Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли

Автори: Джон Ливайн и Джеси О'Нийл, Ню Йорк Пост

Твърдението на Русия, че синът на президента Байдън Хънтър "финансира ... биологични лаборатории в ¿-кр@й н@", се основава на истината, според имейли, прегледани от New York Post.

В архива от имейли на скандалния лаптоп на Хънтър Байдън - за чието съществуване The Post съобщи ексклузивно през октомври 2020 г. - се установи, че той е играл роля в подпомагането на калифорнийски отбранителен предприемач да анализира смъртоносни болести и биологични оръжия в ¿-кр@й н@.

Москва твърди, че тайните американски лаборатории за биологични оръжия в ¿-кр@й н@ са били едно от основанията за непровокираното ѝ нахлуване в съседната страна миналия месец. В четвъртък тя удвои обвиненията си, като заяви, че лабораториите са произвеждали биохимични оръжия по нареждане на семейство Байдън.

"Самият президент на САЩ Джо Байдън е замесен в създаването на биолаборатории в ¿-кр@й н@", заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, според държавните медии.

Хънтър Байдън е финансирал изследвания за военната биологична програма на САЩ, заяви председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

"Инвестиционният фонд, управляван от неговия син Хънтър Байдън, финансира изследванията и изпълнението на военната биологична програма на Съединените щати. Очевидно е, че Джо Байдън, в качеството си на баща и държавен глава, е бил наясно с тази дейност", продължава Володин, като настоява за разследване от страна на Конгреса на САЩ и обяснение от Белия дом.

Представители на американското разузнаване по-рано отхвърлиха съобщенията на Русия като военна пропаганда, като обясниха, че мрежата от биологични лаборатории на ¿-кр@й н@, посветени на изследването на патогени, не е тайна и публично е получила финансиране от Вашингтон.

Новото твърдение на Русия, че инвестиционният фонд на първородния син на американския президент е участвал в набирането на средства за проекти за биолаборатории в ¿-кр@й н@, обаче е точно, според имейли, свързани с делата на Хънтър Байдън в ¿-кр@й н@, получени първо в NewYork Post и първоначално съобщени от The Daily Mail в петък.

Вячеслав Володин смята, че президентът Джо Байдън е замесен в създаването на биолаборатории в ¿-кр@й н@.

Според имейлите, открити в компютъра, който е бил изоставен в сервиз в Делауеър през април 2019 г., когато Джо Байдън се кандидатира за президент, Rosemont Seneca Technology Partners инвестира 500 000 долара в компанията за изследване на патогени Metabiota в Сан Франциско и набира още милиони чрез фирми, сред които Goldman Sachs.

Хънтър представил Metabiota на служители в Burisma, ¿-кр@ ин ската гaзова компания, където e бил член на борда на директорите, за "научен проект", включващ биолаборатории в ¿-кр@й н@, показват имейлите.

В бележка от служител на Metabiota до сина на тогавашния вицепрезидент през 2014 г. се казва, че компанията може да "утвърди културната и икономическата независимост на ¿-кр@й н@ от Русия".

Спекулациите около това, че президентът Байдън е знаел за дейността на Хънтър Байдън, накараха Вячеслав Володин да поиска разследване от Конгреса на САЩ.

Вицепрезидентът на Metabiota Мери Гутиери също пише на Хънтър по геополитически въпроси, свързани с изследванията на компанията в бившата съветска република, през април 2014 г., два месеца след като Русия анексира Крим.

"Както обещах, подготвих приложената бележка, която съдържа общ преглед на Метабиота, нашия ангажимент в ¿-кр@й н@ и как потенциално можем да използваме нашия екип, мрежи и концепции, за да утвърдим културната и икономическата независимост на ¿-кр@й н@ от Русия и да продължим да се интегрираме в западното общество", гласи нейната бележка.

