Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво се крие в подземията на "∀ зов стал" и от какви разкрития се страхува Западът? Ки €₣ настоява за хуманитарен коридор за обсаденото в "∀ зов стал"

Твърди се, че в катакомбите има секретна био ла бор атория на Н₳₮О с био логическо оръжие

По данни на Телеграм-канала на изданието "Оперативна сводка" в катакомбите, които имат обща дължина 24 км, се намират около 240 чужденци. Сред блокираните има офицери от Н₳₮О и от френския Чужд е странен легион

Ки €₣ настоява за хуманитарен коридор за обсадените в "∀ зов стал"

¿-кр@ ин ският вицепремиер Ирина Ве ре шчук настоя рус ката ар мия да отвори хуманитарен коридор от завода "∀ зов стал" - последния ¿-кр@ ин ски бастион в стратегическото пристанище Мари у пол, предаде Асошиейтед прес.

¿-кр@ ин ският вицепремиер призова "световните лидери и международната общност сега да насочат усилията си към "∀ зов стал". Това е "ключово място и ключов момент за хуманитарни усилия", подчерта Вереш чук. Нейният призив бе повторен от ¿-кр@ ин ското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес. /Източник: БТА

В катакомбите на металургичния комплекс "∀ зов стал" в Мари у пол се крият особено важни хора. Именно в завода "∀ зов стал", твърдят от рус ката ар мия, са се укрепили националистите от батальона "∀ зов ", който се смята за личната бойна част на милиардера Ринат Ахматов, един от най-отявлените активисти на Ки €в ския режим.

Преди дни Телеграм-каналът на изданието "Оперативна сводка" съобщи, че катакомбите под "∀ зов стал" се намират на дълбочина до 35 метра и имат обща дължина 24 километра.

Там се намира секретен обект на Н₳₮О PIT-404 и секретна био ла бор атория на блока с био логическо оръжие.

В бронираните тунели са блокирани офицери от Алианса.

По данни на канала в катакомбите се намират около 240 чужденци. Сред блокираните има офицери от Н₳₮О и от френския Чужд е странен легион, персонал от био ла бор аторията и около 300 души охрана от батальона "∀ зов ". По данни от различни източници, чужденците говорят на 6 европейски и 2 неевропейски езика.

Известно е, че био ла бор аторията е изградена и експлоатирана от компания, свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Володимир з€л€н с₭и, пише "Оперативна сводка".

В лабораториите на този обект са се провеждали изпитания по производството на биооръжие, твърди каналът. В опитите са участвали основно западни специалисти.

Според военния кореспондент Александър Сладко в, когато бъдат осветени имената на тези, които се крият в катакомбите на завода, това ще стане сензация.

Съдейки по случващото се, не всички от френските офицери от разузнаването и спецоперациите са успели да напуснат Мари у пол. Това обяснява и честите обаждания по телефона на Еманюел Макрон до Кремъл.

Появиха се и сведения, че няколко опита за изтеглянето им с хеликоптери са се провалили.

А Руското министерство на отбраната заяви официално, че в "∀ зов стал" се намират около 400 "чужди наемници". Повечето от тях са граждани на европейски държави, както и на Канада. Радиоразговорите между екстремистите в Мари у пол се водят на шест чужди езика.

В началото на април се появиха и съобщения, че в Мари у пол е заловен висш американски военен - генерал-лейтенант Роджър Клутие, командващ Съюзното сухопътно командване на Н₳₮О.

Те обаче бяха отречени от пресслужбата на Н₳₮О, която заяви:

"Последната визита на ген. Клутие в ¿-кр@й н@ бе през юли 2021 г. за преговори с командването на сухопътните сили в Ки €в с цел засилване партньорството на Н₳₮О със смелите и боеспособни ¿-кр@ ин ски сили".

Темата за присъствието на френски военни в подземията на "∀ зов стал" коментира и международният анализатор Боян Чуков във Фейсбук:

"Макрон е поискал 12 пъти да говори с Путин за осигуряване на хуманитарен коридор от Мари у пол. Няколко пъти летяха ¿-кр@ ин ски хеликоптери да спасяват хора от Мари у пол, но с едно малко изключение всички бяха свалени от милицията на Донбас с трофейни "Стингери". 

„∀ зов стал“ е със стогодишна история, построен е по съветско време. Общата му площ е от 11 квадратни километра, или 25 пъти повече от площта на Ватикана. Разположен е край ∀ зов ско море и има сложна система от бомбоубежища. 

Командирите на „∀ зов “ и на бригадата от ¿-кр@ ин ската морска пехота - Денис Прокопенко и Сергей Волина, направиха в сряда вечер съвместно видеообращение, в което призоваха лидерите на САЩ, Великобритания и Турция да спасят останалите в района на завода мирни жители. „Това може да е нашето последно обръщения, Вероятно ни остават броени дни или часове“, каза във Фейсбук майор Волина. 

В Мари у пол има цял подземен град под завода "∀ зов стал", който силно пречи на щурма. Това заяви съветникът на лидера на правителството на самопровъзгласилата се република ДНР Ян Гагин преди седмица.

По думите му "∀ зов стал" е огромен завод, построен още по времето на СССР, чиято площ е съпоставима с Мари у пол. Заводът разполага със свои комуникации и пътища.

Гагин подчертава, че заводът е бил строен с отчитането на вероятността за бомбардировки и блокади. Освен това, той също може да издържи на ядрен удар.
Освен това, под Мари у пол се намира фактически още един град с подземни комуникации. В момента в завода се намират хиляди бойци с цял оръжеен арсенал и цял парк бронирана техника.

"Затова операцията върви доста бавно, на пръв поглед, но от друга страна, трябва да се знае, че ние не може да рискуваме хората", подчерта Гагин. 

По-рано британският наемник Ейдън Еслин, който се предаде на руските военни в Мари у пол, разказа, че на територията на "∀ зов стал" може да се намират чуждестранни офицери. 

В руски медии изтече информация как вероятно изглежда "подземният град" на Мари у полския завод "∀ зов стал", където се укриват националисти и сътрудничещи им чуждестранни наемници, пише "Актуално". 

000-Az-1


На схемата се вижда, бункерът има седем подземни етажа.

Първият етаж е фалшив – там няма нищо освен маскиран люк. Той е необходим само за да заблуди непосветения човек. На втория етаж се намира зала, от която може да се наблюдава ситуацията на повърхността, както и лазарет. На третия етаж има контейнери, където могат да се отглеждат зеленчуци. На четвъртия - ремонтно отделение, а също бар и кафене.

Петият и шестият етаж са отредени за жилищни помещения. А на седмия е системата за поддържане. Съдейки по всичко, там има генератори, които осигуряват електричество на бункера, система за подаване на въздух и водоснабдителна система.

Според руската държавна телевизия положението на намиращите се на територията на „∀ зов стал“ бойци и наемници се влошава всеки ден, тъй като храната и боеприпасите им свършват.

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

НАТО учеха ¿-кр@ ин ските военнослужещи не да спасяват цивилни, а да ги използват за военни цели, приписвайки смъртта на цивилни на противника

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Министерството на здравето на САЩ унищожава данни от изследване на коронавируса за Пентагона в Ухан

Daily Mail извади документи за сина на Байдън и биолабораториите в ¿-кр@й н@

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

US Embassy on Ukraine Biolabs

From The Daily Bell: The Next Big Bioweapon May Emerge From US-Controlled Labs in Ukraine

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Какво се крие в подземията на "∀ зов стал" и от какви разкрития се страхува Западът?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!