Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МРЪСНИЯТ БИЗНЕС: Кого подкупи Красимир Дачев с 640 000 евро? ДС милионерът системно бутал рушвети, има ли държава?

Бизнесменът с фалшива биография Красимир Дачев, влязъл в света на богатите като чирак на мафиотския бос Исмет Шабан – Стария Фатик, е готов подсъдим за даване на подкупи, което гарантира до 6 г. затвор, стига да имаме държава, показа ново разследване на Narod.bg.

Свързаният с ДС сенчест приватизатор многократно е участвал в корупционни сделки, за чието осъществяване е давал подкупи в особено големи размери, показа проверката ни. Дачев, който уж е юрист, сам падна в капана с непринудени признания, че е много пъти е давал рушвети, като най-големият от тях е в размер на колосалните 640 000 евро!

Зам.-шефът на Българската търговско-промишлена палата, в чиято визитка пише, че е завършил право в СУ „Климент Охридски“ в периода 1970 – 1974 г., бързайки да се изкара жертва, си призна, че е давал пари под масата, което, обаче, е престъпление по чл. 304 НК.

Ето какво казва Наказателният кодекс:

Чл. 304. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

(3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице.

Предвид факта, че парите, които милиционерският син Дачев е давал, са отивали в джоба на корумпирани чиновници, евентуално разследване може да разкрие и продажниците в министерства и агенции, които правят бизнес по мафиотска матрица с публично излъскан предприемач като Красимир Дачев, чието минало е осеяно с престъпления, част от които Narod.bg вече осветли.

На 24 март 2013 г., когато беловласият милионер се опитва да лъска имидж след бруталната далавера с откровената кражба на „Свилоза“, пред bTV чиракът на Стария Фатик признава, че „под натиск от държавната администрация“ системно е давал подкупи, като най-големият е в размер на 640 000 евро.

„Бях рекетиран много активно. Най-големият подкуп, който съм дал, е 640 хил. евро“, изцепи се Дачев.

Но премълча защо се е съгласил да играе ролята на „жертва“, вместо да алармира компетентните органи за искания огромен рушвет? Дали пък именно чрез подкупи подлогата на Фатик не е правил големите си приватизационни сделки, ощетили негови бизнес партньори и държавата, но напълнили офшорните му сметки с десетки милиони?

Видеоархивът с признанията на Красимир Дачев за участие в размяна на подкупи е наличен в bTV.

Може би именно заради системното раздаване на подкупи Дачев досега остана ненаказан за изсветлените от Narod.bg мафиотски приватизационни схеми и колосалната кражба на акциите на „Свилоза“ на стойност 100 млн. щатски долара, които той отне от законния им собственик без да плати и една стотинка с помощта на организирана престъпна група, за която вече писахме и която също остава досега ненаказана и очаква възмездие

Ако вместо гешефтура имаме прокуратура, е лесна работа да се извади записът от bTV и на негова база да привика на разпит и се повдигне обвинение срещу Красимир Дачев, който вече 30 години върти бизнес по правилата на мафията, призовава Narod.bg.

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Минала карма и настоящи заболявания

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

Източник/ци: МРЪСНИЯТ БИЗНЕС: Кого подкупи Красимир Дачев с 640 000 евро? ДС милионерът системно бутал рушвети, има ли държава? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!