Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манолова: Ето с колко кабинетът обра пенсионерите – Не хакери, а липсата на пари забави пенсиите

"С по 30-50-90лв са ощетени българските пенсионери от ограбващото преизчисление на пенсиите вместо всички да получат по 13% ръст, както беше прието от парламента.

Не хакери, а липсата на пари бави пенсиите и добавките

Няколко поредни дни опашки задръстват пощенските клонове в страната. Всичко това изобщо не е заради хакерството, а проблемът е съвсем друг. Оказва се, че в хазната няма пари, които да бъдат превеждани и не е ясно къде са те. Това пролича още, когато вместо със самите пенсии, както е било над 30 г., Великденските добавки започнаха да се изплащат седмица по-късно. А депутатът от мнозинството Вл. Панев написа, че вземали от резерва!

В същото време фискалният резерв на България е на критично ниско ниво, незапомнено през последните 20 г. – 4 757 675 000 лв. при абсолютно дъно от 4,5 млрд. лв., сочат данните от официалния баланс на Управление Емисионно на БНБ. Той е стопен с рекордните 4 256 545 000 лв. само за времето от 25 февруари до 8 април -  т.е. веднага след приемането на соцбюджета.

При това трябва да се има предвид, че заедно с тези изгребани повече от 4 и1/4 млрд. лв., кабинетът на Промяната е взел през този период нови държавни заеми за 1,5 млрд. лв. И е принудил Националната електрическа компания година и 9 месеца по-рано да погаси 1,2 млрд. лв. към хазната. 

Така само за месец и половина, извън разходите по бюджета на страната, са похарчени 7 млрд. лв. отгоре и изобщо не е ясно за какво са отишли 2/3 от тези пари. Погасеният в същото време в края на март държавен дълг е едва 1,275 млрд. евро (2,5 млрд. лева). За 4,5 млрд. не е ясно за какво са похарчени. Добавките към пенсиите за Великден са едва 170 млн.лв. или 4% от "изпарилата се" сума.

Напомняме, че заради инфлацията, кабинетът повиши и приходите от данъци.

Пенсиите трябва да се преизчислят спешно, защото ножицата там е огромна и продължава да се разтваря. От 2008г насам осигурителния доход е скочил от 400лв на 1100лв и така пенсиониралите се по-отдавна получават 2 пъти по-ниски суми от наскоропенсионираните за един и същи труд.

Инфлацията вече стигна 12,4%, но реално за хората с ниски доходи, които пазаруват само стоки от първа необходимост, е много по висока. Точно тези стоки скочиха с над 30%.

Пощите да работят и петък и събота, за да могат пенсионерите да получат добавката и пенсията си преди Великден след забавянето последните дни", заяви Мая Манолова пред България он еър.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Ето с колко кабинетът обра пенсионерите: Манолова | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Не хакери, а липсата на пари бави пенсиите и добавките | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!