Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандална схема: Украински бежанци измислиха как да цакат стабилно България

В списъците имаме недопустими за настаняване лица, съгласно програмата. Те са влезли в страната преди началото на войната, т.е. преди 24 февруари. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на туризма и член на кризисния щаб към МС Ирена Георгиева относно настаняването на украински граждани в местата за настаняване и разплащането към хотелите.

„Тоест това са лица, които са пребивавали в страната и по някаква причина след 24 февруари се настаняват в хотелите и хотелите извършват разход за тях, респективно искат държавата да заплати помощта, която е обявена в програмата“, каза зам.-министърът.

Тя посочи, че по смисъла на документите, те са недопустими, т.е. не се водят бежанци. Програмата е предназначена за бежанците от войната, които са влезли в страната ни след 24 февруари тази година.

„Това е тежък казус, който предстои да обмислим, в това число с участието на останалите институции, защото те не са бежанци от войната, но бидейки настанени в хотелите, хотелите, хотелите са направили разход за тях, съответно решението, което ще вземем трябва да бъде справедливо“, каза тя.

Към момента в цифри равносметката показва, че са подадени 395 заявления на кандидати – лица, извършващи дейност в 506 обекта – хотели, апартаментни хотели, къщи за гости и 15 обекта собственост на държавни институции и общини.

„Държа да направя уточнение, че заявленията са на лицата, извършващи дейност в обектите, а едно лице може да извършва дейност в няколко обекта“, каза Георгиева.

Разгледани са 328 заявления на кандидати за финансиране по програмата при първия цикъл на плащане. От тези 328 разгледани, 15 са за държавни и общински обекти и за тях средствата ще бъдат разплатени през юни. По останалите 313 заявления са изплатени 10 509 867, 20 лв. с ДДС, който за хотелските настанявания е 9%.

„Тези 313 кандидати са получили финансова помощ от държавата и са заплатени за тях 241 052 нощувки. От тези 313 заявления, 85 кандидата са получили помощ в заявения от тях размер, 228 за получили помощ в по-малък размер от заявения“, обясни тя.

На 115 от кандидатите, в това число както с неразгледани заявления, така и получили частично подпомагане, са подготвени и вече се изпращат конкретни въпроси за изясняване на съответните казуси.

„Целта ни е след изясняване и проверка на данните да подготвим Решение на Министерски съвет за допълнително плащане на дължимите суми към кандидатствалите преди втория цикъл на разплащане през месец май. Ако се верифицират общо над 85 000 нощувки, ще бъдат изплатени още над 3,7 млн. лева с ДДС“, заяви още зам.-министър Георгиева.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Скандална схема: Украински бежанци измислиха как да цакат стабилно България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!