Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Свалят правителството на 11 май?

Предлагам 11 май да е датата за сваляне на правителството, за да се спази българската традиция – да им се даде известен период на подготовка. Това предложи Ренета Инджова, служебен премиер на 84-то правителство на България, цитирана от „Фокус“.

Според нея този кабинет трябва да падне от власт, защото води престъпна политиката по отношение на публичния ресурс и на държавния бюджет.

„В българския вариант беше доказано, че бюджетът може да държи обществото ни в разумни граници с много малък дълг и дефицит. Дълговете могат да се правят, но само и единствено когато се използва в правилни, разумни и съобразени с бъдещото развитие закономерности.

Така, както тук се краде обществен ресурс, така, както европейски фондове във вид на План за възстановяване и развитие, който План не заслужава одобрение, но е обещан, парите ще се дадат на България, като послушен партньор, но това освен нова корупция, нищо друго няма да донесе на страната ни“, подчерта бившият премиер.

Според Ренета Инджова никой не говори, каква макроикономическа, монетарна, финансова или взаимосвързана с бюджетната политика ще се води, защото тези два механизми – бюджетарен и банков, са изключително важни в съгласуването си, а се говори кой ще е гуверньорът на БНБ – а защо е толкова важно, като БНБ не изпълнява никакви значими функции в международен план, валутният борд застопорява нещата и не дава възможности за маневри, за реално управление.

„Ами това им е важно единствено, за да могат да укрият онези, които досега са правили нарушения в банково и финансово отношение, и онези, които тепърва ще трябва да вземат някакви пари“, уточни Инджова.

На въпрос как министрите ще се справят с проблем №1 – инфлацията, експремиерът обясни, че първо трябва да се преведе думата „война“, тъй като на километри от нас се води такава и пряко въздейства върху икономиката ни, както и върху икономиката на целия свят.

„Война“ на икономически език се нарича „инфлация“ и ако има интерес към война и войнолюбиви сили са се появили по света, то се дължи на обстоятелството, че ги влече инфлацията. Защото тя е начинът, по който генерират стимули за инвестиции, тя е начинът, по който грабят народите, тя е начинът, по който извършват конкуренцията помежду си.

Тоест, и сега чрез инфлация, идете кажете, че трябва да се управлява това стопанство, те казват: „А то войната е виновна за всичките ни проблеми“. Че аз няма да се учудя, ако започнат ясно, директно и на глас да искат войната да продължава, защото тя е тяхната защита срещу некадърност и срещу нежелание да се управлява. А тя винаги ще доведе до инфлация. Тя има способността да ражда инфлация“, обясни Ренета Инджова.

По думите й има всякакви решения за справяне с икономическата криза, като таван на цените, намаляване на ДДС и много други, всичко е постижимо, когато има политическа воля и морал.

„В условия на война най-добре се мобилизират и ресурси, и хора, дори и дисциплина, с която да се противостои на корупция, но за това се изисква кадърност, политическа воля и морал. Нито едно от тези неща няма да намерите в момента в наличност. Така че войната е много удобно прикритие за некадърност и нежелание да се управлява страната“, категорична е Ренета Инджова и затова апелира:

„По-малко анализи, лъжи и повече освестяване, защото до такава степен сме заблудени в представата за нашият живот, че няма по-голям крах от това сами себе си да унищожим.“

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Свалят правителството на 11 май?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!