Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Африка иска Русия да даде урок на САЩ: "Путин е абсолютно прав!"

/Поглед.инфо/ Африкански лидери, опозиционни политици и влиятелни общественици от Черния континент засилват подкрепата си за Русия, въпреки че нейният имидж в други страни се „унищожава“ заради ситуацията около ¿-кр@й н@, съобщава Франс прес (AFP) на април 6.

Някои от най-запалените защитници на руския президент Владимир Путин са панафриканисти, привърженици на доктрината за африканското единство и антиимпериализма, която процъфтява по време на разгара на Студената война, съобщи френската информационна агенция.

Путин иска да възстанови величието на страната си, каза в началото на март френско-бенинският панафриканист Кеми Себа.

„По ръцете му няма кръв от робство и колонизация. Путин не е моят месия, но го предпочитам пред всички западни президенти и всички проклети африкански президенти, които са под петата на западната олигархия“, каза Себа.

В Уганда, могъщият син на местния ветеран политически лидер Йовери Мусевени, генерал-лейтенант Мухузи Кайнеругаба, е друг пламенен поддръжник на Путин.

„По-голямата част от човечеството подкрепя позицията на Русия в ¿-кр@й н@“, написа той в Туитър в края на февруари.

"Путин е абсолютно прав", добави Кайнеругаба.

Много африкански държави демонстрираха подкрепата си за Русия или поне своята дипломатическа амбивалентност в ранен етап на ¿-кр@ ин ската криза. Така на 2 март членовете на Общото събрание на ООН масово гласуваха за осъждане на действията на Русия в ¿-кр@й н@. Но от 35-те държави, които се въздържаха, почти половината - шестнадесет - бяха в Африка.

Към това се добавя и Еритрея, която гласува против резолюцията, докато осем други африкански държави изобщо не гласуваха.

„Обикновено държавите, които се въздържаха, бяха или авторитарни режими, или страни, които имат исторически връзки с Русия, често военни, от съветско време“, казва Махама Тават, изследовател от университета в Малмьо в Швеция.

Симпатията към Русия в Африка датира от средата на миналия век, когато Москва подкрепя антиимпериалистическите и антиколониалните движения и помага в борбата с апартейда, отбелязва АФП.

На митинг на 21 март, годишнината от клането в Шарпвил в разгара на управлението на бялото малцинство, лидерът на десницата в Южна Африка Юлиус Малема каза:

„Ние сме тук, за да кажем на НАТО, ние сме тук, за да кажем на Америка: ние не сме с вас, ние сме с Русия."

Малема припомни, че Москва е подкрепяла борбата на Южна Африка срещу апартейда, "когато не беше модерно да си там".

„Днес искаме да кажем на Русия: „Благодаря ви, че бяхте там, когато не беше модерно да бъдете там, и не се съмнявайте в нашата подкрепа, Русия. Дайте им урок, имаме нужда от нов световен ред - уморени сме да ни диктува Америка “, каза южноафриканският политик.

Проруски митинги имаше и в региона Сахел, където Москва налага влиянието си за сметка на Франция, бивша колониална сила в Западна Африка, добавя АФП.

Превод: СМ

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Африка иска Русия да даде урок на САЩ: "Путин е абсолютно прав!" - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!