Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков предаден за разследване на европейската прокуратура! Още на 11.04. е внесен сигнал

Българският премиер Кирил Петков е предаден на Европейската прокуратура по сигнал за незаконни негови действия, свързани с европейски средства. Става въпрос за подписване и издаване на актове по времето, в което противоконституционно бе служебен министър на икономиката в първия кабинет на президента Румен Радев. Сигналът е подаден на 11 април до Европейската прокуратура, твърди  източник от  институцията в Люксембург.

Подателят е мотивирал своя сигнал с обявяването за противоречащо на основния закон назначаването на Петков за служебен министър, предшествано от подписаната собственоръчно от него декларация с невярното съдържание, че има единствено българско гражданство. 

Кирил Петков се оказа и канадски гражданин, заради което с Решение № 16 от 27.10.2021 г. на Конституционния съд указът на президента за назначаването му като служебен министър бе обявен за противоконституционен. В сигнала подробно е била описана фактологичната обстановка около случая, като се посочва, че в решението си КС е повдигнал и въпроса дали указът на президента е довел до промяна в правния ред на страната. 

Подателят на сигнала припомня, че в периода 12.05.2021 г. – 16.09.2021 г. като служебен министър на икономиката Петков е издавал редица актове с правно значение правилници, наредби, инструкции и заповеди, предвид разпоредбата на чл. 115 от Конституцията. В нарушение на основния закон е бил и ръководител на европейската оперативна програма „Иновации и Конкурентноспособност“, която разходва средства от еврофондовете.

Авторът на сигнала твърди, че заради действията на Петков, включващи подписването на декларация с невярно съдържание, в период на шест месеца всички актове, издавани от управляващия орган на европейската оперативна програма, реално са нищожни. Настоява се Европейската прокуратура да провери-дали от действията на настоящия премиер не са довели до ощетяване на европейските данъкоплатци.

Сигналът съдържание твърдение, че Кирил Петков е извършил престъпление по чл. 313 от българския наказателен кодекс, като целенасочено е укрил наличието на двойно гражданство, което е довело до ощетяване на европейския бюджет.

По същия казус българската прокуратура отказа веднъж да разследва Кирил Петков. Тъй като като служебен министър на икономиката, Петков е управлявал евросредства, то след като е сезирана, Европейската прокуратура трябва да установи – има ли данни за престъпления в действията на настоящия премиер преди една година.

Доколко обективно ще е разследването на европрокурорите, не е ясно, тъй като българския представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева и една от европейските делегирани прокурорки Елена Попова са в тежък конфликт на интереси именно с Кирил Петков. Мъжът на Теодора Георгиева – Васил Георгиев, е назначен със заповед на министър-председателя за заместник-министър на външните работи. Мъжът на Елена Попова Борислав Попов, пък бе уреден от настоящото правителство за член на ръководството на държавния ВиК Холдинг.

Проверката на Европейската прокуратура срещу Кирил Петков ще е своеобразен тест и за европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, доколко ръководената от нея институция е независима от либералната диктатура в Европейския съюз.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Кирил Петков предаден за разследване на европейската прокуратура! Още на 11.04. е внесен сигнал

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!