Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов съсипа Киро: Извадете си главата от задника и четете историята ни! Колкото и да ви е неприятно…

Вчера в НС започна дебат трябва ли да дадем оръжие на ¿-кр@й н@. Какво можем да дадем и защо? Не може да дадем въоръжение, което се ползва от Българската армия (БА), защото ще намалим отбранителните си способности. Това написа във Фейсбук профила си бившият министър на отбраната и настоящ почетен председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Повече 20 години бе унищожавано и рязано въоръжение и техника, които имахме: самолети МиГ-21, МиГ-23, 2/3 от щурмовите ни самолети Су-25 (40 бр.) бяха продадени като ненужни (а днес ги виждаме на бойното поле в ¿-кр@й н@ да се използват и от двете страни), учебно-бойни самолети L-39, ракетите СС-23, от които трепереше най-силната армия в Европа – турската, бяха нарязани, плюс още няколко ПВО зенитно-ракетни комплекси. От 2400 Т-72 85% са нарязани или продадени за жълти стотинки.

Знаете ли кой ги наряза? Ами тези, които сега най-гръмогласно викат, че трябва да даваме военна помощ! НАТО искало! А тогава искаха да нарежем техниката си като условие да ни приемат в НАТО.

Можем да дадем автомат Калашников, патрони, снаряди от някои калибри и мини. Но повечето ще бъдат с изтекъл или изтичащ срок на годност и въпросът е дали няма да бъдат по-опасни за ¿-кр@ ин ските военни, отколкото за руснаците.

Втори въпрос: Какво ще постигне ¿-кр@й н@ с това, което можем да ѝ дадем ние и другите държави? Няма да обърнем хода на военните действия! Изходът от военните действия е ясен! Само ще удължим агонията с няколко дни и ще се увеличат разрушенията и броят на жертвите!

Ако искаме ЕС и САЩ да помогнем на ¿-кр@й н@, то НАТО и ЕС трябва да започнат преговори с Русия за спиране на военните действия, запазване на териториалната цялост на ¿-кр@й н@ и нейния суверенитет. Руснаците не смятат ¿-кр@й н@ за държава, която сама взема политически решения и не гледат сериозно на нейното ръководство.

Това би било реална помощ: преговори между Русия от една страна и НАТО и ЕС от друга страна. И не само по въпроса за ¿-кр@й н@, а за намиране на взаимно приемливи условия за мир и сигурност в световен мащаб. С ясни и разписани взаимни гаранции. А също и с Китай! Иначе светът отива към нова студена война и този път не е всички срещу СССР. Светът е разделен! Освен ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Япония останалият свят не участва в санкциите срещу Русия. А вижте Турция – член на НАТО, най-голямата армия в НАТО след САЩ…

Затова политиците трябва да мислят с главите си, а не да повтарят клишета А Европа

От взаимните санкции срещу Русия Европа ще се превърне в маргинален фактор в света, с който никой няма да се съобразява. ЕС все още е силен не заради военния си потенциал, а заради икономиката на Западна Европа и най-вече на Германия. Само че ударът върху икономиката на Европа ще бъде жесток и тя няма да има тази икономическа мощ. Видяхме отражението на Ковид-19 върху европейската икономика, а сега е война, икономическите поражения ще бъдат още по-сериозни. Най-накрая ще се случи това, което стана през 1943 г. в Ялта, когато Сталин, Рузвелт и Чърчил без да се интересуват от останалия свят си го разделиха в проценти върху една цигарена кутия… Или това, което се случи през 1990 г. между САЩ и СССР (Рейгън и Горбачов). Няма да се учудя, ако утре се случи същото – САЩ, Русия и Китай да си разделят зоните на влияние, а ние – Европа, да научим от медиите какво са се договорили. А може и да не научим.

Но ние, българите, можем да научим нещо от собствената си история. Не че съм оптимист, че премиерът г-н Кирчо и неговите съдружници ще тръгнат да четат българска история – те са тук за малко и явно бързат да си ходят. Имам предвид ние, българите, които – за разлика от тях – ще останем в тук, в България, и ще плащаме сметката, както винаги.

