Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова категорична: БСП напуска правителството, ако коалицията реши да изнася оръжие за Украйна! Официално...

Не е възможно да се товари оръжие за Украйна от България.

Имаме договори с Полша, Чехия и още 50 държави и за тях се товари. Оттам нататък държавата решава какво да прави с него. При нас по документи няма нито един патрон за Украйна или Русия.

Не е възможно да се изнася оръжие за Украйна от България. Това заяви в Първенец вицепремиерът Корнелия Нинова. 

Правителството, реши ли да се изнася оръжие за Украйна, БСП ще го напусне, повтори още веднъж тя. 

Вицепремиерът категорично отрече България да изнася оръжия за Украйна през Полша, но потвърди, че имаме договори с Чехия, Полша, Великобритания, Египет, САЩ, Алжир и много други държави. 

"По повод спекулациите в момента, че реално се изнася оръжие, отново потвърждавам - нито един патрон не е изнесен за Украйна. България изнася оръжия за над 50  държави - всичките са с краен потребител тези държави. Изнася се оръжие за тези държави, много преди войната договорите са сключени и преди да дойде правителството. Оттам нататък държавата, която го придобива, решава какво да прави с тези оръжия. България не може да осъществява контрол върху това какво се случва после".

При нас няма нито един договор нито за Украйна, нито за Русия. Стигне ли се до решение на МС за такъв износ - ние напускаме коалицията", подчерта Нинова.

По думите й няма как тихомълком да се изнася оръжие зад гърба на комисията, която се занимава именно с продажбата на военно-технически средства, защото одобрението минава през много служби - ДАНС, Военно разузнаване, МВнР, МВР и накрая през Министерството на икономиката.

Вицепремиерът посочи, че все още няма официална информация за договорките между Кирил Петков и Зеленски - какви точно украински машини да бъдат ремонтирани в български военни предприятия. "Нека да изчакаме господин Петков, нека да го чуем като си дойде", каза тя. 

По повод изненадващото й посещение в "Кинтекс" тя посочи: "Не съм отишла в "Кинтекс", за да търся злоупотреби. Това не е моя работа". Бившият директор е уволнен, защото е участвал и в частни фирми със същия предмет на дейност, докато е управлявал "Кинтекс". Всичко е предадено на прокуратурата, на ход е Гешев, каза министърът на икономиката.

Тя коментира и проблемите на земеделските производители у нас.

„Дойдохме в Първенец, не само за да чуем на място търговците, но и да помогнем за решаване на проблемите им. От години отстояваме политика в защита на родното производство. На фона на ръста на цените и кризата – трябва да мислим в перспектива. Миналата година подкрепата беше близо 29 млн., а сега, до този момент е 53 млн. лв. като предлагаме в актуализацията да се включат допълнително 100 млн. лв."

"За нас българското производство е изключително важно, особено с увеличаването на цените, в следващите години може би ще има проблем с продоволствието и хранителните вериги и ако сме държавници, трябва отсега да се заложат политика. Предлагаме в актуалицацията на бюджета да се включат допълнителни 100 милиона лева", заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ хората се оплакват от високата за цена на тока, като мярката на правителството е да продължи подкрепата за 300 лева на мегаватчас.

"Бих предложила държавна помощ под формата на торове", добави вицепремиерът. Голямата ни цел е да подпомогнем българското производство, подчерта тя.

Газ ще гарантираме, въпросът е цената, подчерта министърът на икономиката. Имаме желание да се замрази цената на газа, такава каквато е в момента по договора с „Газпром”, а разликата от поскъпването да се поеме от държавата. Подобно решение ще даде резултат и ще помогне да не им с оскъшява стоката. Реална мярка би била и нулево ДДС върху плодовете и зеленчуците", подчерта тя. Допълнително облагане на свръхпечалбите на енергийните другжества ще облекчи процеса.

В отговор на въпроса какво ще е съдбата на коалицията, ако парламентът реши да се изнася оръжия за Украйна, Нивова заяви - нека първа да се види как точно ще бъде формулирано подобно решение.

"Правителството, реши ли да се изнася оръжие за Украйна, БСП ще го напусне, повтори още веднъж тя. Нинова бе категорична, бе оръжие от България не се товари за Украйна. 

Стигне ли се до решение на МС за такъв износ, ние го напускаме, каза още лидерът на БСП.

Не мисле, че се задават избори, особено в тази ситуация.

По време на брифинга една жена припадна, а вицепремиерът се втурна да помага. 

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Нинова категорична: БСП напуска правителството, ако коалицията реши да изнася оръжие за Украйна!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!