своите задгранични сделки, текат към другите членове на семейството на Байдън.

Според разследването на Сената на САЩ братът на Джо Байдън, Джеймс, е получил над $1 млн. от човека с шпионските връзки Йе.

И Джо Байдън също се възползва от тях.

В текст до дъщеря си Хънтър Байдън намеква, че дава половината от заплатата си на „таткото“. Това е повече от хипербола.

Записите от имейлите подкрепят това до степен, че показват как фирмите на Хънтър плащат част от сметките на баща му, докато той беше вицепрезидент на САЩ. Това означава, че Джо Байдън се е възползвал от тези финансови сделки, сключени с любезното съдействие на ръководителите, свързани с китайски шпиони.
Американците наистина заслужават отговорите защо семейство Байдън са получили около $31 млн. и какви обещания или влияние са купили. Ако Вашингтон иска да възстанови това, което е останало от доверието в него, Конгреса трябва да започне широкообхватни и сериозни разследвания на паричните средства на семейство Байдън в Китай и произтичащите от това последствия за националната сигурност.

(Превод за "Труд" - Павел Павлов)

Питър Швейцър е автор на новата книга „Червените ръце: Как американските елити забогатяват, като помагат на Китай да победи“.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Китайският елит е платил около $31 милиона на Хънтър и Байдън - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!