Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Спря най-мощната ВЕЦ в България

Спря най-мощната ВЕЦ в България

ПАВЕЦ „Чаира“ е вече напълно спряла след като и последният й генератор е излязъл извън строя преди седмица, съобщава „Капитал“.

Кило хляб удари петарка!

Мика Зайкова: Покачването на цените е само в началото

Това се случва само месец след като в края на март, при тестване на една от ремонтираните турбини, съоръжението бе силно повредено.

Изданието припомня, че помпено-акумулаторната ВЕЦ, която е най-голямата в Югоизточна Европа, разполага с общо четири агрегата. Освен споменатите по-горе и останалите два не работят. Единият от тях аварира още през миналото лято, а другият, който също беше ремонтиран, все още не е дори тестван заради страхове да не се повтори аварията от март.

Централата, която може да генерира електроенергия на час почти колкото единия блок на АЕЦ „Козлодуй“, ще остане изключена за неопределено време.

През март стана авария в ПАВЕЦ „Чаира“. Аварията възникна при тестване на мощности, които след три години ремонт е трябвало да бъдат пуснати в експлоатация.

ПАВЕЦ „Чаира" се намира в близост до село Сестримо, Югозападна България. Собственост е на Националната електрическа компания (НЕК).

Основната функционалност на каскадата е да осигурява еластичност на енергийната система на денонощна база и да замества при повреди огромни мощности като ТЕЦ и АЕЦ. Голямото преимущество на ПАВЕЦ е, че може да се задейства или стопира извънредно бързо за разлика от които и да било други мощности.

Целият комплекс може да работи с мощност 1575 мегавата. За сравнение - АЕЦ „Козлодуй“ има потенциал 2000 мегавата.

Припомняме, че от дни не работи и друг крупен производител на електроенергия - ТЕЦ „Марица 3“.

Административният съд в Хасково отхвърли искането на централата в Димитровград за спиране на предварителното изпълнение на заповедта, с която РИОСВ - Хасково наложи принудителна административна мярка за спиране дейността на топлоцентралата, съобщават от екоминистерството.

На фона на всичко това днес Народното събрание реши да подпомогнем Украйна, като внасяме евтин ток от там.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Спря най-мощната ВЕЦ в България - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!