Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен изтрещя: Ние сме единствената държава в Европа, която от миналата година не е повишавала тока

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Докладът на МВФ е изключително добър и балансиран. Те казват, че трябва да има по-силна социална политика, особено на фона нарастваща инфлация в цяла Европа. Това заяви финансовият министър Асен Василев, минути преди официалното учредяване на партията на „Продължаваме промяната“ в Пловдив, предаде репортер на Novini.bg.

По думите му може да се помисли за облекчаване на ставки на регулирани цени, както е при електроенергията. Това обаче трябва да е много добре обмислено. До седмица-две ще можем да обявим един нов антикризисен бюджет“, съобщи той.

„Ние сме единствената държава в Европа, която от миналата година не е повишавала цените на тока. При нас енергийната криза е в доста голяма степен овладяна, отколкото например в една Сърбия – около 50%. Отчитаме и успокояване на инфлационния индекс. Това, за което няма детайлен план е овладяване на инфлацията на хранителните продукти. Цените нараснаха, но бяха овладени. Никой не очакваше война“, изтъкна министър Василев.

На въпрос какъв ще е съставът на новата формация, той заяви: „Ще бъдем съпредседатели с г-н Петков, ще има и изпълнителен съвет“.

„Информацията за г-н Каримански излезе последните седмици преди да бъде предложен за поста. В закона за БНБ има едно изискване – кандидатът да е с безупречна репутация. Едно евентуално предложение този път трябва да е общо за коалицията. Ако няма такова по-добре е да няма нов кандидат“, коментира Асен Василев по повод отхвърлената кандидатура на Любомир Каримански от ИТН за управител на БНБ.

На въпрос за обявяването на ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов за незаконен, Асен Василев заяви: „Съдът и МВР трябва да изяснят какво е законно и какво не. Това не е в сферата на Министерство на финансите“, подчерта Василев.

„Инфлация има навсякъде в Европа. Всички, които са подложени на ценовия шок ще я усетят. В България тя се усеща по-бързо и е с 1-2% по-висока от европейската, защото сме пряко зависими от доставките на газ“, каза още той.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Асен изтрещя: Ние сме единствената държава в Европа, която от миналата година не е повишавала тока - Новинар Онлайн

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!