Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Компрометиран се завръща да довърши започнатото?: Изритан за корупция митничар се връща като шеф в Пловдив

Румен Бабов съставил актове за 12 милиона на петролен бос, в съда се отметнал

Компрометиран чиновник се връща в редиците на Агенция „Митници” на висок пост в Пловдив, алармира източник на Lupa.bg, запознат с безумието.

Историята на Румен Бабов започва през 1996 г., когато е шеф на митническото бюро в Пазарджик. През 1999 г., обаче, „Икономическа полиция” разкри фиктивен износ, с които се точи ДДС, за 1,5 милиарда лева на фалшиви компютърни платки пред ГКПП „Връшка чука”, обясни информаторът на Lupa.bg, докато Бабов е началник на митническото бюро.

После, по времето на НДСВ, шефът на митниците тогава Асен Асенов го върнал на работа и го сложил за шеф на дирекция. И тук, обаче, си „показал рогата” и за да не го уволнят, сам напуснал Агенция „Митници”.

Голямата издънка на Румен Бабов става през 2010-2011 година по времето на Ваньо Танов, управлявал митниците с едногодишно прекъсване от 2009 до смъртта си през 2016-а.

Баш митничарят Румен Бабов съставил актове за колосалните 12 милиона лева на голяма петролна компания с база в Пловдив за невнесен акциз. Когато нещата опрели до съда, Бабов, без да предупреди, пуснал молба за напускане.

На следващия ден се явил пред магистратите и казал, че съставил актовете на петролната компания под натиск „отгоре”. Така солидната санкцията за петролния бос паднала в съда, а митничар №1 Ваньо Танов буквално полудял от номерата на служителя си.

Сега, повече от десетилетие след като напуснал системата, Румен Бабов се връща като шеф началник-сектор „Последващ контрол на акцизни стоки” в Пловдив.

Това предвещава далавери за милиони, градът под тепетата е центърът с най-много акцизни стоки, приема повече дори от София поради географското си положение – близо е до морската граница и същевременно до Гърция и Турция.

Финансовият министър Асен Василев, като шапка на митниците, да каже дали е проверено досието на новия-стар началник, дали във ведомството са наясно за какво е уволняван и това ли е промяната, или сме свидетели на поредната подмяна, пита информаторът на Lupa.bg.

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Минала карма и настоящи заболявания

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Изритан за корупция митничар се връща като шеф в Пловдив - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!