Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Газовите мераци на енергийната мафия

Министърът на енергетиката Александър Николов е известен в енергийните среди със специфичния прякор Сашо Кеша.

Този текст бе написан за "Гласове" на 20 януари, 2022 г. Припомняме го, защото още тогава бе ясно какви са намеренията на Кирил и Асен в енергетиката. Авторът, който пише под псевдонима Петър Чолаков е дългогодишен енергиен експерт, който познава кухнята на този бизнес.

През последните дни (средата на януари) се наблюдава масиран натиск на енергийната мафия върху „Булгаргаз“ ЕАД. Целта е да се дискредитира дружеството, да се отстрани сегашния директор (Николай Павлов), който защитава държавния интерес и който с удачното си решение да изравни регулираната цена, която формира едва 2% печалба за дружеството, с тази на свободния пазар за „директно присъединени потребители“, реално „субсидира“ цялата индустрия през 2021 г. със сумата  от около 600 млн. лева. Обърнете внимание, кои са инициаторите на тази „черна“, дезинформационна, медийна кампания и кои са „експертите“, които от сутрин до вечер от телевизионните екрани, радиото и печатните медии бълват неверни информации и внушения по отношение ръководството на „Булгаргаз“ и КЕВР. Министър Александър Николов, известен в енергийните среди с прякора си Сашо Кеша, се изявява в ролята си на екзекутор на „Булгаргаз“, като постоянно отправя безпочвени обвинения към ръководството на дружеството, целящи подмяната му с „правилните“ хора, без да се съобразява с реалните факти.

Водеща в атаката срещу "Булгаргаз" е „Българската газова асоциация“ (БГА),  която включва 26 частни търговци на природен газ и физически лица. Председател на самата асоциация е Пламен Павлов, известен в миналото с принадлежността си към органите на ДС, участвал в източването на КТБ, свързан с фалиралата компания "Си Ен Джи", клиент и длъжник на "Булгаргаз".

Кирил Темелков, бивш изп. Директор на „Булгартрансгаз“ до края на 2014 г. уволнен за некомпетентност и обслужване на частни корпоративни интереси. Днес г-н Темелков е представител на газовия търговец „Колмар“, Цветелина Бориславова и същевременно зам.-председател на асоциацията от една страна. А от друга страна, директор на българския клон на дружеството „Колмар“ е небезизвестният зет на Петър Младенов и един от скандалните приватизатори на „Химко“, Мартин Макариев.

Преди време Цветелина Бориславова и „Колмар“ договориха с известна гръцка компания да станат изключителен доставчик на LNG  за България, като веднага след това „спечелиха“ търг на „Булгаргаз“ за доставки на LNG от Гърция. Дафинка Янкова, бивш директор на „Булгаргаз“ до 2015 г. уволнена за конфликт на интереси, Анна Костадинова, бивш член на Съвета на директорите на „Булгаргаз“ до 2015 г., Атанас Костадинов, депутат от БСП, известен с близките си отношения със Сашо Дончев, както и ред други търговци с незавидна история в газовия сектор, които намериха покровителство чрез посредничеството на зам.-министъра на енергетиката Ива Петрова, в лицето на енергийния министър Александър Николов, който е известен в енергийните среди с прякора Сашо Кеша.

В конкретния случай министър Николов се изявява в ролята си на екзекутор на „Булгаргаз“, като постоянно отправя безпочвени обвинения към ръководството на дружеството, целящи подмяната му с „правилните“ хора, без да се съобразява с реалните факти, начина, по който „Булгаргаз“ функционира и изпълнява задълженията си по подписаните договори. В неговите уста винаги звучат такива категорични изявления, като например „не мога да си обясня какво е наложило да бъде намален обема на доставките от 14 млн. м3 на 10 млн. м3". Наистина, компетентно изявление на министър.

Странни са и призивите, които отправя Министерство на енергетиката за пълна дерегулация на газовия сектор и  приватизацията му. Това, само по себе си не е лошо, но в сегашната ситуация на европейските пазари на газ, рискът е цените да идат в облаците и индустрията да колабира. Следва групата на клакьорите. Такива, като Сашо Диков, за когото висша форма на остроумие е да употребява определения като „газова принцеса“ (с което беше известна Юлия Тимошенко) и „Мата Хари“ (с което беше известна дамата подхвърлила кюлчетата на бившия премиер Борисов). Явно остроумието на Диков е в залеза си, но това не му попречи да изсипе впечатляващ обем от неверни данни, с което недвусмислено доказа поръчковия характер на предаването си.

В групата на клакьорите за отбелязване е и известният политолог Огнян Минчев, който още не е разбрал, че „Булгаргаз“ няма нищо общо с изграждането на интерконектора с Гърция, а с тази дейност пряко е ангажиран „Булгартрансгаз“, или Илиян Василев, който обича да пречупва всеки факт през патологичната си русофобия, като заяви, че „Ръководството на „Булгаргаз" действа в интерес на "Газпром“.

Няма смисъл да анализираме целия поток от дезинформации, който се изля в медиите, било то поради неразбиране сложността на материята, било то поради платени поръчки, но следвайки логиката на кампанията, въпреки че за това има достатъчно документална информация, с която министърът на енергетиката би трябвало да е запознат и да я изложи обективно пред обществеността, вместо да прави мъгляви внушения. Но трябва да отбележим, че

по същество това е опит за организиран енергиен „преврат“, чиято цел е ликвидиране на държавната газова компания и заграбването на газовия пазар в България от глобални газови играчи.

В подкрепа на горното трябва да отбележим и факта, че Министерство на енергетиката възложи на ДАНС да установи истината по изнесените „обективни“ факти в медиите за злоупотреби от страна на „Булгаргаз“. Буди недоумение фактът, че министерството възлага проверка на ДАНС, след като то самото разполага с пълната информация по проверяваните факти и съвсем спокойно, без да прави демонстрации, можеше да си свърши работа.

По-нататъшните действия на ДАНС всъщност показаха какво цели министерството с възложената проверка. Според регламента тя трябваше да бъде извършена в „Булгаргаз“, на търговците на природен газ, газовите борси и КЕВР. Проверката започна в стила на управлението на ГЕРБ, тоест проверяват се само тези компании, които ни е поръчано да ударим, а нашите хора по презумпция се считат за проверени. Министерството на енергетиката, колкото и да е радетел за частен газов пазар, насочи проверките на ДАНС само към определени търговци на природен газ и към частната борса за търговия с природен газ, която в момента е единствената прозрачна институция за търговия с природен газ, работеща при условията на конкурентност и сигурност в разплащанията по сключените сделки. Същевременно пропусна да провери държавния системен оператор „Булгартрансгаз“, който същевременно е и едноличен собственик на държавната платформа за електронна търговия, което е в пълно противоречие с изискванията на регламента на ЕС.

Независимо от искреното желание на президента и правителството да сложат край на корупцията и използването на органите на МВР като „бухалки“, в полза на определени корпоративни структури, промяна в тези практики не се наблюдава. Напротив, определени олигархични кръгове пак налагат своите интереси, но този път още по-неприкрито, като с това сериозно застрашават националната енергийна сигурност на страната. 

Този текст бе написан на 20 януари, 2022 г.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Газовите мераци на енергийната мафия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!