Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЪЛНИЯ: Почина емблематичният адв. Марковски

МЪЛНИЯ: Почина емблематичният адв. Марковски

Емблематичният за гилдията адвокат Марин Марковски е починал на 73 години, съобщи Би Ти Ви, като се позовава на информация от Софийската адвокатска колегия.

През 1974 г. той завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и около година работи като съдия в Елин Пелин. От 1975 г. е адвокат.

Марин Марковски беше едно от най-популярните имена в адвокатурата в България. Чувството за хумор при пледоариите и цитирането на литературни класици пред медии бяха неговата запазена марка.

Две от емблематичните дела, с които остава в историята, са това за убийствата на Андрей Луканов и сестрите Белнейски. По делото „Луканов” Марковски защитаваше обвиняемия като физически убиец Александър Русов, а по Белнейски – единственият подсъдим Лазар Колев.

Адвокат Марин Марковски практикува от 1975 година, като опитът му е изключително голям с водеща специалност наказателно право. В активната кариера на адв. Марин Марковски са преминали най-тежките наказателни дела на територията на Република България. Това са престъпленията против личността, длъжностни присвоявания, безстопанственост, дела свързани с европейските фондове, данъчни престъпления, контрабанда.

Как да оцелеем пандемии, болести и в@₭$...

Здравословен начин на живот: Фалун Дафа

Защо Фалун Дафа е преследвана в Китай?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Източник/ци: МЪЛНИЯ: Почина емблематичният адв. Марковски - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!