Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кой знае още колко ТАКИВА "Сделки" са уговорили: Министерството на енергетиката опроверга американското посолство за срещата с Gemcotp и IP3

https://www.me.government.bg/news/utochnenie-2999.html Министерство на енергетиката: На срещата с Gemcotp и IP3 във Вашингтон присъства и Херо Мустафа.

Съобщение до медиите от министерството на енергетиката:

"По повод медийни публикации, свързани с подписания меморандум между Министерство на енергетиката и кампаниите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD, внасяме следните уточнения: 

Инвестиционен интерес от страна на американската компания IP3 беше заявен по време на работна вечеря на 15.02.2022 г. в рамките на посещението на българската енергийна делегация във Вашингтон.

На срещата присъстваха министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на финансите Асен Василев, посланикът на САЩ в България н.пр. Херо Мустафа, българският посланик в САЩ н.пр. Тихомир Стойчев, г-н Мигел Хернандес, както и представители на американския и българския енергиен бизнес. 

В последствие на 11.03.2022 г. в България пристигна съоснователят и директор на IP3, адмирал Майкъл Хюит. Адмирал Хюит и изпълнителният директор на Gemcorp, г-н Атанас Бостанджиев, поискаха среща с министър Николов и министър Василев, на която отново беше заявен инвестиционният интерес на двете компании в българската енергетика. 

В резултат на проведените разговори, Министерството на енергетиката и компаниите IP3 Corporation и Gemcotp Holding LtD подписаха меморандум, който регламентира сътрудничеството между страните относно планирането и изпълнението на проекти за производство на чиста енергия, алтернативни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста енергия и развитие на ядрената енергетика."

Припомняме, че вчера с нарочен мейл до медиите от посолството на САЩ се разграничиха от тази сделка. "Нито един представител на правителството на САЩ не се е застъпвал за Gemcorp пред който и да е бил член на българското правителство. Считаме, че твърденията за обратното са в резултат на недоразумение", пише в имейла.

Преди пет дни пред Нова ТВ Асен Василев заяви следното  във връзка с меморандума за сътрудничество за инвестиция от 1 млрд долара в чиста енергия: "Gemcorp" дойдоха при нас с представители на американското посолство".

На репликата, че зад  фонда "Gemcorp" прозира руския олигарх Алберт Авдолян, Асен Василев заяви, че е научил това през последните дни от медийни публикации.

Василев обяви, че на подписването на меморандума е присъствал търговският аташе на посолството, което днес се отрича от мисията.

"Присъствието на търговски аташе на дадено посолство при преговорите с правителството е достатъчна гаранция, че зад съответната фирма или фонд, стои чуждата държава", заяви Василев в тв ефира на Нова.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Министерството на енергетиката опроверга американското посолство за срещата с Gemcotp и IP3 | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!