Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обединена Европа се готви за глад! Дори и банани няма!!!

Гладът настъпва с бързи крачки на Запад! Дори и банани няма!!!

Това е резултатът от приказките на гинеколожката фон Лайнен и нейната принуда Путин да не продава газ в рубли. Гответе се и в България - след изцепките на простото Киро.

Тези снимки са отпреди половин час от кварталния супер AH - най-голямата верига в Нидерландия.

Европа се готви за глад: Болезнено, студено и гладно не някъде в далечна Русия, а тук, в обединена Европа.

/Поглед.инфо/ Претъпканите лавици за хранителни стоки в супермаркетите на Запад в съвсем обозримо бъдеще може да се превърнат в нещо като илюстрации на Книгата за вкусна и здравословна храна, когато обичайната ежедневна храна придоби култов нюанс.
И не говорим за антиутопия, а за близко бъдеще.

На два пъти президентът на Франция, който е и кандидати за втори мандат, Еманюел Макрон, публично говори, че много меко казано трудни дни чакат снабдяването с храна.

По време на срещата на високо равнище на ЕС, която Макрон организира във Версай преди две седмици, той каза, че "трудни времена" очакват мнозина през следващата година - година и половина. И тъй като първия път съобщението му не достигна до правилните уши, в средата на тази седмица Макрон повтори (в най-конкретната и разбираема форма): властите са готови да помогнат да се справят с покачващите се цени на храните, да въведат хранителни чекове.

Струва си да замените красивата дума „чекове“ с „купони“ с съвсем различна конотация, тъй като мащабът на идващата криза става много по-ясен. И ако добавим, че сред бъдещите бенефициенти на раздаването на купони за храна може да са тези, които принадлежат към средната класа във Франция (хора с индивидуален доход над 1500 евро на месец след данъци), тогава възприемането на проблема както го описва президентът, който влезе в политиката от света на големите или по-скоро много големите пари, може да предизвика неконтролируеми пристъпи на паника дори сред тези, които са свикнали с присъствието на пресни ягоди в магазините всеки ден „в шест сутринта”, както и на разнообразието от кисели млека – в същите магазини, но други отдели.

Пренаситеният паневропейски потребител, особено този, който е живял и живее в страните основателки на ЕС (и то вярно от много поколения), ще трябва да преразгледа не само отношението си към храната, но и начина, по който яде, буквално от днес.

Разбира се, Макрон, въпреки че на практика си осигури достъп до втория тур на изборите, все още не може да говори за това.

Но фактът, че сега европейските власти мислят само за това, е извън съмнение.

Геополитиката, когато с нея се заемат индоктринирани любители на „прогреса и многообразието”, много бързо показва острите си зъби и това, което се представя като ограничения и санкции, предназначени да навредят на стратегическия противник, се превръща в самобичуване. Но не буквално – както подофицерската вдовица, а най-истинско. Когато е болезнено сега. И студено („Необходимо е да се намали температурата в жилището“), и гладно („Отказът да се яде месо може да бъде начин за борба с Путин“) - също сега. Болезнено, студено и гладно не някъде в далечна Русия, а тук, в обединена Европа. Царството на прогреса, справедливостта и всичко най-красиво.

В Белгия редица мрежови търговци на дребно, без да чакат въвеждането на хранителни купони, извинете, "чекове за хранителни стоки", вече ограничиха продажбата на стоки до един човек. Това се отнася за стоки като брашно (опаковки от три килограма) и растително масло (не повече от три литра на човек).

В Испания корпорация “Данон”, която произвежда, както всички знаем, млечни продукти, както и редица минерални води, спира дейността на предприятието си в Хихон (в северозападната част на Иберийското кралство).

Но това не е всичко.

Инфлацията, която е била изключително ниска в продължение на много десетилетия, сега е четири процента и може да се удвои в близко бъдеще.

Що се отнася до горивото, експертите предупреждават: бензин, керосин, дизел, дизелово гориво може просто да свършат. А съответната Международна агенция по енергетика съобщава съвсем официално, че още през април светът може да се сблъска с дефицит на гориво. Засега това се случваше с френската Корсика, където по решение на властите един автомобил може да се зарежда с максимум 30 литра гориво на ден. Близо 90 процента от бензиностанциите на острова са затворени. Не само защото няма бензин и дизел, но и защото корсиканците, ужасно недоволни от скока на цените, блокират входовете на хранилищата за горива.

Има по-малко енергийни носители, цената за тях е по-висока. И скоро ще има недостиг на пшеница и други зърнени култури. И ако все още не сте подозирали, че Русия е била и остава (засега) основният доставчик на продукти, включени в различни хранителни програми (включително тези, работещи под егидата на ООН), сега ще трябва да живеете с това знание.

И ако по някаква причина руската пшеница не може да бъде изпратена до складовете и да се напълни със силози, тогава населението на големи региони в Африка и Близкия изток изобщо ще остане без храна.

Ще има огромен глад.

А там, където има глад, започват въоръжени конфликти и в резултат на това миграционни кризи.

И трябва само да си представим как вълна от гладни бежанци ще се излее в ЕС и мащабите на предстоящата - абсолютно създадена от човека - катастрофа стават още по-страшни.

Европейският гражданин ще трябва да живее с този страх доста дълго време: ако френският президент ограничава интервала от време до година и половина, няма да е голямо преувеличение да се предположи, че настоящата криза в острата ѝ форма ще продължи поне няколко години.

Тук си струва да се отбележи, че за последен път обединена Европа се тресеше толкова преди близо половин век, когато страните износителки на петрол наложиха ембарго върху черното злато. Въпреки че след това ситуацията се успокои за няколко месеца, последствията от нея се усещаха (и, между другото, все още се усещат) от „целият цивилизован свят“.

Той трябваше не само да забрави за икономическия растеж в продължение на много години, да се справи с милиони безработни, но и да затегне много силно всички възможни и немислими бюджетни колани.

В Съединените щати икономиката се възстанови само десет години по-късно. В Европа игрите със страните производителки на петрол доведоха до там тя по принцип да забрави за съществуването на икономическо лидерство.

Тогава всички постижения, всички идеали, всички планове бяха изпратени в пещта на геополитическите амбиции.

Ето защо, когато днес Макрон говори за „хранителни чекове“, той не се опитва да решава проблема системно, преразглеждайки постулатите на геополитиката, които вече са доказали своята безполезност и вредност. Той само отлага времето, когато думата „глад” от алегорията ще стане жестока и ежедневна реалност за милиони хора и няма значение дали са в Европа или на африканския континент.

И надписът „Без гориво“ на бензиностанциите ще престане да бъде атрибут на ретро филми за епохата отпреди петдесет години, превръщайки се в част от живота на европейците.

Антиутопията, в която всяка абсурдна стъпка на политиците е последвана от друга, още по-абсурдна и почти самоубийствена, нахлува все по-упорито в реалностите на живота на онези, които мълчаливо се съгласиха с идеологията за издигане на новаЖелязна, по-точно, Чугунена завеса.

Ще отделят себе си от Русия тези „свободни“ и „прогресивни“.

Приятно е да се играе с тези за права и справедливост само на топло и на пълен стомах, но в ситуация, в която няма храна или тя е на изчерпване, е време да кажем, че първенството в състезанието за поглъщане на прах от собствените действия могат с право да бъдат присъдени на „целия цивилизован свят“.

Превод: В. Сергеев

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Европа се готви за глад - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!