Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето кой е виновен за високите цени на горивата! Асен Василев на тайна среща в сградата на „Лукойл“!?

В неделя най-скъпият нефт от сорта Брент падна до 104,39 долара, което е спад с 13 долара за седмица или повече от 10%. Вместо да падат обаче, у нас цените по бензиноколонките скачат – за седмица котировките на дизела се качиха от 3,01 лв. в понеделник на 3,08 лв.

Растежът е с над 2%. Най-скандалното е, че в същото време над 80% от нефта, който се преработва у нас и от който се правят масовия дизел и масовия бензин е руският Уралс. Неговата цена в неделя беше 83,95 долара или 20 по-малко от Брент и 15 по-малко от американския лек.

От тази без друго ниска цена, за да имат изобщо продажби, руснаците правят отстъпки от 11 до 28 долара на барел за такива като нас, които все още им го купуват. Защото много членове на ЕС просто спряха да го правят. И още нещо скандално – няма логика цената на дизела у нас да бъде по-висока от цената на бензина, защото е отпаден продукт от него, а поради това има и по-нисък акциз.

Толкова по „идеята” на правителството за намаляване на акцизите. Както вече писахме, това ще спести пари само на бензиновия картел, който държавата години наред се прави, че не забелязва.

Освен известните дългогодишни семейни зависимости на ресорния вицепремиер Нинова, депутати разказаха на 19 минути, че пълният пас на правителството може да се дължи на една тайна среща на друг вицепремиер – Василев, с представители на петролния монополист на нашия пазар.

Защо срещата не е била публична?

Защо изобщо я е имало, след като той не е ресорен вицепремиер по икономиката?

Кой какво е получил на тази среща, щом не гаранции, че „спекулата”, както я нарича кабинетът ще спре?

Очакваме от правителството спешен отговор за повече от 3 милиона български шофьори, измамени и  ощетени съвместно от петролния картел и държавата. Няма време!

Източник/ци: Ето кой е виновен за високите цени на горивата! Асен Василев на тайна среща в сградата на „Лукойл“!? - Новинар Онлайн

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!