Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емир Кустурица за ¿-кр@й н@: Второ действие на нападението на НАТО срещу Югославия през 1999 г.

Светът е свидетел на деконструкцията на властта, казва известния сръбски режисьор пред RT

Сегашният конфликт около ¿-кр@й н@ по същество е продължение на бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г., заяви известният сръбски режисьор Емир Кустурица пред RT, като отбеляза приемствеността на русофобията и пренебрегването на международното право от страна на Запада.

На 24 март 1999 г. НАТО започва въздушна война срещу тогавашната Съюзна република Югославия. Бомбардировките продължават 78 дни и приключват с договорено примирие, което позволява на мироопазващите сили на ООН да влязат в бунтовническата провинция Косово.

Тъй като Русия е слаба и управлявана от "западна олигархия", подкрепяна от президента Борис Елцин, Сърбия е "абсолютно сама" в борбата за своята свобода, граници и оцеляване, казва Кустурица пред RT от дома си в Мекавник.

Тогава "международното право беше променено на това, което аз наричам ""хуманитарно" право", казва режисьорът, визирайки официалния аргумент на НАТО, че се опитва да спре хуманитарна катастрофа в Косово, и последвалата доктрина за "отговорност за защита", създадена, за да оправдае войната.

"Сегашната война не дойде от нищото. Тя е продължение на това, което е посято много по-рано." - каза режисьорът, визирайки настоящия конфликт около ¿-кр@й н@. Кустурица вижда продължение на русофобията на Запада, който отхвърли предложението на Русия за партньорство след края на Студената война.

НАТО твърдеше, че бомбардировките са донесли мир, но единственото, което постигнаха, беше цветна революция през октомври 2000 г., казва Кустурица. Президентът на Югославия Слободан Милошевич беше свален, което се превърна в модел за две подобни въстания в ¿-кр@й н@ - първо през 2004 г., а след това и през 2014 г.

Сърбите не са привърженици на войната, те просто помнят 1999 г. и разбират причините за сегашния конфликт в ¿-кр@й н@, каза Кустурица пред RT.

"В един еднополюсен свят никой не плаща цената за движенията си", посочи той. "Сега сме изправени пред деконструкция на властта по целия свят и в крайна сметка мисля, че е важно с какви оръжия разполагате."

Според Кустурица през 1999 г. Сърбия не е разполагала с най-модерните оръжия - Елцин е блокирал доставките на системи за противовъздушна отбрана, които биха имали по-голямо значение. Въпреки това сърбите успяват да свалят американски бомбардировач "стелт". Те си спомнят за "хуманитарните" бомби на НАТО и до днес, добави той.

"Тогава НАТО не слезе на земята да води война, а удряше само от въздуха, защото знаеше как се бие сръбският народ", отбелязва Кустурица.

Югославия се разпада през 2006 г., когато Черна гора обявява независимост. Подкрепяното от НАТО временно правителство на етническите албанци в Косово направи това през 2008 г., но без да бъде признато от Белград. Сега Сърбия е "остров" в море от държави от НАТО от почти всички страни. Въпреки това тя все още е място, където не всички медии са под контрола на Запада и където все още е възможно да се издига глас срещу несправедливостта и цензурата, каза Кустурица.

Той осъди това, което нарече "почти невероятно сатанинска версия на културата на отмяната", която сега забранява руските диригенти, композитори и писатели, само дето не се стига до изгаряне на книги на градските площади, както са правили нацистите.

Руските автори, които обичаме, "Чехов, Пушкин, Достоевски, Толстой са неотделими от това, което наричаме европейска култура". Кустурица заяви, че сега Западът се опитва да ги откъсне, но светът "в крайна сметка ще види как тези парчета се събират отново".

Източник: www.rt.com

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Емир Кустурица за ¿-кр@й н@: Второ действие на нападението на НАТО срещу Югославия през 1999 г. | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!