Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо „Икономическа полиция“ към СДВР не проверява касичките на ГЕРБ в петролния бизнес „Интерспийд“ и „Енерджи“?

Криминалистите от „Икономическа полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи имат доста странен приоритет в работата си при разкриване на нарушения в бизнеса с горива.

Читател на Narod.bg под пагон алармира, че вместо да гонят големите акули за потенциални далавери като касичките на ГЕРБ „Интерспийд“ ЕООД и „ВАМ петрол“ ООД, която държи бензиностанциите „Енерджи“, разследващите полицаи се занимават с дребните търговци на горива.

Резултатът е печален – след тримесечни проверки на квартални бензиностанции на други фирми, икономическите ченгета са заловили „рекордните“ 57 литра недекларирано гориво, което визуално можем да си представим под формата на две туби бензин.

Въпросът е има ли умисъл действията на „Икономическа полиция“ да влага ресурси в проверки на малки субекти от петролния бранш с две туби „далавера“, вместо да проверява фирми от обръча на ГЕРБ, където биха могли да излязат доста по-впечатляващи резултати, пита информаторът на Narod.bg.

Както вече разкрихме, двете дружества – „Интерспийд“ ЕООД на Димитър Тодоров Хаджидимитров, и „ВАМ петрол“, собственост на 52-годишния Марко Василев Петраков, племенник на шефа на „Борба с организираната престъпност“ в родния се Пазарджик, която притежава веригата бензиностанции „Енерджи“, са спрягани в грандиозни далавери, ощетяваща бюджета.

И двете дружества, превърнати в касички на ГЕРБ, с чийто „вноски“ в черната партийна каса се купуват избори през последното десетилетие, освен във вътрешността на страната, притежават бензиностанции по границата, на които хилядите турски тирове, отиващи и връщащи се от Европа, зареждат дизел без никакви документи и сертификати, съответно на доста по-ниска от пазарната цена.

Дали експертите от СДВР ще се фокусират върху данните за нарушения от въпросните фирми, или ще продължат да губят сили е време в безсмислени проверки на малките бензиностанции, предстои на видим.

Добротата може да промени съдбата, жестокостта поканва бедствия

Минала карма и настоящи заболявания

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Нравствеността е най-доброто лекарство и рецепта за решаване на всички болести и бедствия

Чудеса за подобряване на духа и тялото

Връзката между здравето и морала

Където има повече добри хора, има по-малко бедствия

Как германски младеж елиминира пристрастяването си към видео игрите

Източник/ци: Защо „Икономическа полиция“ към СДВР не проверява касичките на ГЕРБ в петролния бизнес „Интерспийд“ и „Енерджи“? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!