Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ просто няма да оцелеят в сегашния си вид до 2024 г. Ако не ограбят някой голям. Ето защо направи...

/Поглед.инфо/ Докато САЩ и техните съюзници с техните „адски санкции“ и неумело измислени медийни провокации като прословутата Б-у-ч-@ се опитват да бомбардират страната ни или до каменната ера, или през ХІХ век, има смисъл да се види обратната страна на този антируски медал, гордо поставен от целия колективен Запад, известен още като "световния съюз на демокрациите", - преди всичко, по примера на самите Съединени щати.

Освен това обектът на нашето внимание няма да бъде най-забележимите от показатели, присъстващи там – като рекордни нива на федерален дълг (30,3 трилиона долара) или инфлация (7,9%), нарастващият недостиг на храна, гориво и брой други стоки, както и ускорената загуба на титлата на "долара" на "световна валута номер едно" след замразяването на 300 милиарда долара руски активи. Не, нека се обърнем към онези цифри, които сами по себе си и особено в тяхната взаимовръзка обикновено предпочитат да не забелязват.

Освен това на сайта usdebtclock.org, този финансов брояч на Армагедон, в допълнение към текущия размер на федералния дълг, много други данни се отразяват в реално време, което ви позволява да оцените ситуацията в американската икономика и финанси. Непосредствената причина за тази статия може да бъде надминаването на външнотърговския дефицит на САЩ на трилион долара годишно. А това означава, че повече от процент от номиналния световен БВП отива за изхранване на скорошния „световен лидер“ – тъй като във външнотърговския баланс се отчитат само стоки и услуги, а не финансови транзакции. Нетната международна инвестиционна позиция на Съединените щати, която отчита всички финансови транзакции за 2021 г. от минус 14,3 трилиона долара обаче, се срина по предварителни оценки до минус 18,1 трилиона долара, т.е. с около 3,8 трилиона долара, което е почти 80% от БВП на САЩ срещу 65% година по-рано. За сравнение, показателят на Русия за 2021 г. възлиза на плюс 483 милиарда долара, 25 милиарда долара повече от година по-рано. Тези цифри вече ясно показват в каква дупка изпада американската икономика.

Няма да се спираме конкретно на прекомерните 612 трилиона долара валутни и кредитни деривати, тоест деривативни финансови инструменти, или на много по-консервативния паричен агрегат M2 от почти 22 трилиона (еквивалентът на тази сума през 2000 г. веднага се дава - 4,7 трилиона долара, тоест за 21 години американската валута се е обезценила почти пет пъти!). Нека да разгледаме фундаменталната икономическа основа. Националното богатство на САЩ се оценява на 190,9 трилиона долара (Банката за международни разплащания дава цифра от 126,3 трилиона долара), а техният текущ БВП е 24,2 трилиона долара, т.е. около 1/8 от националното богатство. Тези данни показват, че САЩ, от една страна, са много богата страна, а от друга, много непродуктивна (степента на адекватност – или по-скоро неадекватност – на индикатора за БВП за световната и националните икономики е не е взет предвид тук, така че цифрите са дадени , "както са"). Може да се предположи, че това е ефектът от „високата база“ на американската икономика, но той е надценен приблизително в същата степен като индикатора за БВП, но и шест разделено на три е същото като десет на пет, в резултат от такива изчисления винаги получавате две .

В същото време добре познатият федерален дълг на Съединените щати е само част, и то далеч по-голям, от общия им дълг, който вече е 89,6 трилиона долара, тоест почти половината от националното богатство. Тъй като се приближаваме до границата от 50%, рисковете от неизпълнение на задълженията на САЩ, което все още изглежда малко вероятно, ще се увеличат експоненциално и това ще се случи, преди тази граница да бъде премината. При сегашната динамика в сейфовете на американците остават малко повече от 6 трилиона долара и тази сума ще бъде „изядена“ за малко повече от година в най-добрия за тях случай. Тоест САЩ просто няма да оцелеят в сегашния си вид до 2024 г. Ако не ограбят някой голям. Ето защо официалният Вашингтон направи всичко възможно руско-¿-кр@ ин ският конфликт да се разпали възможно най-скоро, в резултат на което възнамерява да получи допълнителни ресурси или за сметка на Руската федерация, или за сметка на ЕС. Изглежда на печелившата стратегия на „третата световна война в Европа”, която ще бъде реализирана от либералните глобалисти. Но основният проблем тук е, че времето не чака! И преминава от американска страна към антиамериканска страна.

И следователно, всяка деескалация на настоящия руско-¿-кр@ ин ски конфликт, всяка нормализиране на отношенията между Европа (и Япония) и Русия намалява очакваната печалба за Съединените щати (а с тях и за Великобритания, която има по-висок „марж на безопасност“). До степен, че по-нататъшната игра на „¿-кр@ ин ския фактор“ както за Вашингтон, така и за Лондон ще престане да си струва . Едва ли не разбират това. В Москва, Пекин и Делхи обаче със сигурност разбират . Ключовият момент е кога и кой ще разбере това в Париж, Токио и Берлин. Ще разбере ли изобщо?

Превод: В. Сергеев

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Америка няма да доживее до 2024 г.: динамиката на финансовите и икономически показатели на САЩ е катастрофална - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!