Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция подозира, че мините в Черно море са били пуснати умишлено. Целта е била...

Целта е била миночистачи на НАТО да влязат в акваторията му

Министърът на отбраната Хулуси Акар смята, че целта е била да се окаже натиск върху Турция, но е подчертал, че Анкара няма да пусне военни кораби в Черно море и да бъде намесена във войната в ¿-кр@й н@

Турският министър на отбраната Хулуси Акар е заявил, че съществува подозрение, че плаващите мини в Черно море може да са били пуснати умишлено в рамките на план, целящ миночистачи на НАТО да влязат в морето, съобщи в. "Хюриет", цитиран от БТА.

"Ние имаме подозрения за това дали мините не са били пуснати умишлено. Може би тези мини са били пуснати в рамките на план с цел миночистачи на НАТО да влязат в Черно море", е посочил Акар в изказване тази седмица пред Централния изпълнителен съвет на управляващата Партия на справедливостта и развитието, в което е представил информация за отбранителната промишленост и развитията във връзка с войната в ¿-кр@й н@.

Министърът е посочил, че евентуалният план може би е целял да се окаже натиск върху Турция, но е подчертал, че Анкара е решена да спазва правилата на конвенцията от Монтрьо.

"Няма да пуснем военни кораби в Черно море. Няма да позволим Черно море да бъде въвлечено във войната", е изтъкнал Акар.

"Ние не знаем кой е оставил тези мини в Черно море. Те са руско производство, но въпросът за това коя страна ги е оставила, се разследва. Появяват се информации, че има около 400 мини. Ние проведохме разговори с властите в България и Румъния. Те също осъществяват мониторинг", е посочил Акар.

Той е изтъкнал също, че нормално тези мини се заключват, когато се откъснат от котвеното въже, но при мините, унищожени от турските екипи, се е видяло, че няма такава система. "Значи дали може да са били оставени така умишлено? Ние разследваме", е заявил Акар.

От края на март насам екипите на турската подводна охрана са обезвредили три плаващи мини.

През март руското министерство на отбраната съобщи, че около 10 котвени мини, поставени от военноморските сили на ¿-кр@й н@, дрейфуват в Черно море. Москва уточни, че Военноморските сили на ¿-кр@й н@ са поставили около 420 котвени мини в Черно и aзовско море. Те са поставени между 25 февруари и 4 март и са с "остаряла конструкция тип ЯМ-1". Част от тях са се откъснали и представляват опасност за корабоплаването.

Турското министерство на отбраната съобщи тази седмица, че военноморските сили на Турция са засилили превантивните дейности по откриване и обезвреждане на евентуални плаващи мини в Черно море в контекста на инвазията на Русия в ¿-кр@й н@.

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Турция подозира, че мините в Черно море са били пуснати умишлено

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!