Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Генчовска: Не е имало комуникация с ДНР, „изцяло организирана операция от правителството на България“ – Толкова тайна операция, че дори самите моряци, които сами слезли от кораба не разбрали, че са участвали в тайната мисия на Кирето

genchovska-ne-e-imalo-komunikacia-s-dnr-1

Моряците от „Царевна“ от Варна: Сами слязохме от кораба, приеха ни войници от ДНР

От кораба излязохме ние, оттам войници от До не цката народна република (ДНР) ни ескортираха, държаха се с нас много добре, много човешки, храниха ни, пазеха ни, разказаха моряците. Войниците ги качили на автобус и ги закарали в хотел в Донецк, а оттам – в Ростов на Дон.

Мажд Алгафари: Толкова тайна операция, че дори самите моряци, които сами слезли от кораба не разбрали, че са участвали в тайната мисия на Кирето

Степан Поляков: Какво ли не би дал Просто Киро българските моряци да потънат… вдън земя, така да се каже. Но те са на път към България. И ще чуем Истината

Не е имало комуникация с До не цката народна република (ДНР). Това заяви външният министър Теодор Генчовска, която посрещна на летището българските моряци от кораба „Царевна“.

Тя остана изнeнадана от информацията, че българските институции не са помогнали при спасяването на моряците.

По думите ѝ координацията с България е била много тясна.

„Изцяло организирана операция от правителството на България“, заяви министърът.

„Нашите моряци са обратно в безопасност в България. Радвам се, че ги посрещнахме и сега те са със своите семейства“, каза премиерът Кирил Петков.

„Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията. Сега фокусът ни е върху следващия кораб“, добави той, визирайки моряците ни от кораба „Рожен“, който е край Одеса.

„Имахме директен контакт и с руската, и с ¿-кр@ ин ската страна. Оттам нататък координацията е ставала през нашите служби“, коментира още министър-председателят.

Външният министър Теодора Генчовска увери, че държавата е в постоянна връзка с капитана на „Царевна” още от самото начало на кризата. Тя е категорична, че операцията по евакуацията е организирана изцяло от правителството.

Моряците от „Царевна“ вече са във Варна: Сами слязохме от кораба, приеха ни войници от Д-Н-Р

Около 13,10 ч. във Варна пристигна правителственият самолет, с който моряците от блокирания повече от 50 дни кораб „Царевна“ в обсаденото ¿-кр@ ин ско пристанище Мариупол пристигнаха на родна земя. Близките на моряците ги посрещнаха още на пистата. На летището са и премиерът Кирил Петков, придружен от външния министър Теодора Генчовска, съобщава БНТ.

От кораба излязохме ние, оттам войници от До не цката народна република (Д-Н-Р) ни ескортираха, държаха се с нас много добре, много човешки, храниха ни, пазеха ни, разказаха моряците. Войниците ги качили на автобус и ги закарали в хотел в Донецк, а оттам – в Ростов на Дон.

Моряците от кораба „Царевна“ бяха блокирани в ¿-кр@ ин ското пристанище Мариупол. От тях 14 български граждани и един гражданин на ¿-кр@й н@, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани. На 13 април премиерът Кирил Петков съобщи на брифинг в Министерския съвет, че е в ход евакуация на част от екипажа на кораба „Царевна“.

На 14 април началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов съобщи в авиобаза „Граф Игнатиево“, че моряците от кораба „Царевна“ са добре и на безопасно място без да дава информация къде се намират, припомня БТА.

Също на 14 април съпруги на моряци от кораба „Царевна“ съобщиха, че те са се евакуирали сами, без помощта на българските власти, с които нямат контакт.  Според разказа им моряците взели сами решението да напуснат плавателния съд. Слезли от „Царевна“, след което видели войници от „До не цката народна република“, които помолили да съдействат за евакуацията. Войниците отговорили, че на драго сърце ще съдействат на българите.

Петима моряци са останали на борда на кораба по собствено желание – трима български и двама ¿-кр@ ин ски граждани, включително капитанът на кораба.

„Сега фокусът ни е върху следващия кораб в Черноморск и, разбира се, се надяваме да видим и капитана на „Царевна“ скоро, но това е по-сложно, защото той ще остане на борда докато може да излезе и самия кораб“, каза премиерът Кирил Петков.

Моряците в „Рожен“ също са изявили желание да се евакуират тогава, когато може и корабът да излезе от водите на Черноморск. „Надяваме се на син коридор като в Черноморск ситуацията не е тоблкова динамична“, каза Теодора Генчовска.

Тя допълни, че операцията по извеждането на моряците от „Царевна“ е координирана изцяло от българското правителство, като не е имало официална комуникация с представители на самообявилата се До не цка народна република.

Източници: БНТ, БТА, Гласове

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Правителството ЛЪЖЕ – България Изнася Тонове Оръжия за ¿-кр@й н@! Сензационни Разкрития на Диляна Гайтанджиева: документи

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Министерството на здравето на САЩ унищожава данни от изследване на коронавируса за Пентагона в Ухан

Daily Mail извади документи за сина на Байдън и биолабораториите в ¿-кр@й н@

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

US Embassy on Ukraine Biolabs

From The Daily Bell: The Next Big Bioweapon May Emerge From US-Controlled Labs in Ukraine

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Генчовска: Не е имало комуникация с ДНР, „изцяло организирана операция от правителството на България“ – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!