Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяната Продължава! Опашки за пенсии в цялата страна

Дълги опашки се извиха в пощенските клонове в Пловдивско. Пенсионери чакат с часове, за да получат обещаните от правителството великденски добавки от 70 лева на човек, съобщи NOVA. Проблем има в пощенския клон в квартал "Тракия". 

Опашки от пенсионери се извиха и пред една от станциите в Смолян, предаде „Дарик“. Според служители на гише, проблемът е от събота, като е спряно плащането към пенсионерите, както и плащанията на комуналните сметки. Пак според разкази на служители, проблемът не е само в Смолян, а в цялата страна. 

"За трети път идвам - в петък, събота, вторник. От Чирпан до тук. Казват, че системата не работела. Не мога да си взема пенсията и добавката от 70 лева",  разказа жена от опашката в пловдивския квартал “Тракия“. И други възрастни хора се оплакаха, че се връщат 3-4 пъти. 

Срив в системата е предизвикал забавяне в изплащането на пенсиите, предаде bTV. В пощите работят с хартиен списък, което бави процеса. 

Възрастните предпочитат да си получават парите на гише, вместо с дебитна карта по банков път, защото с нея при теглене им удържат по 2 лева на транзакция. Пред банкоматите също ставали опашки в ден за пенсии и парите в машините свършвали, отбеляза “Марица“. 

В понеделник от "Български пощи" разпространиха информация, че дружеството е станало обект на кибератака и някои услуги са затруднени. От компанията увериха обаче, че няма опасност от прекъсвания при изплащането на пенсиите. 

"Наистина е имало хакерска атака към "Български пощи", но не са стигнали до критична инфраструктура. Системните администратори са предприели защитни мерки и са започнали да местят такава инфраструктура към облаци. Атаката е била такава, че личните данни на хората не са изтекли и няма притеснения за пенсии, надбавки и други неща за хората", обясни пред NOVA NEWS киберекспертът Ростислав Петров.

Според него тенденциите за такива опити и реални атаки ще нарастват пропорционално с дигитализацията.

Петров е убеден, че е нужно да се изгради една стабилна сигурност, за което са необходими средства и ресурси.

"От 2017-2018 година държавата предприема стъпки за защита, но трябва да се изградят държавни сектори за защита, които да са една крачка пред всички останали. Такива структури има в много държави",категоричен е експертът.

67-годишна триатлонистка говори за отличното си здраве

Тайната да се живее 100 години

Тайната на здравето на 87-годишен швед

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Опашки за пенсии в цялата страна | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!