Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова драма: Министър на Киро свързан с Доган!

Нова война тлее в управляващата коалиция. Напрежението между „Демократична България” и транспортния министър от „Продължаваме промяната” Николай Събев расте с всяка изминала седмица, въпреки че двете партии са с най-близки позиции по всички въпроси в управленската схема.

Причина за обтегнатите отношения са подозренията, че шефът на „Еконт”, избран лично от премиера Кирил Петков за поста, е обвързан с неформалния лидер на ДПС.

Повод за съмненията е договорът за 400 милиона лева, с който се удълбава пристанище „Варна Запад“. Там са ТЕЦ-ът и пристанището на Ахмед Доган, а според сините проектът е финансиран с държавни пари, за да могат големите кораби да стигат до тях.

Работата започва още през 2019 година, но продължава и до днес. въпреки проверките от различни институции, включително МВР, руски специализирани кораби с дълбачни машини още изгребват дъното на езерото.

В същото време на 8 април Европейският съюз наложи пети пакет санкции на Русия заради войната с Украйна. Наред с вноса на алкохол, морски дарове, дървесина и други стоки, беше забранено на руски кораби да акостират на морски и речни пристанища в страните, членки на ЕС.

Това дава повод на едно от остриетата на „Демократична България” Ивайло Мирчев официално да попита Николай Събев нарушават ли санкциите на ЕС руските кораби с дълбачките.

Според подчинени на министър Събев той е с особен характер и няма да допусне натиск от коалиционните си партньори. Сините депутати обаче все повече го подозират, че работи в интерес на Доган, твърдят, че комуникацията с него куца, особено в последния месец.

Когато зае поста в четворната коалиция, собственикът на „Еконт” ясно се изказал в транспортната комисия против договора за удълбочаването на Варненското езеро, където е пристанището на Доган. Оттогава обаче не направил нищо, за да го развали или ревизира.

Проектът за 400-те милиона лева за удълбочаването на пристанище „Варна Запад“ е от 15 години. Реализацията му започва през 2019, след като Доган купи ТЕЦ „Варна“ от ЧЕЗ.

Още тогава се говореше, че държавата налива пара за бизнес начинанията на Сокола. От ДПС отричат и твърдят, че това се прави за всички 19 пристанищни терминали във Варненското езеро, за да се конкурира с пристанището в румънския град Констанца.

Преди три години парите са отпуснати от бюджета на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, което сключва договор по инхаус процедура с фирмата „Транспортно строителство и възстановяване”, собственост на Министерството на транспорта.

Дружеството обаче няма капацитет да извърши това и превъзлага дейностите на консорциум от две в български фирми. Те от своя страна го възлагат на руската компания „Гидрострой“, към която започват да се превеждат милионите.

С тях компанията купува още три дълбачни машини освен тези, с които разполага. Така започва работа през 2020 година, която продължава и до днес въпреки скандалите. „Демократична България“ не успя да пробие и при служебния министър на транспорта Георги Тодоров, който е бил шеф на „Пристанищна инфраструктура“, когато е сключен договорът.

Съмненията, че транспортният министър Николай Събев се е договорил с ДПС по случая, бяха засилени с уволнението на един от заместниците му през миналата седмица. Стоян Новаков изненадващо беше изгонен от поста, след като докладвал на Събев, че пристанището на ТЕЦ „Варна“ действа не¬законно по договор с държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура”.

Решението за уволнението му тъне в мистерия, защото няма мотиви. Информация липсва и след разговора на Новаков с премиера Кирил Петков.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Нова драма: Министър на Киро свързан с Доган! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!