Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Санкциите не работят в Русия - Варшава признава провала на антируската политика

/Поглед.инфо/ Вероятно изключително теоретично санкционната политика, провеждана от Запада срещу Русия, трябваше да даде резултат. Принципът на натиск върху обществото, за да се подтикнат най-активните му представители да вземат определени решения, работи и ще продължи да работи.

Но не и в Русия. Един от резултатите от многото и сурови санкции и политическия натиск, който нашите западни „партньори” постигнаха съвсем неочаквано, е, че нивото на подкрепа за Владимир Путин от населението достигна рекордните 81%.

Днес един от европейските политици, полският премиер Матеуш Моравецки, съвсем направо заяви, че санкциите, които Западът наложи на Русия, не работят. „Доказателство е обменният курс на рублата, който се връща на нивото преди руската агресия в ¿-кр@й н@. Това означава, че нашите действия не доведоха до желания от европейските лидери ефект “, каза полският политик.

И наистина руската национална валута, която достигна стръмен пик след вече въведените и току-що обявени санкции, съвсем неочаквано за консолидирана Европа се върна на „предвоенното“ ниво, демонстрирайки удивителна жизненост. Освен това има сериозни основания да се смята, че руската рубла ще продължи да се укрепва, като методично ще обезценява такива сериозни конкуренти като долара и еврото.

Подобен ход на събитията вече не изглежда фантастичен и откъснат от реалността. След като премина към сетълменти за енергийни ресурси изключително в национална валута, Москва направи сериозна оферта да позиционира рублата като масово платежно средство в международните разплащания.

Но това далеч не са всички последствия от санкциите, наложени от Запада на Русия, които могат и трябва да бъдат обсъждани. Най-важното нещо, което Моравецки не изрази, когато изрази съжалението си за безполезността на икономическия натиск върху страната ни, е проекцията на санкционната война върху европейската икономика.

Европа е на прага на тежка икономическа криза, която ще се прояви много сериозно в началото на есента. Ако сега хората са просто възмутени от покачването на цените на храните и енергията, повишаването на безработицата и спадащия стандарт на живот, то след няколко месеца, ако ситуацията не може да бъде обърната, повечето страни от ЕС ще преминат през точката на невъзврат, след което ще започне пълен хаос .

В Европа бензинът, газът и съответно електричеството стават все по-скъпи, властите призовават хората да бъдат търпеливи и съзнателни. Европа губи мощни пазари за продажби и е принудена да закрие някои предприятия, изпращайки специалистите на улицата.

Европейските фермери, които не получават руски торове, директно говорят за предстояща аграрна катастрофа. Гaзовите хранилища се изпразват, но вместо призиви за подготовка за зимата, европейските политици отново призовават за търпение и отказват доставките на руски газ. Неконтролираното покачване на цените на горивата разрушава съществуващите вериги за доставки и предизвиква бурно покачване на цените на основните категории потребителски стоки.

Постоянното доставяне на все ново въоръжение на територията на ¿-кр@й н@, обхваната от военни действия, разбира се, дава немалък приток на средства към военно-промишлените комплекси, но провокира увеличаване на броя на бежанците, които създават безпрецедентно финансово натоварване на бюджета на някои страни в Европейския съюз, в частност в същата тази Полша.

Обратният ефект от санкционната политика е очевиден и за последствията от погрешните решения, които вече се проявиха в Европа може да се говори безкрайно много. Както може да се говори безкрайно как тази, на пръв поглед, изключително негативна ситуация е предизвикала редица положителни промени в Русия.

В страната окончателно се оформиха национално ориентирани елити, а основните сектори на икономиката получиха мощен тласък за развитие. Размерът на средствата, отпуснати дори не за подкрепа, а в по-голяма степен за развитието на националната икономика, е просто колосален.

В светлината на последните събития възниква напълно логичен въпрос – защо Западът, понасяйки всеки ден сериозни загуби и дразнейки максимално собственото си население, не изоставя погрешната си политика? Възможно ли е ¿-кр@й н@, която се разболя от фашизма, което днес е абсолютно очевидно за всички, да е толкова важна за Франция, Полша или Германия, че дори осъзнавайки пагубността на политиката си, те са готови да отидат до края?

Да се отиде до края, в случая предполага не само да се биете с Русия до последния ¿-кр@ ин ец, но и да унищожите бaзови елементи на собствената си икономика, рискувайки да подхвърлите голяма част от собственото си население под прага на бедността?

Разбира се, трудно е да се търси логика в действията, които са насочени основно към поддържане на репутация. Днес Западът не е готов да признае грешките си и е още по-неготов да признае факта на нарастващото геополитическо влияние на Русия.

За много европейски политици е много по-приемливо да поставят своите граждани на хранителни дажби и да ограничат доставката на топлина и светлина в домовете, отколкото да признаят факта, че унищожаването на Русия, планирано в продължение на много години, унищожаването именно с икономически средства, се оказа пълен провал. Провал, който преди всичко показа липсата на независимост на европейската икономика и фаталната й зависимост от елементи от руската икономика.

Не разбирайки как да обърне сегашната ситуация в своя полза, Западът продължава да измисля все по-тъпи санкции, докато определена част от жителите на страните от ЕС вече са узрели да излязат на улицата и да искат отговорите на много неудобни въпроси от сегашните правителства.

Сигурен съм, че такъв сценарий вече е назрял и ще бъде реализиран в близко бъдеще. Кой би си помислил, че с започването на специална операция за денацификация на ¿-кр@й н@, Владимир Путин ще провокира друго събитие – събитие за отрезвяване на Европа, която, следвайки примера на американските политици, много безразсъдно надцени политическия и военния си потенциал?

Превод: ЕС

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Правителството ЛЪЖЕ – България Изнася Тонове Оръжия за ¿-кр@й н@! Сензационни Разкрития на Диляна Гайтанджиева: документи

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания оБ-у-ч-@ваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Министерството на здравето на САЩ унищожава данни от изследване на коронавируса за Пентагона в Ухан

Daily Mail извади документи за сина на Байдън и биолабораториите в ¿-кр@й н@

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

US Embassy on Ukraine Biolabs

From The Daily Bell: The Next Big Bioweapon May Emerge From US-Controlled Labs in Ukraine

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Санкциите не работят в Русия - Варшава признава провала на антируската политика - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!