Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Експерт: ¿-кр@ ин ската армия е разгромена – з€л€н с₭и призова НАТО да предаде на ¿-кр@й н@ всеки свой танк и самолет за борбата срещу Москва

Президентът на ¿-кр@й н@ Володимир з€л€н с₭и призова днес лидерите на страните от НАТО да предадат на ¿-кр@й н@ всеки танк и самолет на Алианса. Във видеобръщение към лидерите на държавите от пакта, които заседават Брюксел, з€л€н с₭и заяви:

„Никога повече, моля, никога не ни казвайте, че нашата армия не отговаря на стандартите на НАТО. Показахме на какво са способни нашите стандарти. А и колко можем да дадем на общата сигурност в Европа и света“. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)


По-рано ¿-кр@ ин ският президент предупреди, че днешните три срещи на върха в Брюксел на НАТО, на ЕС и на Г-7, ще покажат кой е приятел на ¿-кр@й н@ и кой се е продал за пари.

Източник: БНР

Експерт: ¿-кр@ ин ската армия е разгромена, следва разбиване на групировката край Донецк и М@ри у пол

БТА

Месец след началото на руската операция в ¿-кр@й н@ ¿-кр@ ин ските войски са напълно лишени от инициатива и неспособни да водят активни действия, заявява пред "Известия" московският военен експерт Владислав Шуригин.

"В момента армията на ¿-кр@й н@ е разгромена", "в глуха отбрана", "заровила се е в земята", твърди той.

Задача номер едно за руските сили сега е да приключат с ¿-кр@ ин ска войскова групировка край Донецк и в М@ри у пол, а после да се придвижат към О де с@ и Харков, които може да превземат в началото на май, прогнозира аналитикът.

През изтеклия месец са формирани предпоставки за скорошно разрушаване на цялата ¿-кр@ ин ска военна система с един или няколко съгласувани удара. И щом приключи това, ще започнат вече реални политически преговори, заявява "Взгляд".

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна вчера в Европа, за да очертае заедно със своите съюзници по-нататъшната стратегия спрямо Русия във връзка с ¿-кр@ ин ската криза, пише "Комерсант" по повод предстоящите днес в Брюксел срещи на върха на ЕС, НАТО и Г-7.

¿-кр@ ин ският лидер Володимир з€л€н с₭и смята чрез видеовръзка отново да призове държавните и правителствените глави от Г-7 да отпуснат военна помощ на страната му, посочва вестникът. "Това може да бъде сторено по няколко начина - да се създаде зона без полети, да се предоставят на ¿-кр@й н@ мощни средства за противовъздушна отбрана и авиация", обяснил говорителят на з€л€н с₭и Сергий Никифоров.

Ръководствата на САЩ и НАТО вече отхвърлиха сценария с безполетна зона, чието осъществяване би предизвикало конфликт на алианса с Русия. Киев обаче не губи надежда да пренареди ситуацията, коментира изданието. "Виждаме, че НАТО и старите формати, ООН и други, не работят много-много, и търсенето на нови формати е сред приоритетните задачи на ¿-кр@ ин ската власт", отбелязал Никифоров.

На фона на днешните брюкселски форуми се появиха най-различни предположения, че Русия може да бъде изключена от Г-20, на Киев може да бъдат доставени зенитни ракетни комплекси С-400 от Турция или поне С-300 от Словакия, а в Западна ¿-кр@й н@ ще влязат миротворци на НАТО, посочва "Независимая газета".

Западните страни биха могли да въздействат на ¿-кр@й н@, за да осигурят напредък в преговорите й с Москва, но не го правят. Явно смятат да протакат нещата, разчитайки на ефекта от антируските си санкции, казва пред всекидневника политологът Андрей Бистрицки.

Според него са възможни "най-неочаквани решения", но западните лидери вероятно ще се въздържат от опасни военни акции като изпращане на натовски миротворци в ¿-кр@й н@ или доставки на противоракетни комплекси за Киев. Алиансът по-скоро ще продължи засега да увеличава военното си присъствие в региона. А преговорите междувременно ще продължат, но може би след известна пауза за осмисляне на бъдещите решения от Брюксел, резюмира експертът.

Военният аналитик Игор Коротченко споделя с "Росийская газета" "тревожна" информация, че САЩ може да доставят на ¿-кр@й н@ зенитни ракетни комплекси "Оса" съветско производство. По думите му Вашингтон ги е купувал в бивши социалистически страни след разпадането на Варшавския договор, за да проучи възможностите на руската противоракетна отбрана.

Русия не бива да чака, докато тези оръжия пристигнат в зоната на бойните действия в ¿-кр@й н@ и на фронтовата линия, предупреждава експертът, без да посочи източника на данните си. Руските сили разполагат с възможности да проследят превоза на "Осите" по земя, след като пристигнат от САЩ в Европа. Те трябва с мощни прецизни удари да унищожават съответните големи автомобилни и жп магистрали, мостове и места за претоварване на оръжията и техниката, приканва Коротченко.

Първото бойно използване на руски хиперзвукови ракети "Кинжал" в ¿-кр@й н@ на 18 и 20 март "според някои познавачи (...) е предупреждение към НАТО за евентуални неприятности", тъй като "Кинжалите" могат да носят ядрени бойни глави с мощност до 500 килотона тротилов еквивалент, пише "Свободная преса".

"Кинжали" - модификация на по-старите ракети клас земя-земя "Искандер", са разположени в руската Калининградска област. Оттам ракетите могат да стигнат до Франция, Великобритания, Германия и почти цяла Италия с изключение на Сицилия. Естествено техният "дебют на ¿-кр@ ин ския театър на бойни действия" не бе посрещнат от НАТО "с бурни аплодисменти", обяснява вестникът.

САЩ вече са отпускали многомилиардни суми, Пентагонът ги е усвоявал - те ще се опитват и занапред да разработят системи за противодействие не само срещу руските, но и срещу китайските хиперзвукови оръжия. Последните впрочем се движат едва ли не трийсет пъти по-бързо от звука. Това може и да е лъжа, но по-добре да не проверяваме, допълва "Свободная преса".

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: з€л€н с₭и призова НАТО да предаде на ¿-кр@й н@ всеки свой танк и самолет за борбата срещу Москва

Експерт: ¿-кр@ ин ската армия е разгромена, следва разбиване на групировката край Донецк и М@ри у пол

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!