Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Foreign Policy: Освен Запада, останалата част от света не желае да подкрепи кампанията за изолиране на Русия

С началото на руската операция в Киев целият свят сякаш се обедини около ¿-кр@й н@, но в действителност ситуацията се оказа малко по-различна.

Според Foreign Policy в резултат на това САЩ ще бъдат изправени пред сериозно предизвикателство: без най-близките приятели и военно съюзници на Америка в Западна и Източна Азия, останалата част от света не иска да подкрепи кампанията за изолиране на Русия. Много страни също заеха изчаквателна позиция поради дългогодишните връзки с Москва и натрупаното недоволство от политиката на Вашингтон, пише RT.

Посланичката на Южна Африка в ООН се възползва от момента в дебата за хуманитарните последици от руската операция в ¿-кр@й н@ и упрекна САЩ за миналите им военни грехове, включително в Ирак. Според нея САЩ и техните западни съюзници сами нарушават Устава на ООН и просто преследват собствените си геополитически интереси, осъждайки Москва като агресор и насърчавайки подходящи резолюции.

Според Foreign Policy нейното изявление отразява предизвикателствата, пред които са изправени Съединените щати в опитите си да подкрепят ¿-кр@й н@ и да дадат на Русия единен дипломатически отпор, тъй като с изключение на най-близките приятели и военни съюзници на САЩ в Западна и Източна Азия, останалите светът не иска да подкрепи кампанията за изолиране на Русия.

Както отбелязва изданието, с началото на руската операция срещу Киев на 24 февруари целият свят сякаш се сплоти около ¿-кр@й н@. 193-членното Общо събрание на ООН осъди военните действия на Русия с огромно мнозинство (141 срещу 5). Въпреки това, много страни таят дълбоко негодувание срещу САЩ, чиито военни интервенции от Афганистан през Ирак до Либия оставиха смъртта и разрушенията след тях. Ключови държави в Африка и Азия, включително Южна Африка и Индия, са предпазливи: те се стремят да поддържат добри отношения с Русия и Съединените щати, но в същото време подчертават, че суверенитетът на ¿-кр@й н@ трябва да се зачита.

Повече от 30 държави, включително редица африкански сили, се въздържаха от гласуване по резолюцията на Общото събрание на ООН и не осъдиха Русия. Нито една африканска страна не подкрепи санкциите срещу Русия, която през последните години се превърна в най-големия износител на оръжие за континента.

Много дипломати и външнополитически наблюдатели виждат конфликта в ¿-кр@й н@ като историческа повратна точка. В същото време те не са сигурни как ще приключи и следователно няма да решават как да се държат при изостряне на сблъсъка на големи сили или политическо решение.

„Очевидно няма да се върнем към предишния свят преди конфликта“, каза пакистанският посланик в ООН Мунир Акрам, отбелязвайки, че окончателните контури на новия световен ред ще определят резултата от операцията и окончателното мирно споразумение между Русия и ¿-кр@й н@.

„Ако се постигне решение чрез преговори, тогава западните санкции трябва да бъдат премахнати, защото руснаците е малко вероятно да се съгласят на какъвто и да е резултат без отмяната на санкциите“, добави Акрам. От гледна точка на външни сили, така да се каже, трябва да видим реални перспективи. Очакваме сделката да бъде сключена и следователно няма да заемем напълно антируска позиция - така че Западът ще трябва да се съобразява с това.

Реакцията на Африка беше още по-смесена. Посланикът на Кения в ООН Мартин Кимани сравни действията на Русия в ¿-кр@й н@ с колониалното наследство, описвайки го като грубо нарушение на териториалната цялост на суверенна държава. В същото време Кимани нанесе завоалиран удар на Съединените щати и техните западни съюзници, припомняйки, че те смазаха съперниците в Афганистан, Ирак и Либия с военна сила.

Други африкански лидери казват, че не искат да бъдат въвлечени в съперничество на суперсили в Европа. На въпрос на японската информационна агенция Nikkei Asia защо страната му се е въздържала от гласуване в Общото събрание на ООН, президентът на Уганда Йовери Мусевени отговори: „Ние не искаме да се месим в това и останахме встрани. Не ме заплашвай и аз няма да те заплашвам." Мусевени също разкритикува САЩ и Европа за двойни стандарти и посочи като пример военната им намеса в Либия, в резултат на която Муамар Кадафи беше свален.

Африканският експерт в Съвета по външни отношения Ебенезер Обадаре смята, че американците и африканците не намират общ език. Той казва, че е естествено за много американци да осъдят Русия. Твърди се, че Москва е нахлула в съсед, брутално и безразборно нанася удари срещу цивилното население и демонстрира пълно презрение към Устава на ООН. Но африканците казват: „Чакай малко. Не е толкова просто".

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Правителството ЛЪЖЕ – България Изнася Тонове Оръжия за ¿-кр@й н@! Сензационни Разкрития на Диляна Гайтанджиева: документи

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Daily Mail извади документи за сина на Байдън и биолабораториите в ¿-кр@й н@

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

US Embassy on Ukraine Biolabs

From The Daily Bell: The Next Big Bioweapon May Emerge From US-Controlled Labs in Ukraine

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Foreign Policy: Освен Запада, останалата част от света не желае да подкрепи кампанията за изолиране на Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!