Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медведев: Русия ще доставя храни само на приятелски страни – А ние пък ще си унищожим житницата в Добруджа, хак да им е на руснаците!

Кузман Илиев: Трябва да започнем да мислим за добив на шистов газ в България

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви в своя канал в Телеграм, че Москва ще осигурява износ на храни само за приятелски страни.

"Ще доставяме храна и посеви само на нашите приятели (за щастие имаме много от тях, а те изобщо не са в Европа и Северна Америка). Ще продаваме както за рубли, така и за националната им валута в договорените пропорции“, написа той в своята публикация.

Медведев също така подчерта, че вътрешният пазар ще остане приоритет, въпреки че миналогодишният обем на селскостопанския износ на Русия беше оценен на 37 милиарда долара.

Вчера Министерството на земеделието на Русия обяви, че страната ще спре износа на слънчогледово семе и на рапица от 1-ви април до 31-ви август.

Ето и целия коментар на Медведев:

Нашата храна срещу техните санкции

Спомням си, че когато бях дете, СССР купуваше зърно от Канада.

Беше странно, най-голямата страна в света, а пшеницата за долари.

Днес картината е съвсем различна: Русия е най-големият производител на зърно, заедно с Индия и Китай. А през последните години е най-големият износител на пшеница.

Много страни зависят от нашите доставки, за да осигурят продоволствената си сигурност. Оказва се, че храната ни е нашето тихо оръжие. Тихо, но страховито.

И ако някой не знае или е забравил, нашият износ на селскостопански продукти надхвърля износа на истинско въоръжение - миналата година той възлизаше на над 37 милиарда долара.

Предвид пълните санкции, наложени ни от западните държави, позволете ми да изтъкна няколко прости, но важни неща за продоволствената сигурност на Русия.

Първо. Разнообразните и вкусни руски продукти са достатъчни, за да задоволят напълно вътрешните ни нужди.

Второ. Приоритет в снабдяването с храни е вътрешният ни пазар. И контрол на цените.
Същевременно правителството ще продължи да оказва мащабна и системна помощ на земеделските производители.

Трето. Ще доставяме храна и зърнени култури само на нашите приятели (за щастие имаме много такива и те не са в Европа и Северна Америка). Ще продаваме както за рубли, така и за националната им валута договорените количества.

Четвърто. Няма да доставяме нашите продукти и селскостопанска продукция на нашите врагове. И ние няма да купуваме нищо от тях (въпреки че вече не купуваме от 2014 г., но списъкът със забранени продукти може да бъде разширен).

А ние пък ще си унищожим житницата в Добруджа, хак да им е на руснаците!

Кузман Илиев: Трябва да започнем да мислим за добив на шистов газ в България


Кадър Нова Тв

Политик направи интересен коментар за случващото се с руския газ и обяви какво трябва да предприеме България.

Положението с плащането на руски газ в рубли е малко като поговорката „И вълкът сит, и агнето цяло“. За да се вдигне курса на рублата, трябва да има търсене. А санкциите доведоха до срив на руската валута. Сега това се прави по изкуствен начин. Това е отговора на президента Владимир Путин, с който да защити рублата. Това мнение изрази в ефира на Нова телевизия икономистът Кузман Илиев.

Той беше категоричен, че трябва да създаваме мощности.

„Трябва да започнем да мислим за добив на шистов газ“, каза той.

„Още със заявяването на тези намерения курсът на рублата се вдигна“, заяви от своя страна Боян Рашев, пише Novini.bg.

По думите на Илиев газохранилищата са пълни на 1/3.

„Пролетта и лятото Европа трябва да ги напълни. Това означава допълнително търсене и вдигане на цената на газа“, заяви той.

„Хранилищата, дори и да са пълни догоре, не могат да стигнат за зимния период“, заяви Рашев. Според Рашев една държава винаги може да сложи таван на цените, но трябва да има ресурс да поеме разликата.

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Медведев: Русия ще доставя храни само на приятелски страни | Glasove.com

Petel.bg - новини - Кузман Илиев: Трябва да започнем да мислим за добив на шистов газ в България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!