Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лицемерие? 10 държави в ЕС „клекнаха“ пред исканията на Путин газът да се плаща в рубли

Използва се „вратичка“ в санкциите, която позволява плащането на газа в евро към руска банка

Руската рубла скочи до невиждани от 6 месеца нива спрямо долара въпреки санкциите, откакто Путин обяви, че ще продава руски газ само за рубли. Това поставя под въпрос ефективността на икономическите наказания, които Европа наложи над Москва, но по-рано днес унгарският президент Виктор Орбан разкри каква е причината и тя се състои в една дума – лицемерие.

Докато от Брюксел звучат „песни“ за това, че Европа няма да се поддаде на натиска от Кремлин, оказва се, 10 държави членки на ЕС купуват газ с рубли – в нарушение, според ЕК, на санкциите. Орбан не уточни кои са страните, които все пак са се „поддали“ на натиска от Русия, но е лесно да се предположи, че става въпрос за тези, които са най-зависими от доставките на синьото гориво на „Газпром“. 

За разлика от тези държави, които са преценили, че все пак могат да купуват газ за рубли, използвайки немалкото „вратички“ в санкциите, за да гарантират, че през идната зима няма да оставят жителите си на студено, България на инат върви в друга посока.

Механизмът, предложен от Русия и допреди седмица одобрен от ЕС, е прост – договорите с „Газпром“ продължават да се изпълняват, като плащанията се осъществяват в долари или евро към „Газпромбанк“, където се валутата се прехвърля в рубли. Технически погледнато така не се нарушават санкциите, Кремъл е доволен и като такъв – праща газ за страните в ЕС, които от своя страна също са доволни. Не и България, която сега изглежда рискува живота на малкото си останала индустрия заради чистото следване на политическа идеология. Както обясни по-рано днес бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, сега страната ни отново купува руски газ, през посредници и на значително по-висока цена.

Но иначе от ЕС обясниха, че всяка страна и компания, която се съгласи да отвори сметка в рубли в Русия за газ нарушава санкциите. Както The Guardina писа обаче има „вратичка“.

„Изискването от Кремъл не спира вносителите на газ да поискат от „Газпром“ да се съгласят, че покупката е успешна в момента, в който мине първото плащане в евро или в долари. Всяка конверсия на парите оттам нататък се случва след като сделката е финализирана и в този смисъл няма нарушение на санкциите. Единствената пречка в този случай е да има потвърждение от двете страни. Газпром и Газпромбанк са обект на санкции и затова купувачите трябва да преминат през един голям лабиринт от предложения, но все пак такъв вариант е възможен. 

Представители на кабинета на Орбан заявиха открито, че са отворили еврова сметка в руската „Газпромбанк“, която впоследствие конвертира валутата в рубли. „Освен нас, има други 9 страни, които използват същата схема. В това няма съмнение.“, заяви говорителя на кабинета Гегели Гуляс.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лицемерие? 10 държави в ЕС „клекнаха“ пред исканията на Путин газът да се плаща в рубли

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!