Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лари Финк от BlackRock, който управлява 10 трилиона долара, казва, че войната между Русия и ¿-кр@й н@ слага край на глобализацията

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на най-големия мениджър на активи в света BlackRock, заяви, че нахлуването на Русия в ¿-кр@й н@ обръща дългогодишната тенденция на глобализация.

"Мисля, че тя е изострила поляризацията и екстремисткото поведение, които наблюдаваме в цялото общество днес", каза Финк в писмото си до акционерите през 2022 г.

Финк, чиято фирма управлява над 10 трилиона долара, заяви, че BlackRock е преустановила закупуването на всякакви руски ценни книжа в своите активни или индексни портфейли.

Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на най-големия в света фонд за управление на активи BlackRock, заяви, че нахлуването на Русия в ¿-кр@й н@ е нарушило световния ред, който е бил установен след края на Студената война.

"Руската инвазия в ¿-кр@й н@ сложи край на глобализацията, която преживяхме през последните три десетилетия", заяви Финк в писмото си до акционерите през 2022 г. "Тя остави много общности и хора да се чувстват изолирани и да гледат навътре. Смятам, че това изостри поляризацията и екстремисткото поведение, които наблюдаваме в цялото общество днес."

Писмото на Финк излезе месец след нахлуването на Русия в ¿-кр@й н@, като силите на Москва бомбардираха градове в цялата страна и убиваха цивилни, които не можеха да избягат. САЩ и техните съюзници наложиха безпрецедентни санкции на Русия и предоставиха военна помощ на ¿-кр@й н@. 

Финк, чиято компания управлява повече от 10 трилиона долара, заяви, че държавите и правителствата са се обединили и са започнали "икономическа война" срещу Русия. Той заяви, че BlackRock също така е предприела стъпки за преустановяване на покупката на руски ценни книжа в своите активни или индексни портфейли.

"През последните няколко седмици разговарях с безброй заинтересовани страни, включително наши клиенти и служители, които искат да разберат какво може да се направи, за да се предотврати насочването на капитали към Русия", каза Финк.

Още в началото на 90-те години на миналия век, когато светът излезе от Студената война, Русия беше приветствана в глобалната финансова система и получи достъп до световните капиталови пазари, пише Финк. Разширяването на глобализацията ускори международната търговия, разрасна световните капиталови пазари и увеличи икономическия растеж, каза той.

Точно тогава, преди 34 години, е основана BlackRock и фирмата извлича огромна полза от глобализацията и растежа на капиталовите пазари, които подхранват нуждата от технологично управление на активите - казва Финк.

"Оставам дългосрочен привърженик на ползите от глобализацията и силата на световните капиталови пазари. Достъпът до глобален капитал дава възможност на компаниите да финансират растежа си, на държавите да увеличат икономическото си развитие, а на повече хора - да изпитат финансово благополучие", каза Финк.

Главният изпълнителен директор заяви, че BlackRock се ангажира да следи преките и косвените последици от кризата и има за цел да разбере как да се ориентира в тази нова инвестиционна среда.

"Парите, които управляваме, принадлежат на нашите клиенти. И за да им служим, ние работим, за да разберем как промените по света ще се отразят на техните инвестиционни резултати", каза Финк. 

Източник: cnbc.com

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Лари Финк от BlackRock, който управлява 10 трилиона долара, казва, че войната между Русия и ¿-кр@й н@ слага край на глобализацията | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!