Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Марков: Урсула е върха на сладоледа! Урсула фон дер Лайен: Напомням! Сега е време да започнем преговори за присъединяване на РСМ

Николай Марков

Европейски парад на суетата и лицемерието в София.

Само аз ли виждам, че Урсула е една напълно посредствена дама без грам лидерски качества, интелект и харизма, изкуствено насадена на най-високия пост в ЕС? Само аз ли чувам абсурдите които съвсем уверено изговаря тази жена или чуват и много други, но предпочитат да си мълчат? Урсула е христоматиен пример за възнаградено нищоправене /отчитам и предишните й властови превъплащения/, което се превърна в защитен лиценз на цялата европейска политика!!! И докъде ще стигнем така? Някой в целия този ЕС знае ли?

Затъналата в дълбоката кал "програма за възстановяване" била уникална, според нещото Урсула. Чудо на чудесата, невиждано във Вселената, сякаш никой от нас не разбира, че с този пореден грабеж се финансират зелените глупости на посинялата в смъртни агонии Европа и по никакъв начин тези пари няма да променят личното благосъстояние на нас, гражданите. Черешката на тортата на въпросната дама била посещението на доказаната плагиатка в Софийския университет, където според нея било заровено научното куче на планетата. Ами нищо не е заровено в този университет, освен самия той и това се случи след приемането ни в ЕС. Пълен упадък - научен, морален, икономически и социален! Срам.

Урсула е върха на сладоледа! Само дето не разбира, че той отдавна се стопи.

May be an image of 1 person and text
Хер Флик - Posts | Facebook

Урсула фон дер Лайен: Напомням - сега е време да започнем преговори за присъединяване на РСМ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обърна внимание на отношенията София-Скопие и важността на темата за подкрепата на българите в Република Северна Македония по време на съвместния си брифинг в Министерски съвет с премиера Кирил Петков.

"Искам да поздравя България за цялата подкрепа в региона що се отнася до добросъседските отношения. Мисля, че е важно да имаме ясен подход към задачите, които предстоят. Искам да припомня, че през 2020 г. Европейският съвет взе едно много важно решение да излезе и да каже - сега е време да започнем преговори за присъединяване на РСМ и Албания. Европейският съвет взе окончателно решение и е много важно да го изпълним заедно. Искам да кажа много ясно, че темата за защитата на малцинствата е основна ценност на ЕС. Това е член 2 на нашия учредителен договор. Това е важна тема и в целия този процес тя стои на внимание. Затова е важно ние да изпълним обещанието си в тези трудни времена към нашите съседи. Това време е много специално, бурно и трудно. И това време ще определи бъдещето на Европа. Нищо няма да е същото, както преди войната. След войната ще бъде различно и трябва да спазим обещанията към нашите партньори и приятели. Затова разчитам на България да може умело да води процеса. Знам, че можете да го направите", заяви фон дер Лайен.

На 12 и 13 май в София е поредното - 19-о, заседание на българо-македонската комисия по исторически и обрaзователни въпроси. Тогава ще се разглежда съдържанието на учебниците от XIII-XIV век и се очаква обект на спор да е личността на Марко Мърнявчевич (около 1335-1395), известен като Крали Марко. 

Все още не е дискутирана личността на Гоце Делчев. До края на годината трябва да се проведат още 4 срещи. Досега са дадени препоръки до двете правителства за общо честване на цар Самуил, св. св. Кирил и Методий, св. Климент и св. Наум Охридски.

 

Източник/ци: Урсула фон дер Лайен: Напомням - сега е време да започнем преговори за присъединяване на РСМ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!