Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Дачков: Хората започват да се усещат, че с ПП са се излъгали за пореден път

"Македония е единствената тема, която би взривила коалицията"

На гроба на Св. Кирил на 24 май казваме ДА на РСМ за ЕС: отказваме се и от езика, и от историята си

Кабинетът пада след ОК за РСМ в ЕС на 24 май?

Сривът при „Продължаваме промяната“ е като при ГЕРБ след 12-годишното им управление. Според социолозите сривът в доверието към Кирил Петков и Асен Василев е равносилен на този при Бойко Борисов по време на протестите. Това е голям рекорд. Никое друго управление не е имало такъв бърз срив. Обяснявам си го първо с некомпетентността на управлението, хората виждат това веднага и започват да се усещат, че са се излъгали за пореден път. Неистините, които казва г-н Петков, и в които бива уличаван във всеки един момент, също руинират много доверието в него и в правителството“.

Коментара направи пред БНР журналистът Явор Дачков.

Той посочи като друга причина за спада на рейтинга на управляващите „разочарованието от очарованието е по-голямо, отколкото, когато нищо не си очаквал„.

„Още преди войната в ¿-кр@й н@ се даваха индикации, че това правителство не може да управлява, а състоянието на хазната го показва много добре. Харчи се много, неясно за какво, а резултатите не са налице“, каза Дачков.

Според него анализаторите са сбъркали, когато още преди година са заявили, че ГЕРБ си отива:

„За 10 години във властта и с почти цялата местна власт ГЕРБ се конструира като системна партия. Има достатъчно много хора, които са привърженици на Бойко Борисов. Атаките на Румен Радев, на служебните правителства и на сегашното на ПП бяха толкова неефективни, че само сплотиха твърдия електорат около Борисов. Не предложиха никаква алтернатива. Никога не съм си представял, че може да има по-лошо управление от това на ГЕРБ, а през последната година видяхме 3 по-лоши правителства от тези на Борисов„.

Журналистът изказа предположение, че най-добрата коалиция, спрямо резултатите от последните избори, е щяла да бъде от системните партии в парламента – ГЕРБ, БСП и ДПС.

В предаването „12+3“ Явор Дачков окачестви проявите на опозиционност от страна на ИТН към коалицията, в която самите те участват, като маркери на бъдещо оттегляне от коалицията и желание да се инкасират много по-малко загуби, отколкото ще се понесат при „катастрофата, която се очертава и е абсолютно сигурна“.

Македония е единствената тема, която е в състояние да взриви управляващата коалиция„, смята журналистът и добави, че отхвърлянето на ветото на началото на европреговорите на Северна Македония ще е непопулярно решение и всички ще го отчетат като такова, след което ще е невъзможно оцеляването на коалицията.

Това, което може би ще направят Кирил и Асен, защото то е взето като решение, е ние да пуснем РСМ в преговорите с ЕС. В тази особено изострена политическа ситуация между САЩ и Русия, които воюват, ако ¿-кр@й н@ е само повод за това, е наивно да мислим, че те ще пуснат този им геостратегически проект да не бъде изпълнен, а членството на РСМ в ЕС е част от този интерес. … Петков и Василев са в менгеме, защото са поели ангажименти към САЩ и ЕС още преди година, затова беше конструиран набързо този проект („Продължаваме промяната“ – б.р.) и бяха провеждани избори, докато той не стане водеща и управляваща сила“.

По думите му България е изиграла много лошо досега картите си по темата за РСМ, че никой от Европа и света не може да ни разбере:

„Блокирани са маса европейски документи заради нашето поведение, изготвени съобразно нашата позиция преди да се обърнем по темата“.

Според Дачков повечето българи „са на страната на Русия в този конфликт“ и потвърждение на това той вижда в покачването на рейтинга на „Възраждане“.

Източник: БНР

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Явор Дачков: Хората започват да се усещат, че с ПП са се излъгали за пореден път – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!