Нека погледнем последния аналогичен случай в нашата история. През Втората световна война България е съюзник на Германия. През 1943 г., когато положението на германците е критично на Източния фронт, Хитлер започва да натиска цар Борис III да прати български войски на фронта срещу руснаците. Даже го привиква в Берлин и го мачка жестоко. Царят не се огъва. България не праща войски или оръжие, а само един медицински влак да лекува ранените.

Всички останали съюзници на Германия – Румъния, Унгария, Италия, Испания, Хърватско и Словакия, пращат. Какво стана след това – всички знаем.

И ето пак сме в ситуация, когато пак ни натискат със същите аргументи: солидарност, борба срещу авторитаризма, за „нова“ демократична Европа (през 1943 г. е нов ред в Европа) и т.н.“, каза Каракачанов.

„Мисля, че България би постъпила най-разумно, ако продължи да оказва само хуманитарна помощ – оборудване, лекарства и полеви болници.

Още нещо прави впечатление. „Ястребите“ използват само опорките, които получават от Брюксел. От сутрин до вечер повтарят едно и също като папагали. България има своите исторически основания да се страхува от руската политика. Защото освен че Русия ни освободи от турско робство, което пък е основна опорка на русофилските папагали, след Освобождението Русия провеждаше ясна и директна политика, с която фаворизираше някои от нашите съседи – преди всичко Сърбия, но и Гърция и Румъния, за сметка на българския национален интерес.

Да не забравяме, че през 1885 г., когато стана Съединението между Княжество България и Източна Румелия, император Александър III изтегли руските офицери, които обучаваха младата българска армия, скъса дипломатически отношения с нас, а дори уверява турския султан, че няма да се намеси, ако Османската империя реши да навлезе в България и с оръжие защити своя „суверенитет“ върху Румелия.

По основният и най-болен български въпрос – Освобождението на българите в Македония, Русия винаги е вземала страната на Сърбия.

През Балканската война Русия не изпълни ролята си на арбитър, както бе записано в договора, създаващ Балканския съюз срещу Турция, и така поощри Сърбия да заграби и безспорната зона (днешната Република Северна Македония).

Когато България воюваше срещу своите вероломни съюзници през юни 1913 г. именно Русия позволи на Румъния да ни нападне в гръб, за да спаси от поражение своите основни протежета на Балканите Сърбия и Гърция.

Да не говорим, че Коминтернът в Москва през 1934 г. измисли т.нар. македонска нация и я наложи насила като политика на българските комунисти след 1944 г.

През последните 3-4 години Путин няколко пъти повтори, че азбуката ни е дошла от Македония.

Та нашите родни русофоби не ползват в своята аргументация български примери, защото просто не им пука за българската история и българските интереси. Те, подобно на някои от ултра русофилите, са просто другата страна на медала. И едните, и другите „на чужд гроб плачат“, както казва народът. По-лесно е, пък е и по-доходно. Да бяха прочели нещо от Захарий Стоянов и Стефан Стамболов, да бяха прочели поне „Строители на съвременна България“ от Симеон Радев, щяха да звучат по-автентично в своята русофобия. Но не, по-лесно и по-доходно е да си просто папагал.

Споменах Македония. Колко изкуствени са евроатлантическите отличници си личи и по темата „Македония“. Вече 30 дни, начело с премиера г-н Кирчо, ни обясняват, че бързо и без условия трябва да пуснем Северна Македония в ЕС, щото – видите ли, Путин щял да реализира там ¿-кр@ ин ски сценарий. Щом САЩ и началниците в Брюксел искат, значи на бегом трябва да се изпълнява! Ама няма значение, че в Скопие фалшифицират историята ни, гонят местните българи и насаждат омраза към България. Новоизлюпеният премиер дори се съгласи с едно от основните обвинения срещу България, че сме фашисти. Имало е фашистки режим в България, каза в Скопие той. Ама няма значение, че т.нар. македонска нация е измислена в Москва, мразим Русия, но щом началниците искат – признаваме съветските изобретения на нови нации и езици.

Така че, добри ми българино, повече мисли, чети и не се връзвай на платените русофили и русофоби. Те не мислят за теб или България. Те просто отработват хонорарите си – за наша сметка, разбира се“, коментира още Красимир Кракачанов.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Каракачанов съсипа Киро: Извадете си главата от задника и четете историята ни! Колкото и да ви е неприятно… - Demokrat.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!