Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Завземат ли бизнеси Киро и Лена като Бойко и Севда? Защо премиерът яхна методите на ГЕРБ за разчистване на конкуренти

Кирил Петков и неговата близка говорителка Лена Бориславова май се опитват да завземат бизнеси по модела на Бойко Борисов и Севдалина Арнаудова!

Премиерът и екипът му спретнаха класически пиар с акцията на ГКПП “Капитан Андреево”, както и в лабораторията, която изследва годността на влизащите от Турция храни.

Изводът нямаше да е този, ако управляващите, с цел да осмислят действията на НАП, ДАНС и който институция се сетите, не пуснаха в действие куп откровени неистини, пише и Фрогнюз.

Говорителката на кабинета – Лена Бориславова обясни в ефир как на място, където се контролират животни, било неочаквано чисто като в аптека. Тя уточни: На мястото, където трябва да се извършва фитосанитарният контрол и контрола на животните, които преминават, там беше по-чисто от едно болнично отделение. Там, никога не е стъпвало животно, което да е изследвано”.

Екипът ни се свърза с местни ветеринари, които казаха, че подобен извод, направен от човек на толкова високо ниво, може да буди много съмнения, тъй като от близо 10 години Турция не изнася животни заради дефицита на вътрешния си пазар. Нещо повече – южната ни съседка прави точно обратното – стреми се да внася.

Във въпросните боксове за животни, които Бориславова каза, че са чисти, наистина не е влизало животно, защото тези боксова са за карантиниране на животни при внос в България, както е по закон.  Когато няма внос повече от 10 години, няма как ситуацията да е различна. Боксовене на практика никога не са ползвани и никой не оспорва този факт.

Лъжливи тези бяха прокарани от управляващите и по отношение на откритите на място камери. Беше обяснено, че фирмата едва ли не крие записите, за да не се разбере какво точно се върши на място.

Истината, обаче е като в онзи стар виц за компютрите и компотите. Камери има, но те нямат нищо общо с тази частна лаборатория.

Най-куриозното е, видеонаблюдението е монтирано по програма ФАР при строежа на сградата още през далечната 2000-2002 г., а въпросните камери никога, подчертаваме – никога не са работили. Очевидно в случая се използва незнанието на хората, за да се оправдае шума, който се вдига около акциите на управляващите.

Безумията, обаче не свършват дотук. Лена Бориславова подчерта в своята медийна изява, че проверяваната лаборатория е частна. За говорителката на властта това може и да е укоримо, но от много време 95% от официалния контрол в целия ЕС се извършва именно от такива частни лаборатории като тази, разположена на ГКПП “Капитан Андреево”.

Изключение навсякъде, включително и в България, се правят единствено за референтните проби. Нещо повече – почти всички проби за болести по растенията и животните също се извършват в частни лаборатории. Разбира се, всички те, включително и проверяваната на ГКПП “Капитан Андреево”, са акредитирани от държавата да извършват проверките. За да се стигне до тази акредитация, това означава, че лабораториите отговорят на всички изисквания и капацитет.

След тези издънки дали спецоперацията на границата няма да се окаже един кьорфишек или става дума за опит да се посегне на един бизнес в стила на Боойко Борисовото управление “стани ти, да седне мой човек”, предстои да видим.

Да напомним, че заявката за промяна на модела, с който дойде новата власт, изключва познатите ни до болка пиар балони. И свежда уреждането на спорните отношения само и единствено в съда. Всичко друго ражда съмнения и подозрения.

Източник/ци: Завземат ли бизнеси Киро и Лена като Бойко и Севда? Защо премиерът яхна методите на ГЕРБ за разчистване на конкуренти - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!