Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митроф@нов@: ₱уската армия и Д-Н-Р-полиция евакуираха българските моряци, не Кирил Петков

14-те български моряци и ¿-кр@ ин ският кадет от екипажа на блокирания в М@ри у пол кораб „Царевна“ са евакуирани с помощта на властите в Д-Н-Р и руската армия. Това съобщава посолството на ₱усия в България на своята страница във Фейсбук, като цитира изявление от До не цката народна република (Д-Н-Р).

„На 13 април т.г. с помощта на Народната милиция на Д-Н-Р съвместно с Въоръжените сили на ₱усия евакуираха 15 членове на екипажа на товарния кораб „Царевна“: сред тях 14 граждани на Република България и един гражданин на ¿-кр@й н@. Чуждестранните моряци са изпратени в До не цк, властите на ДНР им оказаха необходима подкрепа, настаниха ги в хотела и осигуриха с храна.

Министерството на външните работи на Д-Н-Р, на свой ред, започна да извършва всички необходими процедури за организация на пътуване на евакуираните моряци в техни държави. Съвместно с руските колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички евакуирани от мариуполското пристанище граждани у дома им, към роднини и близки хора, колко възможно по-скоро“, пише в изявлението на властите в ДНР, цитиранои от посолството на ₱усия в София.

Премиерът Кирил Петков обяви вчера, че 14 български моряци и един ¿-кр@ ин ец от екипажа на българския кораб „Царевна“ вече са извън пристанището на М@ри у пол, като излъга, че това било негова заслуга.

До момента българските власти не съобщат подробности за спасителната акция с оглед безопасността на моряците ни.

Бившият министър на отбраната Тодор Тагарев обаче беше категоричен, че няма как те да бъдат изтеглени от Мариупол без съгласието на руската страна.

Той предположи, че е била постигната някаква договореност, вероятно с участието на българските власти, да бъдат евакуирани нашите моряци.

„Работи се усилено българските моряци, които вчера бяха евакуирани от кораба „Царевна“ в Мариупол да се приберат благополучно“, заяви днес държавният глава Румен Радев.

„Знаете, че обстановката е много сложна, но най-важното е нашите моряци да се приберат живи и здрави. Работи се усилено по този въпрос. Нека оставим коментарите, когато това бъде факт“, допълни президентът.

Българските моряци и ¿-кр@ ин ският кадет от екипажа на блокирания в М@ри у пол кораб „Царевна“ все още са в ¿-кр@й н@, но на безопасно място, съобщи и управителят на фирмата, наела екипажа Николай Стефанов пред БНТ.

Корабът, с петимата, останали на борда му моряци, е блокиран в М@ри у пол вече 50-ти ден.

До два дни очакваме евакуираните български моряци от кораба „Царевна“ да се върнат в родината със самолет. Собственикът на компанията, която оперира кораба, отново отказа коментар за маршрута, по който ще се приберат моряците с обяснението, че тази информация може да ги застраши. Той каза още, че евакуираните ще бъдат в пълна безопасност едва, когато напуснат ¿-кр@й н@.

В момента на кораба „Царевна“ по свое желание остават капитанът, старши помощникът му и още 3-ма моряци, отговарящи за поддръжката на корабните системи. Двама от тях са ¿-кр@ ин ци. Те имат достатъчно храна и вода, съобщава dnes.dir.bg.

И в този случай, когато на борда на кораба са само 5-ма моряци, има план за действие, който се изпълнява. Все още не се знае колко време плавателният съд ще остане в М@ри у пол, тъй като пристанището не работи, подходите към него са минирани, има и два потопени крана. А това по всяка вероятност означава, че „Царевна“ ще остане още дълго в М@ри у пол. Според експерти, когато е възможно корабът да напусне порта, на борда му ще трябва да се качат още моряци. 

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Митрофанова: Руската армия и ДНР-полиция евакуираха българските моряци, не Кирил Петков - Demokrat.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!