Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев: Позицията на президента Радев е позорна! Украйна ще победи в този конфликт и ние трябва да ѝ помогнем да победи

Позицията на Румен Радев е позорна. Така вицепремиерът Асен Василев коментира язвителното изказване спрямо ПП днес от страна на президента. И обяви, че не се съгласява по никакъв начин с позицията на държавния глава, че подпомагането на Украйна с оръжия въвлича България във войната с Русия.

Путин заплаши с „мълниеносен отговор“ всяка намеса

"В нея стои разбирането, че Русия ще победи в този конфликт. Аз смятам, че Украйна ще победи в този конфликт и ние трябва да й помогнем да победи. Защото алтернативата е първо Украйна, а после и цяла Източна Европа да станат отново васални придатъци, което това правителството и ние, като партия, няма да допуснем”, каза Василев. 

СЕНЗАЦИОННИ СНИМКИ: Тайно посред нощ в София натовариха украински самолет с катюши, Киро и Нинова следят

„Гардиън“: Ужасяващата истина се разкрива - Путин може да спечели в Украйна, резултатът ще бъде катастрофа

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Асен Василев пое инициативата от премиера Кирил Петков да анализира и последствията от военния конфликт, и спирането на руския газ заради отказа на държавата да плаща в рубли, и политическите изходи за правителството от всичко това. 

"Политиката да се преструваме, че няма агресор, е неуместна. Не търсим конфликт, не търсим война, но когато тя дойде на нашия праг, ще я посрещнем и ще отблъснем агресора. И това трябва да е ясно на абсолютно всеки агресор, независимо кой е той. Мачът, в който някой се опитва да ни насилва и изнудва, приключи", отсече вицепремиерът.

И заяви, че в този конфликт България ще помогне на Украйна в борбата й с агресора. "Защото в този конфликт това, което ние виждаме, е много ясна позиция - от една страна, позицията е държавите сами да могат да определят как да живеят, да устройват икономиките си, да се управляват, в какви блокове да участват и да се грижат за гражданите си.

А от другата страна живее цялата концепция за велики сили, сфери на влияние и малките държави като васални придатъци на тях. България няма да бъде придатък на никого", категоричен бе Василев. В началото на септември водихме разговори, на които Павлов присъства, изисквахме договора 

Василев разкри, че анекс, подписан от ексшефа на "Булгаргаз" Николай Павлов през 2021 г., 2 седмици след като той е сдал поста си като финансов министър в служебния кабинет на Радев на Валери Белчев, е ощетил България с брутални суми.

"Щетата е между 500 000 и 1 милион лева на ден. МВР е събрало данни срещу Павлов. От средата на януари досега прокуратурата не е направила нищо по въпроса", разкри вицепремиерът. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че България има предостатъчно възможности за доставки на газ, а азерските пратки били изчислени на стойности пъти по-ниски от руския. 

Финансовият министър заяви, че имаме трасета за газификация, а лъжата, че нямаме е било извинение последните 15 години. 

В момента, въпреки че е спрян руския газ, няма намаляване на потреблението. Газът от Гърция върви, проблем няма - и без интерконектор. 

Цената ще е с около 20% по-висока, уточни Василев. 

"Незнайно защо диверсификацията на България се свързваше с т. нар. гръцка връзка. Без нея ще можем да доставяме около 20 млрд. куб. м. – предимно от Турция. Потреблението на страната ни е 3-3,5 млрд. куб. м. Така че да се казва, че нямаме алтернативи, е смешно. Проблем с физическите доставки на газ няма, проблем със съществуващите трасета няма."

Няма проблем с доставките на газ, категоричен бе Асен Василев. Имаме разговори с Гърция и Италия за доставки. Утре ще имаме разговори в Брюксел. 

Попитан за бойците от Азовския полк, вицепремиерът заяви, че не изповядва тяхната идеология. И отговори, че той не бил част от украинската армия. А накрая помоли журналисти да спрат с хибридните атаки срещу него. 

"Имаме резервиран капацитет в Гърция, на турските терминали. Имаме достатъчно капацитет от втечнен газ", добави още той. 

Българското потребление е около 3 млрд. куб. метра газ на година, а досега 2,5 от тях са били доставяни от Русия. Но България няма намерение по никакъв начин да плаща за газ в рубли, отговори вицепремиерът на въпрос от "Евронюз" дали не се допускат обстоятелства като зимния сезон, които биха могли да принудят българското правителство да договори плащане в руската валута. 

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Асен Василев: Позицията на президента за Украйна е позорна - От деня

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!