Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Назрява скандал: Май няма да платят на хотелиерите за ¿-кр@ ин ските бежанци

Назрява скандал: Май няма да платят на хотелиерите за ¿-кр@ ин ските бежанци

Изискванията на Министерството на туризма са изключително високи и на този етап неизпълними

Сериозен проблем притеснява хотелиерите в Бургаско, които са приели в базите си ¿-кр@ ин ски бежанци. От 1-ви до 5-ти април те ще трябва да фактурират нощувките за месец март, но изискванията на Министерството на туризма са изключително високи и както се оказва – неизпълними, поне към този момент.

За да се приемат разходите, трябва да са налице две кумулативни предпоставки – вписване в Единната информационна туристическа система (ЕСТИ), което се извършва от хотелиерите, при регистрацията на рецепция и второто – получаване на временен статут на закрила. Ако едно от тях не е налице, е основание да се откаже плащането, уточни хотелиерът Радостин Дачев.

„Основните им проблеми, които вече не са само техни, но и наши, са мъките с тази регистрация. Статутът се получава твърде бавно, системата е тромава! Не забравяйте, че над 90 % от тези хора са майки с деца, някои от тях са пеленачета. Те трябва да ги вземат до тук, да се явят лично и да се регистрират. Ние, хотелиерите, поискахме този статут на закрила да отпадне, но нашата идея не бе приета. Сега с право сме притеснени, защото заради бавната обработка нашите гости все още не са получили документите си“, каза Дачев пред Флагман.бг.

Той призна, че Министерството на туризма има формалното основание да откаже плащането, но тогава се влиза в сериозен казус, тъй като изискванията не са изпълнени не по вина на хотелиерите, а по вина на държавата, която е забавила издаването на временния статут.

Другият проблем, за който още преди седмица ни сигнализираха хотелиери, е че няма поставена дата за плащане на фактурите. Има посочен срок само за издаването им – от 1 до 5-то число всеки месец, но не и за плащането.

Бизнесът, който отвори базата си, за да приеме ¿-кр@ ин ските бежанци, се притеснява, че преди сезона може да бъде лишен от ликвидни средства, ако плащанията се забавят по-дълго от обичайното. Според тях разумният срок е да се плаща месец за месец.

ПОТРЕСАВАЩО! ¿-кр@ ин ският посланик затвори хотела си в Бургас за… ¿-кр@ ин ски бежанци

¿-кр@ ин ските бежанци и с безплатни здравни осигуровки, за 700 000 българи – НЯМА!

Милионерите Бежанци и Дебилните посрещачи

Полицай пред Lupa.bg: Варна и Бургас пропищяха от богати ¿-кр@ ин ци (СНИМКИ)

Бежанците от ¿-кр@й н@ поразиха Европа с простащина

Искам да попитам бежанците от ¿-кр@й н@ – защо не казвате истината на народа ни?

Източник/ци: Назрява скандал: Май няма да платят на хотелиерите за ¿-кр@ ин ските бежанци - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!