Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо Русия иска плащане в рубли? Икономист: За първи път в историята Русия вкарва Запада в зависимост от валутата на друга държава

Всеки долар, без парите в брой, се контролира от САЩ. И дори ако е открита сметка в чуждестранна валута в руска банка, това изобщо не означава, че доларите също са в тази сметка. Те все още са в американската банка, а руската банка само отразява това в баланса. "Всички долари са там и всички рубли са тук. И те разбират, че дори ако една европейска банка отрази сума в рубли в баланса си, това ще бъде просто огледален образ. Истинските рубли са тук, в нашите банки, под контрола на нашата централна банка. Ето какво се случва"

 

/Поглед.инфо/ Икономистът Александър Лосев смята, че разплащането в рубли за руския газ за първи път в историята кара Запада да зависи от валутата на друга държава.

По негово мнение Русия демонстрира промяна в подхода към взаимодействието с Европейския съюз и Съединените щати , като се стреми да гарантира собствената си сигурност в икономиката и финансовия сегмент. Този подход се наложи, след като съхраняваните там международни резерви на Русия бяха замразени от Запада.

"След като ни конфискуват резервите, ние ще работим с тях по съвсем различен начин. Защото трябва да гарантираме сигурноста си. Какво каза президентът Путин ? Главното, поради което се възбудиха така: разбраха, че вече няма да могат да вземат нашите ресурси и да не плащат вече няма да се получи... Защото рублата е валута, която ние контролираме. За себе си“, каза икономистът.

Според него за първи път в историята, страните от Запада се оказаха в ситуация, в която те поставят другите държави във външната търговия. Преди това Съединените щати и Европейският съюз имаха мощно влияние върху международните партньори под формата на пълен контрол върху всички долари и евро в света. Сега обаче европейците ще трябва да зависят от рубли, ако искат да продължат да си осигуряват природен газ.

Александър Лосев отбеляза, че всъщност всеки долар, без парите в брой, се контролира от САЩ. И дори ако е открита сметка в чуждестранна валута в руска банка, това изобщо не означава, че доларите също са в тази сметка. Те все още са в американската банка, а руската банка само отразява това в баланса.

"Всички долари са там и всички рубли са тук. И те разбират, че дори ако една европейска банка отрази сума в рубли в баланса си, това ще бъде просто огледален образ. Истинските рубли са тук, в нашите банки, под контрола на нашата централна банка. Ето какво се случва", каза икономистът, цитиран от „Экономика сегодня“.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков , коментирайки в петък, 25 март, инструкцията на държавния глава да се плаща за доставките на руски газ в рубли, каза, че в рамките на няколко дни Газпром ще трябва да изпълни договорите си и да разработи прозрачна, разбираема система за това как това може да се направи технически и логистично.

По думите на Песков, тогава тази информация ще бъде съобщена на купувачите на продуктите на Газпром и „ще видим“.

В същото време той отбеляза, че заповедта се отнася до Газпром, но другият основен доставчик на руски природен газ, Новатек, не е засегнат, тъй като е частна компания. Новатек играе голяма роля в доставките на втечнен природен газ (LNG).

Междувременно от германското министерство на икономиката казаха, че смятат, че въпросът за плащанията за доставка на руски газ и петрол е въпрос на частните компании-купувачи и на спазването на споразуменията . Но те не виждат нужда от намеса от тяхна страна.

"Доколкото знаем, повечето договори се сключват в долари или евро. Вносителите са длъжни да гарантират спазването на договорите. Ние сме в постоянни преговори, но няма нужда от намеса от наша страна", каза говорителят на министерството Робърт Северин.

Превод: ЕС

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Икономист: За първи път в историята Русия вкарва Запада в зависимост от валутата на друга държава - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!