Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: В момента ние сме едни търговци - продаваме оръжия в завишени количества, но не носим отговорност, ако те стигат до Украйна

Кирил Петков в "120 минути": До този момент сме просто едни търговци, който продаваме на традиционни наши пазари, в завишени количества - да, но нито носим отговорност, нито можем да се похвалим, че сме направили нещо, защото ние не носим никакъв риск за нищо. Ние продаваме в Европа, вътрешноевропейска доставка даже.

На въпрос как би отговорил, ако го попитат в парламента дали българско оръжие стига до Украйна, Петков не каза категорично да или не, но обясни, че е добре за икономиката ни, че военните заводи работят на пълни обороти. 

Аз не мисля, че президентът имаше пред вид нас, той много добре ни познава, ние винаги сме защитавали българския интерес - това заяви премиерът Кирил Петков в интервю за БиТи Ви. Той коментира думите на държавния глава Румен Радев, който предупреди, че войната в Украйна може да прерасне в общоевропейска и допълни, че има политици, които са готови да заложат бъдещето на България в интерес на свои користни цели: "Не мисля! Той много добре ни познава, че ние винаги сме защитавали българския интерес. И тук българският интерес беше много ясен. В единия случай сме като Орбан, може би, където сме меки към Русия, купуваме тяхната газ, независимо какви са условията, казваме, че е „военна операция“, че не е война. Другият вариант е, казваме: „В Европа, сега, 2022 г. не може ракети да летят към блокове“.

Всички партньори осъзнават, че да пуснем в момента това правителство да падне, е безотговорно, заяви Петков по повод заявката на лидера на БСП, че социалистите ще напуснат коалицията, ако се вземе решение за изпращане на военна помощ за Украйна:

„Реално, до този момент, и затова  е важно това гласуване в парламента, за да вземем ясна позиция, защото до този момент сме просто едни търговци, които продаваме на традиционни наши пазари в завишени количества - да, но нито носим отговорност, нито може да се похвалим, че сме направили нещо, защото ние не носим никакъв риск за нищо - продаваме в Европа. Вътрешно-европейска доставка даже, даже не минава граница. Но, реално, до гласуването в парламента, ние не сме помогнали повече по някакъв начин на хората, на които искаме да помогнем, от военна помощ. Направили сме много от хуманитарна, гласуване в ЕС..“.

Петков е провел разговори с ръководството на Бритиш Петролиъм и с президента на Азербайджан Илхам Алиев за възобновяване на доставките на азерски газ преди юни, съобщи той пред Би Ти Ви. Ако разговорите се окажат успешни, газът за следващия период може да се окаже по-евтин, каза Петков.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е поискал България да ремонтира тяхна военна техника. Това каза в предаването „120 минути“ премиерът Кирил Петков.

"Човекът ме помоли за нещо съвсем конкретно, не военна помощ - той каза: "Имаме нужда от ремонт на руските ни машини, които са част от нашата армия. Възможно ли е да ги изпратим до България, да се ремонтират във вашите заводи и да ни ги върнете". Това е всъщност точната дефиниция на военно-техническа помощ, обясни премиерът.

Става въпрос за ремонт на оръжие, което той вече използва, но е старо и трябва да се ремонтира, каза още премиерът. По думите му "Терем" и "Авионамс" имат специализацията да ремонтират точно такова оръжие. 

"Президентът Зеленски и украинското правителство сега получават оръжия от много страни като военна помощ – от САЩ, Германия, Франция, Полша, Чехия, получават от всякъде, и те са модерни оръжия, които им дават шанс, въпреки много по-малката армия, да отстоят позициите си. България не е с най-голямата и силна армия в света, но това, което ние имаме, което е много ценно за тях, и сме едни от малкото в региона, е възможности да поправяме руска техника. Реално повечето техни заводи са унищожени", добави Кирил Петков. 

 Той заяви, че Зеленски е имал реални нужди и не е говорел общи приказки. 

„Това беше другото, което усетих в нашия разговор. Докато тук сме го превърнали в някаква политическа дъвка, всеки се замерва с военна подкрепа, невоенна подкрепа, там – този човек имаше реални нужди, той не говореше общи приказки. Той каза - Имам 15 тона жито в Одеса, може ли Варна да бъде част от възможността ние да го изнесем, защото тези средства ни трябват. Имаме нужда от нашите военни машини да бъдат ремонтирани – можете ли да помогнете с това? Имаме допълнителен ток, който в момента не използваме, можете ли да помогнете да го изнесем, дори да не е за България. Аз казах, че България може да го купува, но реално би било полезно дори ние да го купим, да го продадем на Гърция, например, където пък те използват газ за създаване и производство на ток и реално да направим една регионална стратегия. Потенциално може гръцкият газ да бъде освободен за региона, докато ние изнасяме ток“, отбеляза Кирил Петков.

Доставките и цената на природния газ 

За кризата със спрените доставка на природен газ от Русия, премиерът посочи, че през ноември сме се отказали от 2/3 от пазарното количество на азерския газ. „Отказали сме с решение на шефа на „Булгаргаз“, въпреки че цената е 1/3 от тази на „Газпром““, обясни Петков.

„Това е за мен е един огромен въпрос. Аз си представям сега като премиер, ако някой от „Булгаргаз“ вземе такова решение, без да ме уведоми мен, бих го уволнил на следващата секунда“, заяви премиерът.

„Докато ние строим гръцката връзка, има съседна тръба само на 200 км. Неа Месемврия е точката, през която може спокойно голямо количеството да бъде преведено през нея“, увери Петков.   

Той отбеляза, че е говорил с изпълнителния директор на „Бритиш петролиум“ и се надява количествата на доставките да бъдат възстановени по рано от юни.

„Миксът, който можем да купуваме от Гърция и това, което може да купуваме от Азербайджан, ще бъде на средна стойност по-ниска от тази на „Газпром““, заяви премиерът. 

Източници: БНР, бТВ

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Петков: В момента ние сме едни търговци - продаваме оръжия в завишени количества, но не носим отговорност, ако те стигат до Украйна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!