Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мариус Донкин: Искам оставката на министъра на културата Атанас Атанасов! – ГОТОВО! Вместо Наско, негов заместник подаде оставка

image

Късно снощи получихме подписани от министъра протоколите от конкурса, който се състоя на 28 март. На 29 март министърът излезе пред медиите и каза, че има много големи съмнения за правдивостта на този конкурс - сериозен конфликт на интереси в две посоки, хора, които са били в нетрезво състояние. Това каза по време на пресконференция доскорошният директор на Народния театър Мариус Донкин във връзка със скандала около назначаването на новия директор Васил Василев.

Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов и оспорва процедурата по избирането на нов шеф на Народния театър.

„Тогава той считаше това за сериозни пропуски, заради които не може да подпише протоколите. Категорично не приемам тази подигравка и тази гавра от начина на провеждането на този конкурс и от отношението към тези грешки, които са гавра и подигравка с националния културен институт Народен театър "Иван Вaзов", допълни още Мариус Донкин.

"В този смисъл аз искам оставката на този министър. Мъчих се да тръгна по една линия на мисълта как тя е вървяла, за да стигна до решението как този човек да бъде министър на културата на България, министър, който трябва да продължи и да осъществи съществената промяна. Бях склонен на приема младостта, бях склонен да приема незнанието, но не мога да си обясня обаче съществуването на това място без опит, без възможност да познаваш кухнята и да реализираш тази промяна", заяви още Донкин.

По думите му това не е промяна а подмяна. Донкин призова на този пост да се сложи човек, който наистина разбира и може да направи промяна.

Вместо Наско, негов заместник подаде оставка

Вместо Наско, негов заместник подаде оставка. Със заповед на министър-председателя от длъжността заместник-министър на културата е освободен Бойко Кадинов. От Министерски съвет съобщават, че той напуска поста по негово съгласие, съгласувано с министъра на културата.

Българските интелектуалци обаче искат оставката на Атанас Атанасов.

Днес доскорошният директор на Народния театър Мариус Донкин по време на пресконференция поиска оставката на културния министър Атанас Атанасов във връзка със скандала около назначаването на новия директор Васил Василев. „Мъчих се да тръгна по една линия на мисълта как тя е вървяла, за да стигна до решението как този човек да бъде министър на културата на България, министър, който трябва да продължи и да осъществи съществена промяна. Бях склонен да приема младостта, бях склонен да приема незнанието, но не мога да си обясня обаче съществуването на това място без опит, без възможност да познаваш кухнята и да реализираш тази промяна“, заяви Донкин.

Актьорът Филип Аврамов пусна във Фейсбук своя пародия на Наско и каза: „Здравейте, аз съм Просто Фильо от квотата на театралните актьори. Днес си направих селфи и видео, вдъхновен от Наско Атанасов, за да ме видят и чуят в министерство на културата“.

Един от най-успешните български режисьори Виктор Божинов написа: „След „приземяването“ ударихме дъното. И оттогава само копаем все по-дълбоко в блатото на собствената си несрета!!! ОСТАВКА!!!“

“Тук виновен е само този, който го е сложил на този прозорец. Това показва до каква степен културата им е през прозореца”, каза Мария Ландова, преподавател в Националната художествена академия.

Водещият Драгомир Симеонов подходи с подобаваща ирония: “Гледах как министърът на културата благодари за поздравите по случай рождения си ден. Честит 12-ти рожден ден и от мен, Наско! Успех в училище!

“След двата пърформанса на младия министър на културата смятам: Първо - въобще да не отдавам внимание на какъвто и да е акт подписан от младия човек по отношение на т. н. конкурси за директори на театри проведени от него.

Второ - моля най-учтиво и настойчиво, министър-председателят през уикенда да се погрижи за духовното и физическо здраве на Наско и от понеделник да го освободи от непосилната лекота на битието да бъде държавник. 100+ дни стигат”, написа театралният режисьор Борис Панкин.

Писателят Захари Карабашлиев зададе няколко въпроса, които очертават проблемите с назначението на Наско и до голяма степен отразяват настроението в културните среди след “видеото до прозореца”: “Как всъщност беше избран да бъде министър? Интересен ми е мисловния процес, който е довел до решението това симпатично лице да “отговаря” за културата в страната, така че с неговия подпис милиони и милиони държавни, европейски и други пари да бъдат разходвани в името на обществения интерес. Имаше ли това лице какъвто и да е доказан административен опит? Управлявал ли беше хора, писал ли беше фактури, боравил ли беше със средства? Отделно, не стана ясно има ли каквито и да било познания в която и да било област на световната култура, или пък знае ли кой кой е в храма на българската култура...”

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: „Клипът на министъра на културата е падение. Една точна дума – подигравка с управлението на държавата“.

Актьорът и режисьор Камен Донев написа: „Клипът на министъра на културата Атанасов е доказателство докъде можем да стигнем. Бих предложил Съюзът на артистите да му даде награда за най-кратък моноспектакъл. Бих му предложил да направи и друг клип - за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца. Не е виновен, че е такъв. Виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат.“

Според общинския съветник от ДБ и актьор Веселин Калановски този човек не става за този пост: „В коалицията министерските постове се определиха на квотен принцип. Умолявам колегите от “Продължаваме промяната” да ни зарадват с един щастлив следващ петък без този министър. Атанас Атанасов не е свършил абсолютно никаква работа. Трябва да се приемат толкова важни закони за културата, а него го няма. Показва се в неадекватно състояние. Този човек не става за този пост.“

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Мариус Донкин: Искам оставката на министъра на културата Атанас Атанасов (ВИДЕО) - Труд

Вместо Наско, негов заместник подаде оставка - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!