Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лена Бориславова за ареста на Борисов: В тази нощ се случи нещо много важно

Кадър БТВ, Булфото

"В тази нощ се случи нещо много важно. Аз лично не съм била свидетел на такава всеобща еуфория и такова празнуване, което се случи в нощта на ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Разочарованието дойде, защото явно няма пълният пакет от доказателства и желание от страна на прокуратурата да извърши всестранно разследване. Г-н Божков още не е разпитан". Това заяви началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова пред bTV, цитира 24 часа..

На твърдението на водещата Мария Цънцърова, че еуфорията и буквата на закона нямат общо и арестът е незаконен според съда, Бориславова каза:. „Не съм доволна от начина, по който се стекоха нещата. Това, което трябва да знаем, е че МВР работи усилено, за да излязат наяве схемите и да се съберат доказателства. Но за да може МВР да си свърши работа, трябва тези усилия да са съвместно с прокуратурата. Над разследващия бди един прокурор, бди главния прокурор. Защо мислите, че е необходимо такова ниво на контрол?“, попита Бориславова.

Тя свърза искането на прокуратурата да получи достъп до записите на камерите в МС за периода от 23 февруари до 23 март с това, че МС е станоло точка за директен контакт с европрокуратурата.

„Не ни се предоставя информация за какво се изискват записите, но периодът е много голям, така че те са си оставили вратичка за различни хипотези. Но искането е непосредствено след като МС стана точка на контакт“, коментира Бориславова.

А това станало, защото от европрокуратурата казали, че до този момент е получавала само маловажни сигнали, и изяви задоволство, че хората започват да имат повече доверие да сигнализират. "При нас има изключително раздвижване. Постоянно ни пишат хора със сигнали. Чуваме неща, които е трудно да повярвате, че са се случвали. Необходимо е още малко оперативно време. Има лица, които искат да свидетелства, питат за статут на защитен свидетел“, обясни говорителят на кабинета.

Лена Бориславова коментира и проблемите в коалицията. Няма търговия за постове в коалицията, а борбата за постове не трябва да е на всяка цена, без зачитане на волята на коалиционните партньори. Борбата за постове на всяка цена без зачитане на волята и предпочитанията на коалиционните партньори не е начин да вървим напред, подчерта тя. Юристката се надява в един момент всички коалиционни партньори да си научат урока, че все пак се намират в четворна коалиция. На въпрос дали се радва, че Каримански не е избран, отговори: Не може да е доволна, след като управляващата коалиция не е успя да се обедини около една кандидатура.

Иначе от "Продължаваме промяната" са доволни от начина, по който Каримански води Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Бориславова уточни, че депутати от ПП наистина са предлагали пост на Каримански в Световната банка, като ръководител на звено.

Попитана как депутатът от ИТН става за шеф на бюджетната комисия или за пост в Световната комисия, тя обясни съществената разлика в отговорностите на постовете.

„Трябва да отбележим, че има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с бюджетна комисия. Не искам да обиждам Каримански. От ПП сме много доволни от начина, по който води бюджетната комисия. Не бих си позволила да правя внушения, че би правил нещо„на тъмно“ в БНБ. Борбата за постове на всяка цена, без зачитане на волята на коалиционните партньори, не е начинът да вървим напред“, коментира още тя сагата около избор на шеф на Българската народна банка.Каримански има пълното право да се допита до българската съдебна система. Няма да го приемаме лично. Вярваме, че в правова държава всеки трябва да използва законовите си възможности, за да защитава правата си, коментира решението на Каримански да съди вицепремиера Асен Василев.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Petel.bg - новини - Лена Бориславова за ареста на Борисов: В тази нощ се случи нещо много важно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!