Няколко дни по-късно изпълнителният директор на "Буризма" Вадим Пожарски пише на Байдън за "наречения от вас проект "Наука ¿-кр@й н@".

"Както разбирам, "Метабиота" е бил подизпълнител на главния контактор на Министерството на отбраната B&V [инженерна фирма Black & Veatch]", гласи неговото електронно писмо. "Какъв вид партньорство търси Metabiota в ¿-кр@й н@?"

Вадим Пожарски пише на президента Байдън: "както нарекохте проекта "Наука ¿-кр@й н@"", след като Мери Гутиери пише на Хънтър Байдън по геополитически въпроси.

По-късно, през 2014 г., САЩ отпускат 23,9 млн. долара на Metabiota, като 307 091 долара са отпуснати за "¿-кр@ ин ски изследователски проекти", показват правителствени документи за разходите.

По-младият Байдън се хвалел пред инвеститори, че компанията му е организирала финансирането на Metabiota и ѝ е помогнала да "получи нови клиенти", включително "правителствени агенции", според електронните писма.

През 2010 г. B&V е получила поръчка от Агенцията за намаляване на заплахите в отбраната на САЩ за изграждане на лаборатория в О де с@, която да "подобри съществуващите правителствени системи за наблюдение с цел откриване, докладване и реагиране на биотерористични атаки, епидемии и потенциални пандемии", се казва на уебсайта на компанията.

Сградата, в която се помещава офисът на дъщерното дружество на ¿-кр@ ин ската енергийна компания Burisma Holdings в Киев, ¿-кр@й н@.

Начинанията на Хънтър Байдън повдигат веждите на бивш служител на ЦРУ: "Баща му е бил вицепрезидент на САЩ и е отговарял за отношенията с ¿-кр@й н@. Тогава защо Хънтър не само е бил в борда на подозрителната ¿-кр@ ин ска гaзова фирма, но и я е свързал с компания, работеща по изследването на биологично оръжие?", казва Сам Фадис пред "Мейл".

"Очевиден е опита на руската пропаганда да се възползва от това. Но това не променя факта, че изглежда има нещо, което трябва да се проучи.

"Защо Хънтър Байдън е в центъра на всичко това? Защо в центъра на всичко това е опозореният син на вицепрезидента - човек без забележими умения и с навик към кокаина?"

52-годишният Хънтър Байдън продължава да е обект на федерално разследване за възможни данъчни измами. През 2018 г. разследването се разшири, за да се проучи как международните му бизнес сделки като лобист и инвеститор се съчетават с политическата кариера на баща му. Той отрича твърденията за нередности. 

Източник: New York Post

Превод: "Гласове"

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Диляна Гайтанджиева: Пентагона започва биологически експерименти с български войници: документи

Страшният проект на САЩ в ¿-кр@й н@: Мигриращи птици готвени да заразяват със смъртоносни вируси /Видео/

Кеворкян: Фабрики за смърт – Вече изобщо не зачитат интелигентността на публиката

Виктория Нюланд: ¿-кр@й н@ има биолаборатории. Работим да не попаднат в ръцете на руснаците – Русия: Биолабораториите в ¿-кр@й н@ са разработвали прилепите като носители на опасни инфекции

САЩ спешно трият документи, свързани с програмата BIOWEAPON LAB в ¿-кр@й н@

Путин наредил на армията да унищожи биологични лаборатории в ¿-кр@й н@, САЩ премахват доказателствата за тяхното съществуване

АМЕРИКАНСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ЛАБОРАТОРИИ В ¿-кр@й н@ – наистина ли са една от причините за руската "инвазия"?

Какво крие главният епидемиолог на САЩ Антъни Фаучи за изкуствения произход на COVID

Американски военен доклад твърди, че Covid-19 е създаден от финансирана от САЩ програма в Ухан

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Ню Йорк Пост: Хънтър Байдън е намерил пари за биолаборатория в ¿-кр@й н@, потвърждават негови имейли | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!