Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Правителството отпуска еднократна помощ от 300 лв. на украинците, приети в български... Кристалина: Украйна поиска по $5 млрд. на месец помощ за...

Правителството отпуска еднократна помощ от 300 лв. на украинците, приети в български университети

България планира да въведе пакет от мерки за подкрепа на учениците от Украйна, реши правителството на редовното си заседание. 

Тази позиция, изразена на извънредна видеоконференция на образователните министри от ЕС, бе одобрена от правителството. Над 60 000 са бежанците в нашата страна. Голяма част от тях са деца. МОН е създало организация за бързо приемане и обработка на заявленията за постъпване на украински ученици в българската образователна система. 

Публикувана е специална брошура на български и украински език, която информира родителите на децата, търсещи закрила за възможностите за прием в български детски градини и училища, както и за осигурените допълнително обучение по български език и психологическа подкрепа. Търсят се възможности намиращите се заради войната учени от Украйна да започнат работа в български висши училища и научни организации. На украинските студенти, приети в български висши училища, ще бъде предоставена еднократна помощ в размер на 300 лв.

Кристалина Георгиева: Украйна поиска по $5 млрд. на месец помощ за икономиката си

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Украйна вероятно се нуждае от финансова помощ в размер на 5 милиарда долара на месец, за да поддържа икономиката си да функционира, като непосредственият приоритет е намирането на начини за запълване на тази финансова дупка през следващите три месеца. Това съобщава БНР.

Според нея искането е "неясно", но Министерството на финансите на САЩ ще направи оценка на нуждите на страната за следващите три месеца. Тя добави, че исканите от Киев пари не отчитат нуждите на страната за ремонт на опустошената от войната икономика.

На пресконференция Кристалина Георгиева каза, че въпреки несигурността относно бъдещето на Украйна, МВФ ще започне работа по бъдеща програма за заем от фонда, но е "несправедливо" да се очаква Украйна да приложи в момента мащабен пакет от реформи.

Управляващият директор на МВФ също така отбеляза, че това е "труден момент" за Групата на 20-те водещи икономики с оглед на напрежението във връзка с руската инвазия в Украйна, но тя настоя, че сътрудничеството на Г-20 трябва да продължи да се справя с неотложните проблеми.

"Ние също така признаваме колко сме взаимозависими - и просто съставяме списъка с въпроси, които никоя страна не може да реши сама. И е толкова очевидно, че сътрудничеството трябва и ще продължи", посочи тя.

ПОТРЕСАВАЩО! ¿-кр@ ин ският посланик затвори хотела си в Бургас за… ¿-кр@ ин ски бежанци

¿-кр@ ин ските бежанци и с безплатни здравни осигуровки, за 700 000 българи – НЯМА!

1200 лв. за месец на бежанец и 430 лв. на пенсионер с 40 г. трудов стаж?!

В Бургаско пропищяха: Наглостта на ¿-кр@ ин ските бежанци мина всякакви граници! Това вече е прекалено!

Милионерите Бежанци и Дебилните посрещачи

Полицай: Варна и Бургас пропищяха от богати ¿-кр@ ин ци (СНИМКИ)

Бежанците от ¿-кр@й н@ поразиха Европа с простащина

Искам да попитам бежанците от ¿-кр@й н@ – защо не казвате истината на народа ни?

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Правителството отпуска еднократна помощ от 300 лв. на украинците, приети в български университети

Кристалина Георгиева: Украйна поиска по $5 млрд. на месец помощ за икономиката си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!