Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дмитро ₭ул € б@: Хора у мир ат, докато траят дискусиите ви за военна помощ – Кристалина: Помощта за ¿-кр@й н@ трябва да бъде безвъзмездна, а не заеми

Де.Бъ.: Ако парламентът не даде оръжие на ¿-кр@й н@ напускаме коалицията

¿-кр@ ин ският външен министър ще остане в България, докато получи ясен отговор за пращането на оръжия в ¿-кр@й н@

Какво се крие в подземията на "∀ зов стал" и от какви разкрития се страхува Западът? Ки €₣ настоява за хуманитарен коридор за обсаденото в "∀ зов стал"

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да отговоря така - как може още да се мислим за братя с у бий ци? Как може да смятаме за брат този, който дори в тази свята седмица продължава да у бива и да унищожава? Българи, знам, че е трудно, но понякога трябва да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога само да кажа - време е да направите избор! Това заяви ¿-кр@ ин ският външен министър Дмитро ₭ул € б@ в парламента по време на официалното откриване на изложбата "СТОП на войната в ¿-кр@й н@", организирана от ¿-кр@ ин ското посолство у нас и депутата от "Демократична България" Елисавета Белобрадова.

Кристалина Георгиева: Помощта за ¿-кр@й н@ трябва да бъде безвъзмездна , а не заеми

Кристалина Георгиева заяви, че парите за покриване на прогнозирания финансов недостиг на ¿-кр@й н@ през идните няколко месеца трябва да бъдат предоставени като безвъзмездни средства, за да се избегне претоварването на страната с дългове.

"На мнение сме, че възможно най-много трябва да дойде от грантове, а не от заеми", каза Георгиева за предложената помощ, която ще възлиза на около 5 милиарда долара.

"В близко бъдеще приходите на ¿-кр@й н@ драстично ще са намалели и дори и след войната тя ще бъде изправена пред много високи сметки, свързани с възстановяването. Така че още дълг върху вече натрупан ... просто не е разумно", отбеляза Георгиева на пресконференция на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка.

На откриването присъстваха министърът на външните работи на ¿-кр@й н@ Дмитро ₭ул € б@, посланикът на ¿-кр@й н@ в България Виталий Москаленко и проф. Михаил Станчев от Харко вск и я университет, съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов и лидерът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Автори на фотографиите са граждани на ¿-кр@й н@, станали свидетели на разрушенията в градовете Черни гов, Б уча, Хар ков и Мар и упол.

Съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов откри изложбата с встъпително слово:

“Искам да кажа, че независимо от политическия опит, който имам, се вълнувам много днес. (...) България е съпричастна с ¿-кр@ ин ския народ и ще продължи да го подкрепя в защита на националния суверенитет на ¿-кр@й н@, защото тя на практика воюва и за свободата и демокрацията на свободния свят."

Тези, които искат, винаги намират начин

¿-кр@ ин ският външен министър заяви, че войната е момент, когато се вижда колко струва животът.

"Тези снимки са само една капка от всичките страдания, смелост и кураж на нашия народ. Но в този океан е важно да бъдем честни. Колко пъти от началото на войната съм чувал аргументи за това защо не може да се помогне на ¿-кр@й н@. Хората, които говорят така, са рационални, но проблемът е, че си играят с нас и са неискрени. Тези, които искат да помогнат, винаги намират начин", заяви Дмитро ₭ул € б@. 

Според него всички, които намират аргумент за това "да не направят правилното решение", действат в подкрепа на агресията, а по време на война "всеки нормален човек трябва да бъде на страната на жертвите, не на агресорите". 

"Надявам се тези снимки да помогнат на някои политици тук и в правителството, след като видят тези лица на войната, да си представят какво преживяват хората и да решат да помогнат. Най-добрият начин да подкрепим ¿-кр@й н@ не е да останем неутрални", каза ¿-кр@ ин ският външен министър. 

Той напомни, че каквито и трудности да има при взимането на решение за пращането на военна помощ в ¿-кр@й н@, всеки ден, в който страната му не получава нужната помощ, за да се бие, все повече цивилни и войници у мир ат и все повече домове се унищожават. 

"Призовавам всеки политик да си помисли за това - докато седи в удобен офис и си позволява да мисли по този въпрос през политически призми, има хора, които у мир ат от тези безкрайни чуденици", каза ₭ул € б@. 

₭ул € б@ отговори на два аргумента против изпращането на оръжия

"През тези два дни тук чух два аргумента защо България да не дава оръжия на ¿-кр@й н@. Първият е, че помагате на мира така, а не на войната, а другият, е че ¿-кр@ ин ците и руснаците са братя и не искате да допринасяте за войната там. Моят отговор на първия аргумент е много прост: най-добрият начин да допринесете за мир е да помогнете на ¿-кр@й н@. 

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да отговоря така - как може още да се мислим за братя с убийци? Как може да смятаме за брат този, който дори в тази свята седмица, продължава да у бива и да унищожава?

Българи, знам, че е трудно, но понякога трябва да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога само да кажа - време е да направите избор!", призова Дмитро ₭ул € б@. 

¿-кр@ ин ският външен министър обяви, че ще остане в България до получаването на ясен отговор дали и ако да, кога ¿-кр@й н@ ще получи оръжия и подчерта, че очаква да получи отговор още днес. 

"Да, важно е по време на война да имаш жилетки, но хора, нека бъдем сериозни - ако имаш бронежилетка без оръжие, си обречен! По този начин от ваша гледна точка - вие искате да умрем защитени", каза ₭ул € б@.  

Източници: OFFNews.bg, "24 часа"

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

НАТО учеха ¿-кр@ ин ските военнослужещи не да спасяват цивилни, а да ги използват за военни цели, приписвайки смъртта на цивилни на противника

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Министерството на здравето на САЩ унищожава данни от изследване на коронавируса за Пентагона в Ухан

Daily Mail извади документи за сина на Байдън и биолабораториите в ¿-кр@й н@

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

US Embassy on Ukraine Biolabs

From The Daily Bell: The Next Big Bioweapon May Emerge From US-Controlled Labs in Ukraine

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Дмитро ₭ул € б@: Хора у мир ат, докато траят дискусиите ви за военна помощ (видео) | Glasove.com

Кристалина Георгиева: Помощта за ¿-кр@й н@ трябва да бъде безвъзмездна, а не заеми - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!