Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Героите на ¿-кр@й н@ смело се крият от огъня в автомобили на спешната помощ

/Поглед.инфо/ ¿-кр@ ин ските военни използват автомобили за спешна помощ, за да се придвижват – телевизионният канал “Ал Джазира” случайно засне как въоръжени мъже в камуфлаж излизат от линейка. Преди това станаха известни множество случаи за това как въоръжените сили на ¿-кр@й н@ и националните батальони са разположили позициите си в жилищни сгради, училища и болници. Преди това само най-бруталните терористични организации използваха такава тактика.

¿-кр@ ин ските сили за сигурност използват линейки за придвижване в зоната на фронта. Съответните кадри бяха публикувани от арабския сателитен канал “Ал Джазира”. По време на живо предаване от Николаев репортер на канала засне как няколко автоматчици в пълна униформа на ВСУ изскачат от кола с червен кръст на покрива. Явно войниците са напълно здрави - усмихват се и оживено говорят за нещо.

Първият заместник-министър на информацията на ДНР Даниил Безсонов обърна внимание на тези кадри. „¿-кр@ ин ски бойци случайно влязоха в кадъра на телевизионния канал “Ал Джазира”. Благодарение на тези произволни кадри вече знаем, че те използват медицински превозни средства, за да се придвижват“, пише Безсонов.

По-рано тази седмица руският пратеник в ООН Василий Небензя заяви, че оръжия могат да бъдат внесени в ¿-кр@й н@ в колите на компанията за доставка на товари ДХЛ, както и в автомобили с медицински символи.

„От публикации в интернет става ясно, че превозните средства на компанията за доставка на ДХЛ, използвани за превоз на оръжие, също са се озовали в ръцете на ¿-кр@ ин ските въоръжени сили“, каза Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН. „Не можем да изключим, че под прикритието на автомобилите на тези организации или автомобили с медицински символи, оръжията, които Западът толкова щедро обеща на Ки €в , могат да бъдат внесени в ¿-кр@й н@ от съседни държави.

Дипломатът отбеляза, че продължават случаите на „конфискация на превозни средства със символи на ООН от въоръжените сили на ¿-кр@й н@“. Както каза Небензя, „добре е, че секретариатът (ООН) най-накрая призна съответното престъпление, извършено в Харков и М@ри у пол“. По-специално, според него Москва очаква разяснения във връзка с информацията за използване от ¿-кр@ ин ски националисти във военните действия на превозно средство на ООН с номер DP 210015.

Лекарят от най-висока квалификационна категория, педиатър, депутат от Държавната дума Тамара Фролова смята, че подобно поведение е неприемливо нито в мирно , нито във военно време. „Възможно ли е да се скриеш зад линейка? Това е престъпление, което надхвърля всички възможни граници “, каза Фролова.

„Неприемливо е да се използват линейки за транспортиране на войници от ВВС, които очевидно са в добро здраве. Това е неприемливо нито от етична гледна точка, нито от гледна точка на международни споразумения, например споразумения за дейността на Международния Червения кръст“, каза Анатолий Васерман, депутат от Държавната дума от фракцията „Справедлива Русия“.

Според депутата подобни действия на въоръжените сили на ¿-кр@й н@ попадат в понятието за военно престъпление, което означава, че те нямат давност за провеждане на разследване и издаване на съдебна присъда. „Надявам се, че след пълната денацификация на ¿-кр@й н@ всички тези престъпници, криещи се в линейки, ще бъдат изправени пред международен трибунал“, добави депутатът.

„Имаме огромно количество информация, че националните батальони и въоръжените сили на ¿-кр@й н@ провеждат военни операции извън всякакви правила, по-специално извън всякакви норми за отношение към затворниците“, казва друг депутат от Държавната дума, Олег Морозов от “Единна Русия”. „Те разполагат своите формирования в жилищни сгради, в болници, училища. Те поставят реактивни системи за залпов огън в близост до магазини. Всичко това е абсолютно недопустимо, защото мъжете трябва се бият по правилата“, каза Морозов. Депутатът подчерта, че придвижването на боеприпаси с линейки също е война срещу правилата и подобни действия трябва да се наказват, „защото накрая страдат цивилните“.

„Въоръжените сили на ¿-кр@й н@ се крият зад хората, Червения кръст, те правят всичко, за да гарантират, че в резултат на това обикновените хора понасят загуби заедно с тях. Ето как водят война! Рано или късно всичко това ще се запомни, защото това са военни престъпления”, каза депутатът.

Един от най-ярките примери за злоупотреба с линейки е известен след израелската операция "Лято олово", която се проведе в Палестина през 2008-2009 г. Дипломати на еврейската държава трябваше да се оправдават в ООН за атаките на израелските военни срещу медицински заведения и линейки. Както беше обяснено в Израел, движението “Хамас” систематично използва превозни средства със символите на Червения кръст и Червения полумесец за транспортиране на своите бойци и оръжия - в нарушение на законите за въоръжени конфликти. По-късно самите екстремисти признаха, че са поставили ракети на територията на болницата “Ал Кудс” в град Газа, за да обстрелват Израел.

Подобна практика беше използвана от терористите в Либия. Както се посочва в официалната нота на постоянния представител на Египет в Съвета за сигурност на ООН, през есента на 2014 г. в град Бенгази бойци от движението “Ансар ал-Шариат” взривиха минирана линейка на контролно-пропускателен пункт на либийските въоръжени сили. Повече от 30 души загинаха, а 60 бяха ранени.

Превод: В. Сергеев

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания оБ-у-ч-@ваха ¿-кр@ ин ски нацисти

ПОТРЕСАВАЩО! ¿-кр@ ин ският посланик затвори хотела си в Бургас за… ¿-кр@ ин ски бежанци

В Бургаско пропищяха: Наглостта на ¿-кр@ ин ските бежанци мина всякакви граници! Това вече е прекалено!

¿-кр@ ин ските бежанци и с безплатни здравни осигуровки, за 700 000 българи – НЯМА!

1200 лв. за месец на бежанец и 430 лв. на пенсионер с 40 г. трудов стаж?!

Милионерите Бежанци и Дебилните посрещачи

Полицай: Варна и Бургас пропищяха от богати ¿-кр@ ин ци (СНИМКИ)

Бежанците от ¿-кр@й н@ поразиха Европа с простащина

Искам да попитам бежанците от ¿-кр@й н@ – защо не казвате истината на народа ни?

Източник/ци: ¿-кр@ ин ските военни се крият от огъня в автомобили на спешната помощ - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!