Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Специалната операция в ¿-кр@й н@ ще сложи край на пълното господство на САЩ в света

Специалната операция в ¿-кр@й н@ е предназначена да сложи край на безразсъдния ход на пълно господство на САЩ в света, каза външният министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Россия 24".

„Нашата специална военна операция е предназначена да сложи край на безразсъдната експанзия и безразсъдния курс към пълно господство на САЩ и западните й съюзници на международната арена“, каза министърът.

Той подчерта, че грубите нарушения на международното право са станали основа за подобни действия от Вашингтон, докато правилата на такава система не са ясни за никого и се разработват в Белия дом и Държавния департамент за всеки отделен случай.

В същото време той посочи, че отношението на САЩ и техните съюзници към Русия се е променило.

„Това е много сериозен обрат дори в политиката, която Европейският съюз и Западът като цяло под ръководството на Съединените щати  започнаха да провеждат след началото на нашата специална военна операция, политика, която показва озлобление, в някои отношения дори настървеност", каза ръководителят на руската дипломация.

Той подчерта, че тази политика се определя не само от ¿-кр@й н@, а от факта, че от ¿-кр@й н@ „започва да се прави трамплин за оказване на натиск върху Русия“ и нейното подчинение на глобалната система, която Западът изгражда.

"Русия, разбира се, със своята история, със своите традиции е една от онези държави, които никога няма да заемат подчинено положение. Ние можем да бъдем членове на международната общност само при равни условия на сигурност", добави Лавров.

Ки €в се превръща в трамплин за натиск срещу Русия

Изявлението на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел относно неговата ангажираност с военния сценарий в ¿-кр@й н@ показва, че Ки €в се превръща в трамплин за натиск срещу Русия. Това каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия "Россия-24", предава ТАСС.

„Това е много сериозен обрат дори в политиката, която Европейският съюз и Западът като цяло под ръководството на Съединените щати, в това няма съмнение, започнаха да провеждат след началото на нашата специална военна операция, политика която отразява гняв, в някои отношения дори ярост, извинете за недипломатичните изрази и, който се определя не само от ¿-кр@й н@, но и от факта, че ¿-кр@й н@ започна да се превръща в трамплин за окончателното потушаване на Русия и подчинението на Русия на тази глобална система, която Западът изгради и, която въпреки края на Студената война, въпреки изчезването на Варшавския договор и Съветския съюз, през цялото време натискаше близо до нашите граници, въпреки всички обещания да не разширяваме НАТО, въпреки твърденията, че вече не сме противници, и много повече“, допълни още Лавров.

Според него, изявленията на Борел, че няма алтернатива на военното решение на ситуацията около ¿-кр@й н@, са необичайни и значително променят правилата на играта.

„Когато ръководителят на дипломацията на страната, независимо дали е някаква организация, както в случая Жозеп Борел представлява дипломацията на Европейския съюз, произнесе думите, че конкретен конфликт може да бъде разрешен изключително с военни средства, това означава, че или той е натрупал нещо лично, или се е измъкнал. Но това, разбира се, е необичайно изявление", заяви Лавров.

"Фактът, който Жозеп Борел каза дори на този безпрецедентен, агресивен фон, всъщност променя правилата на играта, така да се каже, защото Европейският съюз никога преди не е действал като военна организация", подчерта Лавров. 

Източник: "Труд"

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания оБ-у-ч-@ваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Лавров: Специалната операция в ¿-кр@й н@ ще сложи край на пълното господство на САЩ в света | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!